Tuesday, December 29, 2009

x-TATIans mini gathering 2009


Salam..

Punyala lama nak publish entry ni yang dah berkurun ni. Gathering kali ni bukannya ramai pon seperti yang dijangka, maklumla time tu Raya Korban. Ramai yang balik kampung + terlibat ngan aktiviti kekeluargaan. Aku pun mula asal x boleh pergi jugak pasal time tu arwah mak sedara in critical stage kat CCU, HSNZ. Tiap2 hari berkampung kat sana. Tapi, bile fikirkan bleh jupe saing2 lama, ishk... mencelah la sekejap!. Tak sia2, dapat jupa jugak Yaya, Mc Na, Perry yang sekian lama tak jupe. Kalo Kak Tie & Mc Teq tu dah biasa dah.. :D. Neway, enjoy jugakla walaupun sekejap. Sempat lagi buat ketupat!..;p



Aku n puan organizer thru facebook..
Sangat cantik Kak Tie sekarang sejak bergelar busybisneswoman ni..
Puan Osmawati ni skrg facebook tegar agaknya..
most time online.. cari prospek bisnez ke Kak Tie?


Me & Kak Tie again, lain angle la plak..
My dear Alya yang sibuk nak shoot..
kasi ajela, kalo tak die bertempik + menangis, sapa yang susah..
aku jugak!!!..


Aku & Mc Teq..
penyelamat time aku dilanda kekalutan..:p
Macih Teq, alabiu..(*_*)
p/s: ngan mommies yang lain x sempat nak amek..
sori dear, sibuk ngan anak memasing plak!


We.. time ni Yaya tak sampai lagi..
ooo, kenat la Kak Tie, ko buat tanduk kat aku ye..


Candid.. ntah ape yang klako sangat!


Time ni Puan Yaya + dear Umairah dah sampai...
All mommies in action..
sori Perry, ko tolong amek gambo udah..
neway, tens!




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, December 25, 2009

Merry Christmas 2009


p/s: Model cilik idola kecil yg. tak terbayar..:p

Salam..
Yippie, hari ni cuti kelepasan am lagi,
syoknye,
tapi...
nasib kureng baik pasal dah jatuh hari cuti
(bagi Ganu & kawasan sewaktu dengannya sahaja)..
Minggu lepas, Awal Muharram pon sama, rugi2!.

Bile tiba time krismas cenggini..
 banyak la sopin complex yang deco chantek2..
sangat menarik kerna i & Alya jarang berdepan ngan senario cenggini kat Ganu Kite.. jakunnye aku!..


Dia sudah hilang kawalan
tatkala melihat maskot en. Santa gergasi..
udah x hiraukan keadaan sekeliling..
konon nak bagi hadiah kat Dia..
sungguh teruja Dia,
pestime dapat tengok depan mata,
beso plak tu..
yang kebiasaan cuma dilihat dalam cite katon saje..
i pon fening, banyak sangat tanya,
potpetpotpet... itu ini...
letih nak menjawab!!
uhuhu, kesian..!


ini jugak picca menunjukkan si Dia begitu teruja..
"waa.. ade loceng la ummi.."
mmm, i amek gambar ni psl bunga poinsettia tu..
sama cam yang i tanam kat farmville... :D

Ni plak kat lobby hotel
pose yang agak chantek, siap ngan sign peace lagi..
bukan senang nak amek gambar Dia sekarang..
ooopss, kantoi.. tak pakai slipa mcm Ellyana
biasala, mau didukung aje kali ni..
sakit jiwa raga, nak soping pun payah
kalo 2,3 kilo tak ape, ni dh 12 kilo..
macam pikul guni beras pun ada.. :D
apa nak buat, si Hubby la mangsanya..ekekek..
satu agi, bile dpt aje backpack Dora kehendaknya..
terus ajak balik..
nak tengok barang lain tak sempat..
Hampeisss!!!

Semenjak dua menjak ni,
asal amek gambo je stail inilah yang Dia pose..
hish.. hish.. hish.. confuse i..
kuat sungguh penangan Idola Kecil 2..


