Sunday, January 31, 2010

Happy Faces at Playground Contest

Salam..
Kembali beraksi setelah seminggu outstation, berhempas pulas memerah otak kerana exam Penilaian Tahap Kecekapan (PTK) kat Serdang, Selangor. Pandai je orang HQ set date, gaji dah masyuk time tu, pe lagi.. sempat jugak le menyambar selai- dua shawl kat jalan TAR. Windu nak beraksi kat blog, masuk opis lak pc breakdown like hell!!!. Geram betul.. Tak sempat nak backup pepe yang patut. Koma, IT Tech kate VGA Card. Addoy, dah le peruntukan belum sampai lagi.. Nasib la..:(

Nevermind, blogging tetap blogging. Di mana ada jalan kemahuan, disitu ada jalan.. Contest lagi ye.. hihihi. Kali ni kat blog Mama Syafi.

ini picca anak saya yang sangat epi...:D


*



*



*



*



*



Alya Husna bt. Asmawi
3 tahun 7 bulan
(08 Jun 2006) 



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, January 24, 2010

Paddleboat @ Taman Tamaddun Islam


Salam..

Harini posting bukan contest ye... Xtvt time en. Hubby balik aritu. Pestime kitorang try semenjak xtvt itu dibuka kepada pengunjung² kat Taman Tamaddun Islam. Ekcelli tak plan pon, pusing² ngan moto tanpa pakai helmet tengok ramai jugak yang menerai, so cubala jugak. Satu boat tu charge die RM10/hour. Tapi dorang kasi kite boat yang kecil ajer.. lenguh pinggang kongsi space ngan Alya.. Dah duduk x reti diam
Alya Husna enterframe 1st..
Sangat excited pakai life jacket.
sib baik de saiz budak²

Dua orang pelancong jepong
ngan anaknya yang sengih manjang je.. :D

En. Hubby suh Alya plok gatteh kayuh
lenguh kaki sudah..

budak ni bukan reti nak dok diam..
kejap² ngan nak duk kat Abah die..
kejap² beralih kat me..
haiii..dibuatnye terbalik,
berenang la kami anakbanak ke tepian ye..

mentari dah mula terbenam..
Udah masuk senja..
jom balik.. (^_^)



p/s: Snap using my N73. bleh thn gak clearnye..;p

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, January 21, 2010

PRETTY ZAZA BABY FACE CONTEST

Salam..
Lagi contest!. Sekarang ni contest kat blog2 sangat rancak cam cendawan tumbuh.. :D. Tak terkecuali lagi nak turut serta. Bukannya payah pon, godek2 picca n cari mane yang bersesuaian ngan contest. Kali ni, daku menerjah SINI...


My Baby face is..

*

*

*

*

*

*


            Nama : Alya Husna binti Asmawi
              Umur : 3 Tahun 7 bulan
                Jantina : Perempuan


Picca ni Umminye shoot kat pool, TER. Siap ngan swimming suit lagi. Tersadai keletihan after main air ngan kengkawan, tapi still senyum lagi. Mane bleh tunjuk letih, kalo x umminye x mo bawak lagi, heheheh...



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, January 19, 2010

AKSI MENARIK KETIKA MEMBACA

Salam..
Sangat bosan pagi ni, ramai pegawai teknikal yang terlibat dengan briefing PTK kat Putrajaya. Sunyi sepi opis cam dilanggar garuda rasenye. Kije agak kureng, jadi merayaurayau la si empunya blog ini. Tetiba, terjumpa plak satu CONTEST yang tidak kureng menariknya.contest lagi!!.. So, acu cuba try test tengok...

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Jadi follower blog ini dan linkkan blog ini dalam blog anda.
-beres-
2. Letak banner contest ini di entry blog anda dan link kan ke entry ini dan tukar width mengikut kesesuaian blog anda (letakkan di sidebar blog anda).
-beres-
3. Buat 1 entry dalam blog anda bertajuk Contest – AKSI MENARIK KETIKA MEMBACA
-beres-
4. Gambar mestilah secara kandid dan bukan disengajakan (Gambar tidak semestinya membaca buku saja, gambar membaca akhbar dan juga majalah tetap diterima)
-Ofcos kandid, ntah mase mane adik saya shoot. Mase tu dalam 5 bulan bergelar pengantin baru.Tengah ralit membaca sinopsis citenyer dulu. Tak sangka, en.Hubby pon tengah buat perkara yg. sama. Mmg tidak dirancang okeh.. :D-
4. Masukkan 1 gambar yang anda telah ambil di dalam entry tersebut. Nyatakan nama, hubungan anda dengan orang yang di dalam gambar (jika orang lain dan tajuk gambar


Me (Laily) & en. Hubby (Asmawi)
p/s: kat sebelah tu mak saya, tgh syok berbual.

5. "Anda hanya boleh masuk 1 kategori sahaja daripada 3 kategori yang tertera di atas."
-saya rase lebih kepada kategori dewasa-
6. Bila dah siap, add comment dalam entry ini, nyatakan nama, alamat email & link entry anda
-beres-





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, January 18, 2010

Contest Saat Manis Si Manja

Salam..
Terjebak ngan contest blog lagi.. Jom join & syarat2nya ada kat ---> SINI <---

*

*

*

*

*

*

*

*


Picca time cuti2 mesia kitorang @ Genting Highlands.
Walaupun sekejap je singgah tapi ianya tetap best buat Alya...


Amacam.. de gaya cam bintang Idola kecil tak?

Alya Husna binti Asmawi
3 tahun 7 bulan


p/s : Anak i minat sangat ngan Dayana, juara Idola Kecil 2 tu.. Addooy, lenguh makcik dok melayan angan2 mat jenin die tu.. ;p




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, January 14, 2010

Ku mohon..

Salam


dari;
Hamba yang mengharap...


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, January 13, 2010

Me - Mykid Look-Alike Contest

Salam..
Alhamdulillah, selesai satu bebankerja. Verifikasi Stok dah selesai, tunggu nak kemaskini sket mana yang x tally. Neway, dapatlah menarik nafas lega sebentar sebelum datang lagi yang lain. Dorang salu wat kije urgent, naik semput daku nak follow- up sumenyer. So, dikesempatan yang ada, daku nak mencuba nasib lagi dalam contest ni plak!..

 kali ni daku mempertaruhkan picca...

*

*

*

*

*

*


*


En. Hubby ngan anaknya
{Asmawi Ahmad & Alya Husna}

amacam ade iras x?

y i pilih picca ni???..

Saya suka sangat picca dorang ni.. eventho x cenyum meleret tapi ntah, spontan aje.. mimik muka yang sama. Macam orang kena dera..ekekek!!. Mostly kengkawan lama saya cakap yang muka Alya Husna ni ade iras en. hubby. Ntahlah, saya pon x taw tang mane yang de irasnye..;p. Dorang ni plak mmg sangat rapat maklumla en. hubby salu outstation/ offshore, kdg2 saya lak rase tersisih gitu..huhuhu. Ni yang rase cam nak pegnen lagi ni.. :D Tapi time kena tinggal, si Alya ni le pengubat rindu.. ;p

** p/s : Mama _Airis cakap "ayah pon boleh...walaupon yg gigih berblogging ialah mummy nye...either you or your hubby la...." **

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, January 11, 2010

11 Januari...

Sebelas Januari Bertemu
Menjalani Kisah Cinta Ini
Naluri Berkata Engkaulah Milikku
Bahagia Selalu Dimiliki
Bertahun Menjalani Bersamamu
Kunyatakan bahwa Engkaulah jiwaku

Akulah Penjagamu
Akulah Pelindungmu
Akulah Pendampingmu
Di setiap langkah-langkahmu

Pernahku Menyakiti Hatimu
Pernah kau melupakan janji ini
Semua Karena kita ini manusia

Akulah Penjagamu
Akulah Pelindungmu
Akulah Pendampingmu
Di setiap langkah-langkahmu

Kau bawa diriku
Kedalam hidupmu
Kau basuh diriku
Dengan rasa sayang
Senyummu juga sedihmu adalah Hidupku
Kau sentuh cintaku dengan lembut
Dengan sejuta warna

Layan jiwang sekejap sempena ngan 11 Jan.
    
like dis picca much!!!
     Smile like teen spirit.. :D



p/s: bler la nak pegi bercuti lagi nih?.. ;p.
Bzs je manjang. curik2 upload, esok verifikasi stok datang terjah!!
huhuhu, standby aje la.. :(

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, January 6, 2010

Berbeskal di TTI


salam..

Arini apdet cite pasal Alya Husna with her new beskal. Ekceli tak la baru sangat, tapi kira koleksi terbaru la setakat ni. Ingatkan x bleh kayuh lagi, rupanya dah besar panjang kaki anak i yer..;p. Nak main kat kawasan rumah kureng seswai, ishk.. petang2 ari ramai pulak budak belasan tahun baru pandai moto yang dok merempit. dibuatnyer terbabas, Nauzubillah. So, amik pendekatan bijak, 2 in 1 pi Taman Tamadun Islam aje la. Sesambil tu, bleh jugak cuci mata.. :D. Lagipun, tempat die besh, jalan pun rata aje..



1,2,3.. gatteh kayuh!

yippiee... berjaya!!!

posing ngan shuttle car jap..
tumpang jap ekkk, siap de fresh rose lagik..
maybe de wedding shoot..

  p/s: muka dorang yg. x bersedia..

Alya dh jumpe kawan..
one of reason y i suke bawak dia kat sini..
agar dia mudah menyesuaikan diri ngan sekeliling..
easy going!. Takde la takut sangat nak bergaul..
dahla sari suntuk kat rumah, no frens!
ada peningkatan.. :)

Peace dari kawan Alya
ntah anak siapa i shoot, halalkan ye omaknye..
while si Alya mula lupa donia bler tengok menan..
beskal ntah kat mane pun dah tak kisah!..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, January 4, 2010

Always Be My Baby Contest

Salam..

Ntah macam mane bleh tersasar ke  rumah ღ TeRU²bOzUღ ni..  Langkah kanan, si tuan umah sedang anjurkan contest lak. Syarat2 nye tak de la keterlaluan, simple & mudah kira gitu!. Hye, makin rancak rasanya i nak join contest2 dalam blog ni.. So, sesiapa yang nak join, jom. Tarikh tutup 10 jan. 2010!!..

 Me & My lil. One, Alya Husna.
She's always be my baby..


That's all.
Wish me luck.. :>


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, January 1, 2010

2010 already!!!..



Alhamdulillah, masih lagi bernafas sehingga saat ni..

Azam baru...?

Ofcos ada... tapi...
yang tahun lepas masih tak tercapai lagi ni..
ape cite?

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails