Tuesday, October 26, 2010

Dia yang diuji..


Salam.. 






Pagi tadi, rutin harian akan check inbox mesej kat FB..
terpaku sebentar bile kawan² lama gitau psl slh sorang kawan baik saya 
yg kini sdg bertarung nyawa melawan penyakit yg. dihidapinya,
kanser rahim @ 3rd stage oledi.. =((

Sebenarnya cerita ni tahun lepas lg..
aku pn tataw status die terkini psl dh lost contact..
cop, nama die Wazie, ex- matric gambang yr 98, x- uum batch yr 99 tak silap..
tapi aku kenal die sgt lama, dr. form 1 yr 93 kat Dungun,
lepas pmr, dpt masuk skolah Teknik pun sama yr 96 
tapi lain course, Zie aliran perdagangan, aku amek engineering..

Aku ngan Zie mmg banyak sangat memori,
suka mahupun duka..
sangat² rapat sehinggakan kami digelar kembar..
mane ada die, adalah aku.. gitu sebaliknya!
even nk berdating ngan tuuut lu pn die temankan, hihihihi..
 abes bando KT round! dop lengoh pon..
cover line beb!

 jugak partner fly.. :p, xtvt wajib!
time duk Technics, tiapkali masa rehat kelas aku la port die lepak!
sbb aku malu sket nk melintas ke kelas die,
kat technic majoriti kaum lelaki yg monopoli..
malu beb, nk² time lintas kelas kej. Jentera.. huhuhuhu... :P
arggghh.. terlalu banyak la nk cite..
pendek kate mmg sekepala..

ni antara koleksi gambo aku ngan die, time dolu² sblm kite lost contact..
la ni die dh bergelar Pensyarah, salah satu IPT kat Kedah..

kami ketika menyertai rakan muda daerah dungun yr 94..
i luv treking & abseilling!
tp lps my mommie dpt taw i joined xtvt lasak, bergayut kt dinding bukit sket punye tinggi..
langsung cantas!!!.. :P

 lg time joined Rakan Muda..
campsite @ Pantai Sura Hujung
Zie, Aku & Dalin

Azura, Aku & Zie..
Hari Qo-Q yr 94 

Ni pon yr 94
jamuan akhir thn ngan Mr. Wan Ahmad- bodyguard!
now, @ PPD Dungun rasanya.. =)
tgh gler carik Secret Admire thn ni, hahahah.. =)

ni time minggu kecemerlangan pelajar pmr yr 95..
titon kat dlm kelas..
aku, zie, Dalin & Azura


rindunya saat itu!!!!
Dia memang kawan yg. baik!..

Zie.. aku rindu kamu..
aku doa kau tabah harungi segala dugaan mendatang!
andai kata kamu dipanggil Ilahi,
semoga kamu tenang disisinya, 
Amin!!!





lg cite kat Blog Suzie



*panjang plak cerita aku kali ni ye..=)



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

6 Sila Komen Disini ♪♫♪:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...lieya sayu bace entry nie...doa dan doa aje laa utk kawan yg sedang dlm ujian Allah...semoga semua kembalik okey dan sihat mcm dulu....

mmg sukar dugaan tu kan leily.....

Zaidah said...

semoga rakan leily sihat...n doakan yang terbaik untuknyer

Ummi Iman said...

doakan yg terbaik tuk kawan leily.. semoga dia tabah dlm menempuhi dugaan ini.. sedih dgr kekwn kita dpt sakit yg kronik.. =(

~aSHa~ said...

sedihnye..dan berat dugaan dia...

kawan2 sepermainan lak tu...

harap2 dia tabah hadapi ujianNya...

ejaMaria said...

sayu je rasa klu kawan baik kan... tabah la...

~ Lady ell ~ said...

alahai..siannyer.tk tau nk kata apa.yg menanggung si empunya bdn..apa2 pun semoga beliau tabah menempuhi dugaan Allah.




Related Posts with Thumbnails