 Nak rewang ke mana yer...?
Bosannya!!!!


** rasa nak makan spagetti la plak, citarase mat salleh arini, ngada-ngada...B-) **


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, December 23, 2009

BLACK & WHITE PHOTO Contest


Salam...
Pestime aku try join satu contest yang menarik sepanjang bergiat dalam dunia blogging. Neway, syarat2nya takdela payah sangat pon n ofcos kali ni nak cuba try test tengok..

Antara syarat2nya...

1. Create an entry (bukan Sticky Entry) with the title BLACK & WHITE PHOTO Contest. tidak perlu elaborate panjang lebar because i myself kalau nak masuk contest   tak suka buat entry yang bercerita. sebenarnya kalau takat hanya gambar sahaja pun dah mencukupi hehehe ;p tapi kalau nak juga elaborate, i don't mind :)  - DONE -

2. Upload ONE BLACK & WHITE PHOTO OF YOURSELF. ye gambar DIRI ANDA SENDIRI yang hitam putih yuk and leave a comment on this post that will directly link back to your post. i repeat, only ONE. kalau korang upload banyak-banyak bermakna entry anda tidak dikira. saya tidak akan pilih salah satu ke apa ke sebab dah jelas lagi bersuluh perkataan ONE BLACK & WHITE PHOTO OF YOURSELF.   - DONE -


Me & My lil. One @ Club Med Cherating .. (^_^)


3. Copy the above logo and paste it on your entry and please...link it back to this entry ye kawan-kawan :D (oh ye, you might want to resize the logo to fit your column size. sebab photo ni saya upload guna photobucket!)  - DONE - 

4. This contest ends on 31st December 2009. 25th December 2009 - sempat lagi kan..hihihi.. -


Okeh, itu aje..

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, December 18, 2009

Salam Maal Hijrah 1431H


buat anda semua..
Salam Maal Hijrah 1431H
Memantapkan Ukhwah,
Memperkasakan Ummah.


& Semoga pengHIJRAHan anda semua lebih baik dari semalam..



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, November 27, 2009

Salam Aidiladha

pada mereka yang mengidap darah tinggi.. beringat!
tak pasal2 masuk spital nanti.. :)

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, November 19, 2009

November Rain

Salam
yeahh.... layan lagu dlu.. :)

When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same

'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain

We've been through this auch a long long time
Just tryin' to kill the pain

But lovers always come and lovers always go
An no one's really sure who's lettin' go today
Walking away

If we could take the time
to lay it on the line
I could rest my head
Just knowin' that you were mine
All mine
So if you want to love me
then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain

Do you need some time...on your own
Do you need some time...all alone
Everybody needs some time...
on their own
Don't you know you need some time...all alone

I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn't time be out to charm you

Sometimes I need some time...on my
own
Sometimes I need some time...all alone
Everybody needs some time...
on their own
Don't you know you need some time...all alone

And when your fears subside
And shadows still remain
I know that you can love me
When there's no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Don't ya think that you need somebody
Don't ya think that you need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one



Kat sini sudah 2 ari hujan. Fenomena banjir dijangka bermula. Aku lak, belum abes letih balik Langkawi kena pergi Melaka lagi. Nasib badan la.. tapi ape yang aku takut tersekat ngan banjir. Tahun 2006 dah kena, time kursus kat Ayer Hitam, Johor. Tak pasal2 kena lojing di KL. Tapi syok gak, time ni pon Y.E.S dah start.. :p. En. Hubby, pls take an action yer!..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, November 8, 2009

Langkawi.. here we come

InsyaAllah, esok aku & rakan sejabatan akan outstation ke Perlis + Kedah lebihkurang 4 hari 3 malam. Yang seronoknya, sume perbelanjaan makan minum, penginapan dan tambang feri ditanggung oleh pihak jabatan. Berbaloi- baloi.. tinggal nak spare duit utk. shopping aje. 

