Monday, October 18, 2010

Makna HON kenderaan!


Salam.. =)

Ni nak kongsi sket info lalulintas bunyi hon kat Mesia ni..
manelah taw, korang- korang kat luar sana baru leh lesen kete- moto
+ tataw ape makna hon yg dibunyikan..
asyik pasan org nk ngorat aje, ngeeee.... :P

meh ahkaks turun ilmu sket..



1 x HON PENDEK   
- pemandu tu nak cakap “HAI”

2 x HON PENDEK   
- pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI” 

3 x HON PENDEK   
- pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tapi tak reti-reti nak jalan) 

1 x HON PANJANG
  - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan 

2 x HON PANJANG
 - pemandu tu marah “ooi..!!! bodoh, x de otak ke huh????

4 X atau lebih HON PENDEK
  - pemandu tu cakap ..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*
                                             
 
TIIILAM! TIIILAM!…
TILAM LAMA, TUKAR BULU BALU  BARU.. 
TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”..
 ngehngehngeh...
larikkkkk... :P



source: emel



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

10 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Softtouch [Hanim] said...

he he he..tilam tilam...anak saya danish dulu takut bunyi hon tilam tilam tu...

idah @mama izzya said...

hahaha..mcm2 bunyi hon kan..

last skali tu plg suka
tiilam..tiilam..& satu lg
old newspaper..

Nur a.k.a admansyah said...

dh agak... mcm nak pekena owang jer! hehehe...

Kena tmbh lgi satu utk area umah akak (apartment coz depa suka block keter... tak cukup parking!) HON YG BERTALUx2 + AMATTTTLAH PNJG.

Huda said...

hehe sgt kelakar :) tilam2x..sape nak beli ..

Fieza79 said...

hhee kelakar...yg mula2 tu ok je ada kebenaran nya..tp yg last tu..heee lawak..!

FIESYAH said...

heeeheeee...power punye lawok..

mama_umar_maryam said...

hahahahaha,kt area umah nipon klu weken mesti ade hon 6-7x tuh ;)

-Sara- said...

oo cmtu rupenye maknenye..ehehe

wanie_cmi said...

Mama nyer frenlist dah terdelete... dalam proses mengumpul semula kawan2...huhu...harap kengkawan boleh listkan blog mama sekali lagi...sob..sob..sob.

KERANA CINTA AKU BAHAGIA
http://mamawanie79.blogspot.com

MamaYatie said...

a'ah ek..ada betulnya semua tu..termasuk la tilam2 tu..hahaha..nadhira takut kalo dngr "tilam,tilam.."




Related Posts with Thumbnails