Wednesday, November 10, 2010

Anniversary in government service!!


Salam.. (",)

Epi 5th yrs in Government Services!! 

Arini genap 5 tahun aku berkhidmat di sini, ngan Jabatan Pertanian..
tingat lagi 5 thn lepas, memula dpt surat tawaran aku pegnen dlm 2 bulan..
seronok, bigbos kat jabatan lama cakap rezeki anak..
memang pn, sangat² gumbira sbb mmg lama dh berangan nk jd kakitangan kerajaan..
yela, kije setaraf ngan kelulusan engineering aku tak dapat,
byk sgt pantang larang itu ini..
lgpun aku takut shock-circuit, hihihi.. :P

Asben mula asal tak berapa nk bg sbb tengok pd surat kena lapor diri kat Putrajaya..
Asben time tu kije kat Paka lg
leklok duk kije celah ketiak mak kena pi jauh²..
Punyala aku cari kabel tuk balik ke kg halaman,
serata ceruk termasuk Pengarah Negeri.. :P
bigbos kat opis lama toksah kata la, asik tepon sana sini..
kalo boleh dia takmo lepas aku under jabatan lain,
tapi nk wat camana, post aku close department lak...
huhuhu.. neway a million 10s tuk Pengarah Pembangunan Wanita Terengganu,
Puan Norrani Abd. Rahman atas segala budi Puan!

last minit kena pi jugak kat Wisma tani,
asben wat hal lg, x mo antar..
nekad, nk pi gak.. last² dia ngalah antar gak..
time lapor diri masa tu gak diberi penempatan..
Alhamdulillah, kabel beso yg dipakai menjadi..
akhirnya dpt gak aku balik ke negeri sendiri
setelah fight ngan sorang dua yg nak blk negeri gak..
hihihi, Syukur sesangat!

Bermacam² dugaan & cabaran aku kt tempat kije baru time tu,
culture shock sangat sbb bertugas di daerah hulu..
sori, tp memang kenyataan..
sehala dari umah aku 26 km, ulang alik tiap² ari..
cukup mencabar psl 3 bln pertama pi kije ngan moto aje..
huhuhu, Tuhan aje yg taw masa tu..
musim hujan plak, kekadang kalo banjir teruk..
jln tutup terpaksa lalu jln alternatif sket punya jauh..
sgt tragis uu..

tapi, berkat kesabaran aku..
tahun kelima aku di jabatan ni aku dicalonkan sebagai salah sorang
pekerja cemerlang jabatan.. =D..
ramai gak tak puas hati psl aku baru aje service tup² dh dapat..
hahahah.. lantak pi r..
mungkin itulah hikmah disebalik apa yg berpayahan sebelum ni..
pepun , Alhamdulillah dengan apa yg ada sekarang..

me @ AKC 2009

panjang lop karangan kali ni..
sekali sekala.. :P
oh ye, bulan ni amat bzzs..
mana nk tutup akaun, perabes peruntukan yg masih berbaki 25 ribu tu..
huhuhu... meeting pas cheros!

oh ye, sebelum lupa..
jemput reramai ke..

Malaysian Agriculture, Horticulture and Agrotourism (MAHA) 2010
26th November - 5th December 2010
@ MAEPS, Serdang.


me pun pi gak,
on 30.11 till 2.12.2010













TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

8 Sila Komen Disini ♪♫♪:

LYaFRINA said...

wow!!!
hebat2...
tahniah yer utk anugerah pekerja cemerlang tu..

lya ni pon eringin gak nk masuk gomen.. tp xdok rezeki agi..hehehe..
masih berusaha..

Softtouch [Hanim] said...

tahniah leily dah 5 tahun keje gomen..sy pun bercita2 nk masuk gomen tapi blum ada rezeki lagi...

Ummi Iman said...

congratz ummi alya... =)
setia berkhimat untuk negara eh.. =)

eh.. leily kat MAHA bertugas ker..?
leh rr jumpa... hubby emi kije kt MARDI... leh jumpa di sinun.. =)

mama tisya said...

dh 5thn ye..kalo ada kabel beso sure bisa di atur :-p

mama tisya said...

kena ada twitter gk sebab lps dpt assigment tu and dh approved kena tweet dlm twitter

MamaYatie said...

tahniah leily...waa...bagusnya dpt pekerja cemerlang...keeps it up!!

nieda said...

tahniah...dh 5 tahun jadi gov servant..bukan senng nk dpt kerja dgn gov skrg ni

irma said...

huhu aku nak keje gomen gok..pangkat 17 ...17 lah tp bukan rezeki aku kot...rs malas dh nk apply lagi...huhu




Related Posts with Thumbnails