Sunday, February 28, 2010

[ disini hatiku: my 1st giveaway ]

Salam..

Exceli x de mood sangat nak wat kije. Tataw nak start dari mane psl lame jugak cutinye.. Blogwalking jap n tersinggah kat [disini hatiku]. De giveaway katenye. Sempat lagi kalo nak join pasal dienyer closed date esok, 1 Mac 2010. Jom ..

 

*


http://singgahsaja.blogspot.com/2010/02/disini-hatiku-my-1st-giveaway.html

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, February 26, 2010

Salam Maulidur Rasul 1431H


Salam..

Masih tak terlewat kalo saya nak ucapakan..

"Salam Maulidur Rasul 1431H/ Hari Keputeraan Nabi Muhammad S.A.W."
"Memantap Ukhuwah, Memperkasa Ummah"



 ingat nak autopublish, tp lupa la nak setting..hihihi..

Amin.. Ya Rabbil Alamin..





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, February 22, 2010

lepas rindu.. ;p


Salam..

Ini adalah edisi jiwang saya ye,
sempena bulan chenta pasangan² romantis dua sejoli..
salu Alya je yang enterframe..
skaliskale ubah angin la..
hihihi...

yes... =D
lalalalalala....
en. hubby cuti @ home rite now..
pandai la bodek, beli cokelat la..
dinner kat Chillada la..kerabu mangga, yumyum..
bodek ada makna.. ;p

me?..
arini still kije, x cuti lagi..
sengaja i nak suh si Alya spend most of time today with her luvly dedi.. :)
i x mo kaco² dorang anakbanak lepas rindu..
bergurausenda, layan potpetpotpet anak die tu..
ummi dapat yang sakibaki pun kira syukur sangat²..
sobsobsob.. :((

Me akan start cuti esok, lusa n seterusnya..
mau lepas sume rindu dendam,
qadar mane yang patut qadar,
bayar mane2 bil yang tertunggak..  ;p
oppps..heheheh...
 mau pulang menziarahi mertua la..
mak mertua pun lindu gak anak bongsu die ni.. 
agak lama anak menantu hantu tak merasa masakan mertua..
mmm, airtangan en. hubby pon lama x rase..
hihihi, nak dera masak maggi + sardin spesel..
siap la.. :)

 Last but not least i hope... :)

*


*


*

picca tu my Alya yang shoot..
sikit blur kan?..
ala, si kecik tu pun bknnye pro pun..
suh klik je, senget ke, blur ke..
mane die taw..
janji de muke ummi n abah die nampak kat screen..
bukan senang nak amek gamba kapel² ni..
nak suh org laen, i malu uuuu.. ;p 
tak kesahlah, 
atleast nampak jugak muke i ngan en.hubby ..
i suke u.. =D

tata everibodi...
x0x0x0



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, February 18, 2010

Lutut plak luka.. :((

Salam..

Macam² la si Alya ni. Baru aje nak kebah demamnye itu, sakit lain plak yang dapat. Sesungguhnya betul la kata pepatah, malang tak berbau. Kalo dah taw, bleh la kite elakkan. Sabo aje la..
Petang semalam, Alya main cam biasa ngan sepupusepapatnye itu. Entah macam mana, tersadung kaki jatuh la atas batu kerikil. kena la kepala lutut die.. Hwaa.... meraung la anakku itu.  Kena sikit aje, tapi die punye nangis.. tak hengat dunia. Manja! n ofcos time tulah die mula amek kesempatan. Langsung x mo berjalan! Semalaman nak bergerak me kena dukung. Time nak sapu ubat satu hal, jangan kata nak sapu, nak gi dekat n tengok x dapat.. abes, bler nak sembuh?. Aduyai..

 
inilah die budak suke berlari..
haaa.. kan dh kena..

Mmm, ofcos lekat parut nanti kan?. Neway, baru² saya de terbaca kat forum pasal nak ilangkan parut, tak kirala parut jerawat, chickenpox or else. Dorang sarankan gune Scar Serum- Cocoa Butter by Palmers. Punyela payah saya nak carik benda alah ni, sume store watson n guardian area ganu i jelajah. Tak kira lagi ngan tanya kat farmasi. Satu botol pun takde. Aritu kebetulan ke Kolumpur, jadi carila kat sana. Sib baik de, tu pun 1 botol aje yang tinggal. Effective agaknye... So far tak gune lagi, if menjadi  bleh la i jadikan Alya as testimoni produk tu ye.. n kalo berkesan bleh i spot kat parut² jerawat i tu jugak.. hihihihi..

 ni la benda alah tu..


de sesiapa pernah mencuba produk ni?
wanna share?




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, February 17, 2010

Demam sudah :((

Salam

My lil. one sudah demam..huhuhu. Pestime dalam tahun ni. Sekarang ni cuaca agak panas, radio HotFM pun cakap macam tu. Tengok berita tv malam td pon sama. Kena kurangkan xtvt outdoor. Tapi si Alya ni aku suspect demam ni mungkin pasal xtvt raye cina aritu. Kalo orang laen sibuk plan bercamping, berkelah ngan kuarga kat pantai, airterjun or else, tapi aku n family just have site visit je.. Camping kat tepi utan je, hihihi. Ok what, de gak xtvt kan. Time tu la si Alya mula terlepas pengawasan. ;p

Tersedar dalam kul 3.45am, rase cam hangat je bile sentuh dahi Alya. Kelamkabut cari coolfever tepek kat dahinya. Sib baik de wat stok. Dalam keadaan mamai semacam, sempat lagi mamarazzi ni aku cari henpon snap gambo die, hihihi.

Alhamdulillah, pagi tadi kureng dah  sket panas Alya. .:).

 
ni die budak demam..cian :((
abes merah bibir + pipi






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, February 13, 2010

Selamat bercuti.. :)

salam...

selamat bercuti..
selamat merehatkan minda..
selamat...selamat..
&
 selamat sampai ke destinasi dengan selamat..

me n Alya...???
hwaaa... ape nak buat 4 hari cuti ni..
tak bleh buat apa...
duk umah saja la jawabnya.. :((




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, February 9, 2010

Yank| Wali Band (Sayang)


Salam..

Huhuhu, sedey.. my pc masih warded! :((
Sangat windu utk bertenet..
sangat windu utk berblogging..
sangat windu utk berfacebook..
Aduyyai..
sabo je la..
arini nak layang jiwang karat la sket..
besh lagu die..
My Alya pon suke pe...
tak kira, band indon pun i layan..





Yank| Wali Band

Yank coba kau jujur padaku
Yank foto siapa di dompetmu
Yank kok kamu diam begitu
Sayang 
jawab atau aku pergi sayang

Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain

Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

Yank jangan kira ku tak tahu
Yank tak mudah kau bodohiku
Yank tolong dengarkanlah aku
Tapi sayang masih pantaskah kau ku panggil sayang

Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain

Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

Saat kamu mau bicara
Dan ku akan cerita semua
Apa mauku, siapa dirinya
Karna memang tak ada yang lain
Terus hubungiku lagi
Jangan bilang ini yang terakhir
Aku ngerti kamu, kamu ngerti aku
Aku sayang kamu selamanya
Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain
Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya



download lagu SINI

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails