Tuesday, October 27, 2009

farmville oh farmville..


Korang biase tengok gambar kat atas? Hahaha, itulah bahana nye Facebooknyer applications. Aku pon tak terkecuali untuk cuba try test sama.. :D.

Pagi tadi, otw nak mai kije.. aku biasa dengar celoteh sinar pagi, Kak Engku, S.Y & Krill. Tapi arini topiknyer cukup syok, pasal bahana facebook. Suka n senyum sorang2 aku. Ada kes yang mane sorang somi tu tepon la bagitaw kat DJ yang wifenye sampai x mo makan minum, sibuk menjaga tanaman + binatang peliharaannya. Balik rumah, sambung lagi. Hahaha, Kak Engku suggest suh sembur racun plak.. Addoy.. Tapi, aku fair pe.. En. somi pun main farmville.. :D, 1-1..

p/s : i tengah tunggu time nak harvest munga2.. chantek!!!
        i tanam rose, daffodils & red tulips..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, October 20, 2009

Suatu hari di Hari Raya... (II)


Lagi cerita tentang 1 Syawal. Ni kira sambungan post terdahulu la yer.. (konon, macam banyak sangat cerita.. :))

sonotnye balik kampung!!

Takde ape yang menarik, sedikit gamba yang sempat Mamarazzi shoot time nak balik umah Tok Cik raye aritu. Biasa la, stuck in jam.. dat Y Alya tengah layan pakai seat belt pon i tembak!!!..


Safety 1st!!

Tahun ni memang catat sejarah, paling lama si menantu hantu beraya umah mertua. Patut pon en. hubby wat2 tak kisah pon pagi raye beraya kat umah aku.. oooo, rupenye ada udang di sebalik mee. Aku plak, dari awal pagi hingga ke malam ari ngan tracksuit aje, x denyer sempat nak pakai baju raye. Lepak kat umah mertua aje. Bosan giler!. Alya plak awal2 lagi aku dah kerah die ikut abahnya mencari duit raya.. :), temankan abah die beraya. Kalau Alya ikut, cepat sikit en. hubby balik. Alya mane leh duk lama satu2 tempat.. hehehe!!. Time tu ajelah umminye bleh qada' tido.. :">

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, October 13, 2009

Suatu hari di Hari Raya...


Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf Zahir & Batin

Masih x terlewat kiranya ucapan di atas aku tujukan pada sume kengkawan & pada mereka yang melintasi blog aku yang mulai bertatih ni. Biasala, tuan empunye blog masih lagi dalam proses pembelajaran.. Lagipon, kite masih dalam syawal lagi .. sikit citer pasal raye aritu wlpon mood raye dh tinggal suamsuam kuku ajer..
Date : 1 Syawal 1430H| 20 Sept. 2009- Ahad
Theme : Dark pepel
Venue : Kuala Terengganu

Pagi Syawal tahun ini, kitorang beraya kat kampung halamanku dulu. ntah ape mimpi en. hubby!.  Mungkin jugak nak cooldown kanku pasal die silap booking tiket flite. Sib baik sempat gak berbuka pose bersama sang somi hari terakhir Ramadhan. Alya plak pagi tu kemain lagi sonot, banyak jugak angpow di pownyer.. hihihi, as usual... die akan bagi aku simpan.

di pagi lebaran...


 
alya n tok ki bersalaman ada makna



Menerima kunjungan ziarah drp. Pok No & family

cik Alya sedang mengira untung 

 
wah... masyuk... masyuk 


Nak tengok picca raye kami bertiga...?

*

*

*

*


*


*

-->
Separuh masa pertama sudah x mo pakai baju kurung. Sebenarnya Alya pon de baju kurung pepel, sebagaimana tema tuk tahun ni tapi disebabkan last minute tempah maka ianya tidak dapat menepati citarasa si ibu.. Sib baik Angahnya bermurah hati untuk sponsor yang lain, ready- made. TQVM ye Angah. Jgn lupa sponsor tuk aidiladha plak yer.. :D 
lari dari tema... :p

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails