Thursday, December 23, 2010

SKT& Penilaian Prestasi tru HRMIS


Salam.. ;-)

hi peeps, windu nyer nk apdet blog..
sari tak skodeng, gila bayang dibuatnyer..
huhuhu, tapi.. apakan daya,
akhir tahun camni, saya perlu byk menyiapkn report itu- ini,
memperabeskan sisa peruntukan yg masih berbaki,
kalo tak thn depan dorang cut- off.. :P
so, maafla yer tak kurang dapat BW umah kengkawan lately..

Oh ye, 2 hari lepas sy tlh menghadiri satu taklimat ringkas
mengenai SKT & Penilaian Prestasi yg dh dibuat online melalui HRMIS..
jabatan korang dh start ke???
patutla, tunggu punya tunggu borang tak sampai²..
rupanya dorang suh guna system HRMIS..

Apa yg sy tak puas hati, de ke patut..
taklimat @ Putrajaya 21.12 baru ni,
kena submit all staff nyer Prestasi on r b4 27.12 ni..
apekes!!! awat tak briefing 26.12???
dh la kena bgtaw dorang lg,
yang celik komputer okla, kalo kena yg buta IT, mati!!!
aku jugak!!
nak cari satu² abjad pn amek masa 5 minit, huhuhu.. =(
bkn sy nk memperlekehkan dorang, tp kesesuaian masa tidak seswai!!
alamak ramai ler yg Q up!
dahla musim cuti ni, ramai yg cuti sampai thn depan!!!
nak wat camno..??

line HRMIS plak 2,3 arini asik down aje..
biasala, masing² mengejar dateline..
dok serbu web tu je, mane tak down!!!

ni plak curik² masa tgh prepare report aset alih kerajaan,
meeting 28.12 @ Putrajaya lagik!
oh, i serender dh tak mau pi lagik,
letih perjalanan aje..
sib baik bos baik hati mau ganti tempat..

takleh wat apela,
surat akujanji dulu dh ditandatangani..
"SAYA YANG MENURUT PERINTAH".. :p



Ahad cuti, Yes!!!!!.. epi cristmas all!



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

8 Sila Komen Disini ♪♫♪:

::Mamalyna:: said...

ofis ai dah pakai skt hrmis nie... tp cam leceh sikit kan...
ni pun hrmis tak boleh masuk... nak apply cuti kemain susah, dahler bos punya hrmis, ai yang bukakkan, bos kecik nak cuti, pehtu bising, bos ai tak luluskan...camne nak luluskan, hrmis tak boleh nak log in... ia moden, n less paper tp kadang2 ia agak menyusahkan org...

sasha a.K.a MumYalya said...

skt i masih manual..huwaa..dahla baru pindah sini..dulu duk JP* semua pon guna HRMIS je..hehe..ntah bape la my marks..untung2 dapat APC *tetiba berangan :p

umialya said...

betul tu, kesian pd mereka yg buta IT..

Kitaorg dah start skt HRMIS, isi daa n save, lum antar lg.

☆ lieya latif ☆ said...

tu ar leily, ade yg dah start gune hrmis tuk isi skt kan...lieya ni plak pakai borang lagi.....cuti jek apply hrmis skrang ni...tapi tu laa hrmis selalu hang laaa...lembab pun yeak huhuhuhu.....

betul2....ape2 pun...SYMP = Saya Yang Menurut Perintah....

cik fiza said...

jabatan sy pn sdg dlm proses tp mmg line menyedihkan.. dateline kami 25/12 tp rasanya mustahil sbb sy ada lbh kurang 30 org pegawai yg masih belum dinilai :(

aZuRa AhMaD said...

kat opis pon...tgh dok apdet HRMIS..punyalah susah nak on...line sesak..slow cam siput...pulak tu kena key in yg org punya...letih...peg penilai pertama pon tak buka utk sah skt...gara2 buta IT...minta kita lak tlg isi..mana bleh...pegawai yg kena buat..aduss...utk sah penilaian prestasi pon lom buat lagi...

Nur a.k.a admansyah said...

walaupun ahkak bkn org gomen, tp kena wat jugak mende tur! kami panggey `Appraisal'. Ahkak pun geram jugak.. pasai kena submit b4 31/12 tapi.. performance on tarikh tu pun kena include jugaks! marah jugakssss....

saper lah yg Bah*l*l wat deadline tu yea dik??? Astaghfirullah..(istifar bykx2 sbb ckp x elok! hehehe)

Softtouch [Hanim] said...

xfaham sbb bkn org gomen..keje gomen ke tak keje gomen ke sy yg menurut perintah tu tetap diamalkan..heeee




Related Posts with Thumbnails