Alya?.. My dear kena tinggal lagi. Maaf ye Sayang, nanti Ummi beli cokelat banyak2. Kalo jumpe Chokichoki Ummi borong skali!. Tapi takpe, jap agi nak pickup Abahnyer kat epot. Ontime btol!!!. Shift en. Hubby lak jaga anak die, ekekek... :D

 
Babai.. Doakan aku + rombongan selamat pergi dan kembali yer. Satu lagi, hehehe, mane2 nebors farmville aku kat dalam FB tu.. haaa, jenguk2 la dusun aku tu ye!. Buatla mane yang patut kalo korang nak ganjarannya.. sudi2kan la letak baja, halau burung ke.. keskeskes. Jiran kat Barn Buddy plak.. time ni la korang bley curi2 tanaman aku iye.. ;p.

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, November 3, 2009

Reunion/ Mini Gathering Raya 09...

L 2 R : Laily (X- SED) & Alya Husna, Atie (X-SOD), Jaafar (X-TIZD) & Wife, Nazlin (X-SED) & Hubby, Sya (X-SED) & Insyirah, Wadie (X-SOD) & Wife.

Acara : Perjumpaan bekas penghuni Asrama Yayasan Terengganu Dungun (AYTD)/
Tahun 1992 - 1995
Tarikh : 4 Syawal 1430H | 23 Sept. 09 - Rabu
Tempat : Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu

Acara sinonim ngan raya. Banyak jugak group lain yang aku perhatikan wat reunion time raye ni kat Batu Buruk. Xceli, aku ingat dah tak jadi pasal aku de hantar sms pada salah sorang group member tapi x de feedback. Biasa la, memasing pon time ni la nak pegi umah sedara mara. Line telepon aritu pon bukan main gilernye. Tensen aku!!. Last minit Sya sms aku tanya nak datang gak. Kelam kelibut aku siap, ngan jamn nyer lagi. Haddoy!!

Walaupun group member tak ramai yang dapat datang, aku cukup puas hati. Dapat jugak aku face 2 face ngan Nazlin. (Haa.. Na, nak jumpe sangat aku kan!.. aku dah baca blog ko!..). Fizikalnya sama skali berbeza ngan Nazlin yang aku kenal 16 tahun yang lepas. Tapi Na, cantik pe ko dah berisi!. Jiwa masih sama macam zaman kami berhingus dulu, tetap riuh walaupun dah tukar status jadi isteri orang, sominye pon aku kenal. Masih serasi bersama, yang lain pon.  Sonot sangat walaupun sekejap je jumpe pasal ari dh golap. Pestime jupe Sya aritu pun aku siap menitiskan airmata gumbira. X sangka bleh jumpa balik. Ngan Atie plak, nama je duk sama tempat, pon x jumpe gak.
Sori beb, hanya picca tu je yang nampak bayang muka kitorang. Tu pun dah puas aku ejas!!

Jumpe lagi kite next reunion yer.. xoxoxo!!!

korang.. cuba ko tengok gambo kite dolu2.. de beza kan..?

geng bas sekolah
gambo kita reramai, after PMR


Gathering x-TATIans
Tarikh : 5 Syawal 1430H | 24 September 2009- Khamis
Tempat : Rumah Suhaida, K. Terengganu

Ni plak picca time kitorang lepak kat rumah Soker/ Suhaida. Tuan rumah asyik kol aje tanye bile nak datang beraya umah dia. Bincang lebih kurang ngan Teq, aku on je. Kebetulan si Rozie pun ada kat Kuala Terengganu.


memasing ngan anak.. aku je yg. x de.. ;p

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, November 1, 2009

Department/ Opis Terbuka Aidilfitri 1430H

Lagi cerita tentang raya. Banyak jugak jemputan majlis opis/ dept. terbuka yang aku attend. Pendek kata, jimat jugaklah budget makan pagi dan tengahari tuk 2, 3 hari.  Dalam sibuk2 menghadiri majlis dorang, huh.. opis sendiri plak tak jadi buat. Asyik-asyik postponed je, tunggu raye tahun depan la gamaknyer.. :(
jamuan unit hortikultur, bhgn. komoditi

Ni plak Majlis Aidilfitri yang kitorang terlibat secara tidak langsung. Siap de pertandingan memancing lagi kat kolam kompleks. De banyak hamper cabutan bertuah, tapi hampeih.. langsung x bertuah!

