Friday, November 27, 2009

Salam Aidiladha

pada mereka yang mengidap darah tinggi.. beringat!
tak pasal2 masuk spital nanti.. :)

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, November 19, 2009

November Rain

Salam
yeahh.... layan lagu dlu.. :)

When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same

'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain

We've been through this auch a long long time
Just tryin' to kill the pain

But lovers always come and lovers always go
An no one's really sure who's lettin' go today
Walking away

If we could take the time
to lay it on the line
I could rest my head
Just knowin' that you were mine
All mine
So if you want to love me
then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain

Do you need some time...on your own
Do you need some time...all alone
Everybody needs some time...
on their own
Don't you know you need some time...all alone

I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn't time be out to charm you

Sometimes I need some time...on my
own
Sometimes I need some time...all alone
Everybody needs some time...
on their own
Don't you know you need some time...all alone

And when your fears subside
And shadows still remain
I know that you can love me
When there's no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Don't ya think that you need somebody
Don't ya think that you need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one



Kat sini sudah 2 ari hujan. Fenomena banjir dijangka bermula. Aku lak, belum abes letih balik Langkawi kena pergi Melaka lagi. Nasib badan la.. tapi ape yang aku takut tersekat ngan banjir. Tahun 2006 dah kena, time kursus kat Ayer Hitam, Johor. Tak pasal2 kena lojing di KL. Tapi syok gak, time ni pon Y.E.S dah start.. :p. En. Hubby, pls take an action yer!..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, November 8, 2009

Langkawi.. here we come

InsyaAllah, esok aku & rakan sejabatan akan outstation ke Perlis + Kedah lebihkurang 4 hari 3 malam. Yang seronoknya, sume perbelanjaan makan minum, penginapan dan tambang feri ditanggung oleh pihak jabatan. Berbaloi- baloi.. tinggal nak spare duit utk. shopping aje. 

Alya?.. My dear kena tinggal lagi. Maaf ye Sayang, nanti Ummi beli cokelat banyak2. Kalo jumpe Chokichoki Ummi borong skali!. Tapi takpe, jap agi nak pickup Abahnyer kat epot. Ontime btol!!!. Shift en. Hubby lak jaga anak die, ekekek... :D

 
Babai.. Doakan aku + rombongan selamat pergi dan kembali yer. Satu lagi, hehehe, mane2 nebors farmville aku kat dalam FB tu.. haaa, jenguk2 la dusun aku tu ye!. Buatla mane yang patut kalo korang nak ganjarannya.. sudi2kan la letak baja, halau burung ke.. keskeskes. Jiran kat Barn Buddy plak.. time ni la korang bley curi2 tanaman aku iye.. ;p.

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, November 3, 2009

Reunion/ Mini Gathering Raya 09...

L 2 R : Laily (X- SED) & Alya Husna, Atie (X-SOD), Jaafar (X-TIZD) & Wife, Nazlin (X-SED) & Hubby, Sya (X-SED) & Insyirah, Wadie (X-SOD) & Wife.

Acara : Perjumpaan bekas penghuni Asrama Yayasan Terengganu Dungun (AYTD)/
Tahun 1992 - 1995
Tarikh : 4 Syawal 1430H | 23 Sept. 09 - Rabu
Tempat : Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu

Acara sinonim ngan raya. Banyak jugak group lain yang aku perhatikan wat reunion time raye ni kat Batu Buruk. Xceli, aku ingat dah tak jadi pasal aku de hantar sms pada salah sorang group member tapi x de feedback. Biasa la, memasing pon time ni la nak pegi umah sedara mara. Line telepon aritu pon bukan main gilernye. Tensen aku!!. Last minit Sya sms aku tanya nak datang gak. Kelam kelibut aku siap, ngan jamn nyer lagi. Haddoy!!

Walaupun group member tak ramai yang dapat datang, aku cukup puas hati. Dapat jugak aku face 2 face ngan Nazlin. (Haa.. Na, nak jumpe sangat aku kan!.. aku dah baca blog ko!..). Fizikalnya sama skali berbeza ngan Nazlin yang aku kenal 16 tahun yang lepas. Tapi Na, cantik pe ko dah berisi!. Jiwa masih sama macam zaman kami berhingus dulu, tetap riuh walaupun dah tukar status jadi isteri orang, sominye pon aku kenal. Masih serasi bersama, yang lain pon.  Sonot sangat walaupun sekejap je jumpe pasal ari dh golap. Pestime jupe Sya aritu pun aku siap menitiskan airmata gumbira. X sangka bleh jumpa balik. Ngan Atie plak, nama je duk sama tempat, pon x jumpe gak.
Sori beb, hanya picca tu je yang nampak bayang muka kitorang. Tu pun dah puas aku ejas!!

Jumpe lagi kite next reunion yer.. xoxoxo!!!

korang.. cuba ko tengok gambo kite dolu2.. de beza kan..?

geng bas sekolah
gambo kita reramai, after PMR


Gathering x-TATIans
Tarikh : 5 Syawal 1430H | 24 September 2009- Khamis
Tempat : Rumah Suhaida, K. Terengganu

Ni plak picca time kitorang lepak kat rumah Soker/ Suhaida. Tuan rumah asyik kol aje tanye bile nak datang beraya umah dia. Bincang lebih kurang ngan Teq, aku on je. Kebetulan si Rozie pun ada kat Kuala Terengganu.


memasing ngan anak.. aku je yg. x de.. ;p

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, November 1, 2009

Department/ Opis Terbuka Aidilfitri 1430H

Lagi cerita tentang raya. Banyak jugak jemputan majlis opis/ dept. terbuka yang aku attend. Pendek kata, jimat jugaklah budget makan pagi dan tengahari tuk 2, 3 hari.  Dalam sibuk2 menghadiri majlis dorang, huh.. opis sendiri plak tak jadi buat. Asyik-asyik postponed je, tunggu raye tahun depan la gamaknyer.. :(
jamuan unit hortikultur, bhgn. komoditi

Ni plak Majlis Aidilfitri yang kitorang terlibat secara tidak langsung. Siap de pertandingan memancing lagi kat kolam kompleks. De banyak hamper cabutan bertuah, tapi hampeih.. langsung x bertuah!

Majlis Sambutan Aidilfitri 1430H
Kompleks Pertanian Negeri, Ajil

tinjauan oleh 3 peringkat pegawai, :p
kakak pon amek bahagian..
tiada diskriminasi kaum okeh!
'orang buta' pon leh amek bahagian pe..
jaga2, jatuh buah nyor kan..
nak bergambar jugak..
kontrol ensem beb..
hahaha, dapat... ikan keli tu!!!
makan time
berlatarbelakangkan kebun pitaya/ naga/ dragon fruit
bergaya ngan hamper org lain.. :p


}
end

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails