Thursday, July 1, 2010

Me @ APC 2009


Salam... =)

Huhuhuhu, 1 july dh rupenyer arini ..
End of June ni byk plok kije yg terpaksa aku buat..
Alhamdulillah,
berakhirnya sudah pemeriksaan aset alih jabatan thn 2010 yg sepatutnya awal Jun,
terpaksa di postponed, postponed sehinggala akhir bln..
Pastu, dgn report suku tahun kedua utk bhgn PTIF & Hortikultur..
huhuhu, dah le datelinenye dkt²..
terpaksala bawa balik rumah, kije obertime le..

Arini lak sepatutnya aku akn ke Putrajaya lagik,
wakil bigbos utk mesyuarat aset, tp x berani la..
sume yg attend meeting tu majoriti gred 48 n 44 sahaja..
huhuh, takoot..
Lagipon, sabtu ni nk kesana lagi,
ngatonye my sis yg dpt futher study kt UKM, Bangi..

Dikesempatan yg ada ni,
 i nk publish sikitsebanyak gambo time APC aritu..
hihihihi.. =)

harus pose dlu, wth background banner Majlis APC.

Pagi tu, kitorang raptai dlu..
punyela lama nunggu nk start raptai.. 
sib baik partner sblh kusi, staf admin Horti HQ i dh kenal..
leh teman berbual jugakla..
adussh,tambah lak lupe nk bawak masuk blazer..
menggigil kesejukan kt dlm dewan tu..

Dlm kul 2.00pm barula real majlis..
tu pun, YB Menteri Pertanian & Industri Asas Tani dtg dlm kul 2.45..
huhuhu, punyela seram sejuk aku nk naik stage..
beratur ramai² ikut kategori, rase cam time konvo lu lak.. =)

Dato' Ketua Pengarah Pertanian menyampaikn cenderahati wat YB menteri

Acara habes dlm kul 5.00pm,
selepas sidang media..
tak silap, pada tarikh yg sama KPT pn wat majlis APC jugak..

sempat jugak snap picca YB menteri

Selepas majlis berlangsung,
me n other graduan staf x melepaskan peluang utk bergambo on stage..
hihihihi..

lum ready dh snap, ayyo.. :P
me wth Ganu federal staf yg leh APC..

me on stage!

& lagi.. =)

sedua kuntum mawar pink sebuah puisi.. ahaks!!!..
x leh sejambak cam konvo tu pn ok la..
tp, huhuhu.. dh layu dihujung mekar.. =)
10s, luv it!!!

sempat lagi posing sblm chow..
kali ni berbackground Wisma Tani laks.. =D

perghh.. sinaran mentari pn sanggup hadapi semata² nk bergambo..
yup, inilah barisan kite yg sama² leh APC, sama opis tp lain department!

Orang cakap, malang tak berbau..
ye betol,.. sangat tak duga..
Diberinya kegembiraan, tapi terselit juga kesulitan..
hihihi, menjiwai watak sket.. :P
yup, kami diuji dengan onar oleh pajero yg kami naiki..
we stranded lepas expressway Maju
hwaa.....
 tengah syok bercerita, tetiba aircond x sejuk..
dh start bau hangit ghitew, terpaksa emergency signal la..
try check, kot ai kureng ke ape..
lepakla i kt tepi tu, tgu dlm ½jam nk sejukkn enjin..

try refill air dalam tangki..
huhuhu, still x menjadi!
rupenye tangki air bocor..
aduuush, sib baik kenderaan jabatan Ganu byk,
so leh tumpang la ..
kalo tak, lojing kat situ le agaknye.. :P
& tak lupa,
pd sume² yg sudi berenti bertanya masalah kami kat situ tempohari..
macih banyak²..
ofcos, utk KU Bghn Workshop Serdang,
Macih atas segalanya, berkhidmat x kira ketika,
wlpn bkn waktu pejabat.. =)
sib baik kenderaan jabatan, kalo kenderaan sendiri tataw la nk handle camne..


itula citenye..
kami yang Cemerlang, gemilang n terbuang gara² pajero rosak.. 
huhuhu.. =((







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

5 Sila Komen Disini ♪♫♪:

~aSHa~ said...

yang JPA mana yu maksudkan....
jpa buat bulan mei la yang..ehehe..

tahniah ye yang..penuh dugaan pada tarikh APC yu..

Softtouch [Hanim] said...

tahniah leily...la bila balik jd mcm tu yer..xpelah jnji semuanya selamat n xde ape2..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

asha :cop, KPT la.. silap tu, ngengenge..
Macih ols!!!!

p!nkerton said...

congrats!
aritu i gi mkn kat wisma tani (skali tu je la penah gi) skali dato seri noh omar ni duduk table sblah boleh? dah tak concentrate i nak makan takut dia tanya ke apa ke hehe ;p

Ain said...

tahniah leily....

cian pulak bila pajero tu rosak dalam perjalanan ya...




Related Posts with Thumbnails