Majlis Sambutan Aidilfitri 1430H
Kompleks Pertanian Negeri, Ajil

tinjauan oleh 3 peringkat pegawai, :p
kakak pon amek bahagian..
tiada diskriminasi kaum okeh!
'orang buta' pon leh amek bahagian pe..
jaga2, jatuh buah nyor kan..
nak bergambar jugak..
kontrol ensem beb..
hahaha, dapat... ikan keli tu!!!
makan time
berlatarbelakangkan kebun pitaya/ naga/ dragon fruit
bergaya ngan hamper org lain.. :p


}
end

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, October 27, 2009

farmville oh farmville..


Korang biase tengok gambar kat atas? Hahaha, itulah bahana nye Facebooknyer applications. Aku pon tak terkecuali untuk cuba try test sama.. :D.

Pagi tadi, otw nak mai kije.. aku biasa dengar celoteh sinar pagi, Kak Engku, S.Y & Krill. Tapi arini topiknyer cukup syok, pasal bahana facebook. Suka n senyum sorang2 aku. Ada kes yang mane sorang somi tu tepon la bagitaw kat DJ yang wifenye sampai x mo makan minum, sibuk menjaga tanaman + binatang peliharaannya. Balik rumah, sambung lagi. Hahaha, Kak Engku suggest suh sembur racun plak.. Addoy.. Tapi, aku fair pe.. En. somi pun main farmville.. :D, 1-1..

p/s : i tengah tunggu time nak harvest munga2.. chantek!!!
        i tanam rose, daffodils & red tulips..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, October 20, 2009

Suatu hari di Hari Raya... (II)


Lagi cerita tentang 1 Syawal. Ni kira sambungan post terdahulu la yer.. (konon, macam banyak sangat cerita.. :))

sonotnye balik kampung!!

Takde ape yang menarik, sedikit gamba yang sempat Mamarazzi shoot time nak balik umah Tok Cik raye aritu. Biasa la, stuck in jam.. dat Y Alya tengah layan pakai seat belt pon i tembak!!!..


Safety 1st!!

Tahun ni memang catat sejarah, paling lama si menantu hantu beraya umah mertua. Patut pon en. hubby wat2 tak kisah pon pagi raye beraya kat umah aku.. oooo, rupenye ada udang di sebalik mee. Aku plak, dari awal pagi hingga ke malam ari ngan tracksuit aje, x denyer sempat nak pakai baju raye. Lepak kat umah mertua aje. Bosan giler!. Alya plak awal2 lagi aku dah kerah die ikut abahnya mencari duit raya.. :), temankan abah die beraya. Kalau Alya ikut, cepat sikit en. hubby balik. Alya mane leh duk lama satu2 tempat.. hehehe!!. Time tu ajelah umminye bleh qada' tido.. :">

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, October 13, 2009

Suatu hari di Hari Raya...


Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf Zahir & Batin

Masih x terlewat kiranya ucapan di atas aku tujukan pada sume kengkawan & pada mereka yang melintasi blog aku yang mulai bertatih ni. Biasala, tuan empunye blog masih lagi dalam proses pembelajaran.. Lagipon, kite masih dalam syawal lagi .. sikit citer pasal raye aritu wlpon mood raye dh tinggal suamsuam kuku ajer..
Date : 1 Syawal 1430H| 20 Sept. 2009- Ahad
Theme : Dark pepel
Venue : Kuala Terengganu

Pagi Syawal tahun ini, kitorang beraya kat kampung halamanku dulu. ntah ape mimpi en. hubby!.  Mungkin jugak nak cooldown kanku pasal die silap booking tiket flite. Sib baik sempat gak berbuka pose bersama sang somi hari terakhir Ramadhan. Alya plak pagi tu kemain lagi sonot, banyak jugak angpow di pownyer.. hihihi, as usual... die akan bagi aku simpan.

di pagi lebaran...


 
alya n tok ki bersalaman ada makna



Menerima kunjungan ziarah drp. Pok No & family

cik Alya sedang mengira untung 

 
wah... masyuk... masyuk 


Nak tengok picca raye kami bertiga...?

