Wednesday, November 24, 2010

Aidil Adha 2010 -(ii)-


Salam.. =)

Alkisah, ni n3 sambungan cite Aidil Adha (i) 2010 kami..
Alhamdulillah, AidilAdha kali ni asben dpt beraya sekali,
Kalo tak.. tiap tahun majoriti time gini, kije- kije- kije..

Tahun ni gak, kami masuk sebahagian ibadah korban ni,
Akikahkan tuk si Alya Husna kat umah mak sedara, area Manir.
Mmg meriah compare ngan kwsn umah aku tu,
Kira kemuafakatan tu jelas nampak rr,
Plus kat situ sedara- mara ramai berkumpul,
Yg jauh mahupun dekat..
Pastu, wat makan² sket ngan daging korban tu..
Sepupu- sepapat de yg wat sate fresh,
Shedapppp!!!

Ni la pastime aku terlibat n tgk secara live ghiteww.. :)
Seblom ni x sempat nk pi, bzss ngan anak masih tecit..
Time kecik² dlu takut lak nk dekat..
Tp betul ke bler tgk lembu or else binatang korban kena sembelih 
takleh kata kesiaan???.
frankly speaking, mmg aku rasa kesian gak... :P
Huhuhu.. tu bintang.. dh timbul rasa kesian..
x leh bayangla aku kalo manusia yg sempurna ni di sembelih cam binatang korban!!!
Mau pengsan doblas kali agaknye..
Ya Allah, mintak dijauhkan la perkara seumpama itu..
Amin!!

antara picca yg adik aku sempat amek:-


 Proses melapah mulai dilakukan..
Dua org pakar bedah lapah tlh diimport khas..
See, Asben cam mandur la..
Just pantau aje okeh!!!

 apa yg penting.. kerjasama!!
mmg expert r budak ni wat kije, skjp je siap lapah..
siap de org kol lg, nk booking ke tempat len plak pastu.. huhuhu.. :P

 dh terburai isi perut..
ade berani???
dorang rileks je ..

part kapla...
takde yg mau, sape nk pm me okeh..
hahahaha.. =)
terrible!!!

oh, lupa lak nk kasi enterframe my lil. one,
tu dia..
































sejak bile lak colour rambut tu?..
hihihi, takde la..
tu rambut pelese palsu yg sepupu Alya..
cuba try test skali.. =)

last one,..

*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*



*





dh lama rasanya x bergambo ber-2..
feeling ala² kapel ghitew, chaaiiitt!!!!







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

10 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Huda said...

betul tu mmg xleh kata kasihan...dlm hati pun xleh kan org kata..

Fieza79 said...

woohh..real..! tk penah tgk dpn mata kes lembu kena korban..

Softtouch [Hanim] said...

mmg xpernah tgk real..tulah org kata xleh ckp kesian nnti xboleh mkn daging tu..
alya ikut muka papa dia yer...cantik jelita dia ...

☆ lieya latif ☆ said...

fuh..cayalah liely...dpat gak lieya tgk....lieya sebenarnye mmg takkan tgk lembu kene semblih sebab ngeri plus takut huhuhu....tu laa sian pun ade, tapi tak elok ckp siankan....dpt tgk pic liely pun dah kire okey laa tuk lieya nie heheheheeh

kepale lembu? fuh mak ngan abah lieya pandai siang tau.....selalo org tanam jek, tapi rugi, sebab byk gak dgg kat kepale tu....lidah pun sodap buat sup hahahaah

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita pernah cakap siannn kat lembu kene sembelih
tapi makan aje sbb ustad masa belajar dulu cakap,takpe..huhu

AngahSayang2314 said...

wah..wah.. sempat lagi pasangan nie berjimba2 depan camera yer..

Ema said...

oernah tgk masa sekolah... hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

serius..mmg cam couple2 jek lagi..maintain muda jek ummi n ayah alya nih..hehe

nway, pernah sekali jek tgk lembu dikorbankan depan mata..pastu terus serik sbb ngeri part potong leher..lagipon org kate klu tgk lembu kena korban, jgn ade rase kesian..nnti tkleh makan daging die,,tk taulah btol ke tak..huhu

@e_da said...

uiii siap ada gambo isi perut lembu.. kita pun tak tengok aritu masa korban...

Fieza said...

Mmg tak leh kata kasihan kan..kalau tak haram kita makan.

Fiza pun dah lama tak bergambar berdua hu..hu..




Related Posts with Thumbnails