Thursday, February 18, 2010

Lutut plak luka.. :((

Salam..

Macam² la si Alya ni. Baru aje nak kebah demamnye itu, sakit lain plak yang dapat. Sesungguhnya betul la kata pepatah, malang tak berbau. Kalo dah taw, bleh la kite elakkan. Sabo aje la..
Petang semalam, Alya main cam biasa ngan sepupusepapatnye itu. Entah macam mana, tersadung kaki jatuh la atas batu kerikil. kena la kepala lutut die.. Hwaa.... meraung la anakku itu.  Kena sikit aje, tapi die punye nangis.. tak hengat dunia. Manja! n ofcos time tulah die mula amek kesempatan. Langsung x mo berjalan! Semalaman nak bergerak me kena dukung. Time nak sapu ubat satu hal, jangan kata nak sapu, nak gi dekat n tengok x dapat.. abes, bler nak sembuh?. Aduyai..

 
inilah die budak suke berlari..
haaa.. kan dh kena..

Mmm, ofcos lekat parut nanti kan?. Neway, baru² saya de terbaca kat forum pasal nak ilangkan parut, tak kirala parut jerawat, chickenpox or else. Dorang sarankan gune Scar Serum- Cocoa Butter by Palmers. Punyela payah saya nak carik benda alah ni, sume store watson n guardian area ganu i jelajah. Tak kira lagi ngan tanya kat farmasi. Satu botol pun takde. Aritu kebetulan ke Kolumpur, jadi carila kat sana. Sib baik de, tu pun 1 botol aje yang tinggal. Effective agaknye... So far tak gune lagi, if menjadi  bleh la i jadikan Alya as testimoni produk tu ye.. n kalo berkesan bleh i spot kat parut² jerawat i tu jugak.. hihihihi..

 ni la benda alah tu..


de sesiapa pernah mencuba produk ni?
wanna share?




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

6 Sila Komen Disini ♪♫♪:

ardinihumaira said...

jemputla join giveaway taw.. :) shiannnn ni dak kecik luka... isk3

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alahai.
dah jatuh ditimpa tangga
wehehehhe

takpe..budak2 ni kulit cepat ganti baru
insyaAlllah takde parut sgt..
tapi if teruk luka tu..maybe ade parut la tuh

sirna said...

bebudak kalau jatuh memang jadi manja..time ni la kan dia nak perhatian, so cute, cocoa butter punya brand ni agak bagus tapi saya belum pernah cuba yg serum tu, pakai cream je

sararisa said...

agak berkesan untuk parut2 nipis...mungkin parut2 yg tebal tu makan masa jugak...hehehe... brand coco butter ni mmg bagus sara pakai produk dia time peknen...krim tuk gatal2 kat perut n macam2 lagi...harga ok je la tak de malah sangat...yg serum ni sara pakai kat muka time titon tp bau plak tak bape best...adeh...

sue zainun said...

ouchhhh..syiannya..budak tgh aktif camtu lah kan..hee heee..maybe dia rasa pedih kot tu sb xnak letak ubat..xpe2 kulit muda lg nanti ilang la parut tu..insyaallah..

Hello Dunia said...

Serum ni bau ikan..tp utk chicky pox if parut hitm tu ckp pudar..tp kena rajin sapu 3-4 kali sehari..tp if parut yg berlopak ni agak susah..n kwn sy ckp parut blopak mmg xkn hilang..




Related Posts with Thumbnails