*

*

*

*


*


*

-->
Separuh masa pertama sudah x mo pakai baju kurung. Sebenarnya Alya pon de baju kurung pepel, sebagaimana tema tuk tahun ni tapi disebabkan last minute tempah maka ianya tidak dapat menepati citarasa si ibu.. Sib baik Angahnya bermurah hati untuk sponsor yang lain, ready- made. TQVM ye Angah. Jgn lupa sponsor tuk aidiladha plak yer.. :D 
lari dari tema... :p

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, September 19, 2009

kepulangan yang dinanti.. :D

Pinjam pakai tajuk lagu raye sebentar ye...
mood raye dah mai.. :D
Yippie.... yabedabedooo.... i suke..
en. Hubby balik..
Me & Alya fetch him kat epot sultan mahmud..
punye la ramai org yang menunggu, mcm nak antar org pi haji je..
Alya awal2 lagi bgtaw aku yg. die x sabo2 nak jupe Abah die.. saya pon
Hehehe, aku taw anak aku tu bukannye ape...
ade makna la tu... en. Hubby de belikan die cokelat..
tu yg. epi sangat tu..

peace.. setia menunggu wlpon terpaksa tunggu lama
flite en. hubby delay, biase la.. raye!!
senyum lebar si alya.. hihihi, lepas windu la tu..
"Dalam dakapan keheningan maya
Pertemuan yang menyentuh di jiwa
Sekian lamanya terpisah
Harapan kini menjadi nyata"

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, September 15, 2009

Salam Takziah



Salam...

Al- Fatihah untuk birasku, Allahyarhamku Fazidah binti Harun
yang telah kembali ke rahmatullah lebihkurang jam 8.00 pagi tadi. Disaksikan sendiri oleh aku..
Semoga Roh Kak Dah tenang disisinya, Amin ...



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, September 6, 2009

Salam Ramadhan


Salam..
Arini dah 16 Ramadhan, bermakna dah 16 hari kite sume berpose..
kiranya tidak terlewat utk aku mengucapkan salam ramadhan buat semua
yang melintasi blog aku yang baru nak bertatih ini.. :P
Bercakap pasal persiapan raye, hampeih... hambar ku rasakan..
takde mood untuk mengulas panjang.. tahun ni la paling aku rasa
tak happy nak sambut Hari Kemenangan Umat Islam ni..
ape taknye.. belum ada lagi persiapan baju raya untuk anakanda tersayang...
huhuhu.. begitu juga aku **(Ini point sebenarnya)**
Dapur pun masih belum berasap ngan bau kuih raye..
Walhal asal nampak je resipi terus copy..
Masih belum mai semangat raye agaknya atau virus Malas mula menular dalam diri?...
sendiri mau jawabla... hehehe..
InsyaAllah, akan dibuat dalam masa terdekat

*** task utk upload gambo berjaya!! **

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, September 3, 2009

Salam Perkenalan



Salam semua..

Harini aku mula start menyibukkan menceburkan diri dalam alam 'blogging' yang makin ramai pengikutnya.
Ntah kat mane yang beshnya aku pon tak pasti,
dat Y aku try.. hehehe.. lambat!!
Orang lain sume dah ada, aku saje yang tertinggal bas.
Apa yang pasti ramai sudah kengkawan yang ade blog memasing
Aku nyer, amacam..?

So, pada mereka kat luar sana, yang lebih senior blogger...
sudisudikanlah tunjuk ajar mane yang patut yer.. :)


p/s : Ini adalah kesinambungan dari akunyer FOTOPAGES

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails