Wednesday, March 31, 2010

my new gadjet..

 
Salam... =D

http://www.emocutez.com

hatiku berbunga riang... :)
yippie, i got new gadjet..


*



*



*



*



*



*





TQVM Mr. lalink..
i lap u muaccccchhhhh!!!.. ♥♥♥







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, March 28, 2010

dh kembali...


Salam.. =D


yeaaahhh...
me dah kembali untuk memulakan  blogging tugas kerja
yang menimbun tebalnya..
itu baru 2 ari cuti, kalo kabinet dh luluskan cuti bersalin 90h...
ishhhkkkk.. tataw le camner gayanyer yer..
silap2 aribulan, gomen dh x mo amek dh org. pompuan kije yer.. ;p
sume adhoc..
tapi...

 harap maaf ye kengkawan sekalian,
sekali lagi ummi x dpt jenguk blog kengkawan dlm 2, 3 ari ni..
me tengah sibuk menyiapkan..
Laporan Pengurusan Aset Alih, Aset Hidup (tumbuhan) & Pengurusan Stor
suku tahun pertama- 2010...
huhuhuhu...
stresses amat!!!
mau kejo sume stesen tuk submit report!!!.. :(


p/s : Lya.. lol awat hang tak teqo...
mmg i de singgah kat mesra mall jumaat ptg tu..
tapau big apple..
ishhhkk.. geram la budak ni..
takpe, InsyaAllah kite pasti ketemu.. :)
awak, i dh jupe dak Asha...
hihihi, sonot dunia bloggers yer..
leh + kawan²


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, March 24, 2010

Cuti....


Salam dears + all pretty silent readers.. =D





ummi saya cuti minggu ini ye akak², auntie² sekalian..
so, blogwalking x dapat dijalankan buat sementara waktu ye..
harap maaf..

babai...


p/s: abah saya de balik taw, hikhikhik..... ;p



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, March 23, 2010

giveaway contest b'day cik fa


Salam.. =D

Lagi contest, jangan muak vokeh..;p
time kaceh Cik Fa yang sudi singgah blog kite n
men-uar²kan contest sempena anniversary blognye itu...

Epi 1st anniversary ur blog on 27 Mac nanti, okeh!!!


  Closed Date :26 mac 2010 (jumaat- 1pm)


1. jadi follower blog cik fa
2. letak banner di atas pada entry dan sidebar. link kepada giveway contest b'day blog cik fa
3. buat entry tentang giveway contest b'day blog cik fa dalam blog anda
4. tinggalkan link entry anda pada comment di bawah ye..untuk cik fa check


 


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, March 22, 2010

AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA


Salam ;)


Jom terjah contest kat blog Fantaghirolynn

  Closed date : 14 April 2010 jam 1.00 pm.


& picca my tepong gomak iyolah....


*


*


*


*


*


*


*


*


*


nama anak anda dan umur beliau pada ketika itu?
Alya Husna binti Asmawi
1 tahun 7 bln

ngehngehngeh...
ummi pun takkoooot nengok..
macam keliwoooon... ;p





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, March 21, 2010

contest You & Me - Love Forever


Salam 

Jom join contest SITI lak ...

Epi anniversary Siti & Hubby yang Ke-5 pada 26/3/2010.

Closed Date : 23 March 2010 (Selasa)


& me, mempertaruhkan gambar...


*



*



*



*



*



Alya Husna & her lovely daddy..
sooooo sweeet moment!!!!
miss dat time much!!!
-x0x0x0x-


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, March 19, 2010

Giveaway 1st Birthday 'CeRiTa HiDuPkU'


**dis is sticky post till 19.03.2010*** 
scroll down for latest n3



hihhi..
takde kije, malas nak wat kije..;p
jom join Giveaway ni plak..


Closed Date : 19.03.2010


1) Jadi follower blog CeRiTa HiDuPkU....
2) Buat satu entery kt blog korang... tajuk 'Giveaway 1st Birthday 'CeRiTa HiDuPkU'...copy banner skali ye dan link kan kt entry aku nie...(sticky kan post tu ye)
3) tinggalkan link entry korang kt ruangan komen...untuk aku buat sport check ye...






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, March 18, 2010

Earth We Care, We Love You Contest


Salam 

Lagi pasal contest
Klik kat SINI tuk turut serta okeh =D





*






*






*






*






Unsur:
a) Air (Hujan, Banjir, Pantai..yg berkaitan dengan air)


caption @ ayat2 pada gambar tersebut:
"Bumi tanpa lautan, akan kehausan
pasti lambat laun hilang.. duniaku yang malang.."


Picca tu aku amek time outstation kat Langkawi thn. lepas.
Teruja beb, pestime menjejakkan kaki kat Pulau Lagenda Mahsuri ni..
ternyata, sumpah Mahsuri telah berakhir setelah 7 keturunan di pulau tersebut..
apa x nye, dapat dirasakan bahang pembangunan yang pesat dan giat membangun
mulai dirasai oleh penduduk di Pulau Lagenda tersebut..
Lihat sendiri acara² bertaraf dunia seperti LIMA & Le' Tour De' Langkawi...
sumenyer kat Langkawi rite...?




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, March 17, 2010

Tutorial- advertisement between post


Salam.. ;-)

"nak tanya la camna nak ltk ad lepas post tu. ct try apply tuk AdSense tu kan..x approve sebab unsupported languange. - "

1st of all, saya mintak maaf kalo ianya x menjadik ye.. takoot kena kutuk u
& macih juga  Siti kerna beri peluang pada saya utk. men-share ilmu yg. ada
hihihi... kalo x menjadi buat malu aje.. :P
almaklumla, saya bukan orang I.T, hihihi..
tapi saya rasela, kaedahnya hampir sama dengan kaedah nak masukkan
ad. Nuffnang/ advertlets kat between post(petikan-petikan blog) tu.. 
is it rite otai² blog??
okeh.. let's go through...

1.  Log-in blogspot
2. Dashboard > Layout > Edit HTML
3. tick Expand Widget Templates
4. cari code

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>

<!-- nuffnang -->
<script type='text/javascript'>
nuffnang_bid = &quot;37bfad56818f96dab0062b7c142f560f&quot;;
</script>
<script src='http://synad2.nuffnang.com.my/j.js' type='text/javascript'/>
<!-- nuffnang-->


<b:if cond='data:post.includeAd'>
<data:adEnd/>
<data:adCode/>
<data:adStart/>


5. Yang saya bold n kaler merah tu,  pastekan coding yang telah diberi..
6. Amacam, menjadi x?...

tak.....

huh.... apalagi tunggu...

larikkkkkkkkkkkk!!!!!!.....;p





freebies frame credit HERE




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, March 16, 2010

Beautyliciousshop GIVEAWAY

Salam =D

Kembali beraksi untuk join contest..
meh klik SINI tuk join, okeh!
p/s.. sunyi sepi opis arini, ramai staff yang cuti rehat.. bosan!!!!


Closed date : 19 march 2010 pukul 11.59pm..

1. jadi follower saya kt blog ni dan blogshop saya beautyliciousshop
2. copy and paste banner korang kat side bar blog korang
3. link kan entry anda ke blog saya..either 1 (klu dua-dua lagi bagus)
4. Listkan blogshop saya..(senang nk tau winner nanti)
5. tinggalkan permalink di ruang komen



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, March 14, 2010

peta harta..

Salam..

yup..
ini juga peta harta, tapi bukan milik en. Qarun..
hhihihi.. ;p
peta telaga minyak & gas kat perairan pata timo..


senang nak trace some1 else kat mane skrg, peace... =D


*


*



*





-leily-


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, March 11, 2010

Al-Fatihah

Salam

Al-Fatihah untuk Arwah sekeluarga 
yang terlibat dengan kemalangan maut
di Binjai Rendah, Marang, Terengganu
pada 10.03.2010
Semoga Allahyarham sekeluarga ditempatkan dikalangan mereka yang beriman.
(Anak kepada Allahyarham Ghazali yang merupakan imam Kampung Temala di Pengkalan Berangan, Marang merupakan salah seorang peserta projek cendawan jabatan)

berita penuh ada di SINI


-------------------*******---------------------

10.03.2010|Rabu-5.20pm

Balik kije cam biase. Kebetulan de kawan tumpang. Stuck in jam, ingatkan de orang kenamaan yang dtg sbb. dkt ngan dewan sivic. Lagipon kete penuh kirikanan jalan. tetiba terpandang treler rempuh porch. Dupdapdupdap.... takot giler. Mmg expect kemalangan maut kalo cenggitu. Addoy, langsung x pandang kirikanan, mane taw de lagi mayat kat atas jalan mcm aritu.. hiiiiiyy!!... Kawan yg kije IKBN Wakaf Tapai siap berenti lagi.. Fuuuui, Berani la mu Nisah. Dgr cite die siap pose lagi kat situ..
Walaubagaimanapun, Alhamdulillah.., me dapat sampai dengan selamat. Mmmmm, pas ni kena lebih berhati² lagilah. InsyaAllah..



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, March 10, 2010

Already Gone

Salam =D

jom layan jiwang lagi...
Already Gone by Kelly Clarkson
mmm, dgr kat radio tadi n tangkap syok plak..
sgt puitis + mendalam maknanya..;p
peace... :))




 
Already Gone | Kelly Clarkson

Remember all the things we wanted
Now all our memories they're haunted
We were always meant to say goodbye

Even with our fists held high
It never would've worked out right
We were never meant for do or die

I didn't want us to burn out
I didn't come here to hold you, now I can't stop

I want you to know that it doesn't matter
Where we take this road someone's gotta go
And I want you to know you couldn't have loved me better
But I want you to move on so I'm already gone

Looking at you makes it harder
But I know that you'll find another
That doesn't always make you want to cry

Started with a perfect kiss then we could feel the poison set in
Perfect couldn't keep this love alive
You know that I love you so, I love you enough to let you go

I want you to know that it doesn't matter
Where we take this road someone's gotta go
And I want you to know you couldn't have loved me better
But I want you to move on so I'm already gone

I'm already gone, already gone
You can't make it feel right when you know that it's wrong
I'm already gone, already gone
There's no moving on so I'm already gone

Already gone, already gone, already gone
Already gone, already gone, already gone, yeah

Remember all the things we wanted
Now all our memories they're haunted
We were always meant to say goodbye

I want you to know that it doesn't matter
Where we take this road someone's gotta go
And I want you to know you couldn't have loved me better
But I want you to move on so I'm already gone

I'm already gone, already gone
You can't make it feel right when you know that it's wrong
I'm already gone, already gone
There's no moving on so I'm already gone


download lagu  -----> SINI



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, March 8, 2010

Contest Aksi Menarik Si Comel Bersama Floater


Salam.. =D


closed date : 31.03.2010

Kali ni jom terjah masuk blog   iz-AnN  
contest sempena 1st year besday anak bujang beliau pada tanggal 20 Mac nanti
Hepi 1st besday in advance  Hadif Nasr Irfan



dan picca Alya Husna yang saya pertaruhkan....



*




*




*




Nyatakan nama anak anda dan umur beliau pada ketika itu:

Alya Husna binti Asmawi
2 thn 7 bln 



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, March 7, 2010

Ustazah terlanjur

Harian Metro| Rabu, 2010/03/03

KUALA LUMPUR: Dia seorang ustazah bertudung labuh yang berkelulusan dalam bidang agama dari sebuah universiti di Timur Tengah, sebelum ini mengajar di sebuah masjid dan sebuah sekolah rendah di Kota Tinggi, Johor, serta bersuamikan seorang ustaz yang disegani di daerah itu.
Bagaimanapun, di sebalik perwatakan lembut dan alim, ustazah berusia 35 tahun itu sanggup menconteng arang di muka keluarga dan suaminya, apabila ditangkap khalwat bersama seorang duda sebayanya, yang juga bekas rakan sekolahnya dan suami.

Ustazah yang memiliki latar belakang yang kuat berpegang kepada ajaran agama itu memberi alasan kononnya dia tertekan akibat suaminya berpoligami sehingga sanggup menjalinkan hubungan cinta dengan duda terbabit dan lebih mengejutkan, mereka dipercayai pernah beberapa kali terlanjur.

Tembelang ustazah terbabit pecah apabila dia ditangkap khalwat ketika berdua-duaan dengan duda itu, baru-baru ini dan mereka dilaporkan mengambil masa hampir setengah jam sebelum membuka pintu rumah kedai yang didiami dengan kedua-duanya dalam keadaan berpakaian lengkap.

Menurut sumber, lebih menyedihkan, ketika kejadian, suami ustazah terbabit berada di Makkah untuk menunaikan haji.

Katanya, sejurus ditangkap berkhalwat, ustazah terbabit menghubungi suaminya untuk memaklumkan kejadian dan terus meminta cerai.
Menurutnya, ustazah terbabit dan suaminya berkahwin pada 1997, tetapi tidak dikurniakan cahaya mata menyebabkan mereka mengambil dua anak angkat termasuk seorang daripadanya dipelihara sejak kecil.

“Wanita itu bertemu dengan duda yang juga bekas rakan sekolahnya ketika perlawanan boling pada awal tahun lalu dan sejak itu hubungan mereka semakin rapat apabila lelaki itu menjadi tempatnya mencurah perasaan dan menagih simpati.

“Ustazah itu memberitahu duda terbabit kononnya dia tertekan kerana suami berkahwin lain sedangkan sebelum ini, dia sendiri bersetuju serta membenarkan suaminya berpoligami dan mereka sama-sama ke mahkamah untuk menguruskan perkahwinan itu.

“Tetapi, sebagai seorang yang ada latar belakang agama, hubungan dengan lelaki lain bukan cara untuk mengatasi tekanan lebih-lebih lagi dia masih berstatus isteri orang dan perhubungan itu mendekatkan mereka dengan maksiat,” katanya.

Sumber itu berkata, selepas ditangkap, duda itu pula mengaku dia pernah terlanjur dengan wanita berkenaan, tetapi di pihak ustazah terbabit, dia masih mahu ‘menegakkan benang basah’ dan menyebarkan berita kononnya dia dianiaya.

Menurutnya, demi menjaga nama baik keluarga dan maruah isteri, suami ustazah terbabit membuat pengakuan kononnya membenarkan duda terbabit menjemput isterinya yang baru pulang daripada rombongan sekolah, sebelum mereka ditangkap khalwat.

Katanya, ketika ditangkap, pasangan terbabit memberi alasan duda terbabit datang untuk menghantarnya pulang ke rumah dan membantu mengangkat beg.

Sementara itu, Harian Metro difahamkan, ustazah terbabit dan pasangannya akan dihadapkan ke Mahkamah Rendah Syariah Kota Tinggi, pada 22 Mac ini, atas tuduhan berkhalwat.


so what?...
lu pikirlah sendiri.. ;p 

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, March 3, 2010

Sararisa Giveaway 2010

Salam..

Harini dalam sejarah since i'm blogger.. 
2 entry dlm 1 hari, hihihi.... =D
bukan entry pe, tp entry contest/ giveaway..
r... tak kisahlah..
janji roxxxs!!!..


kali ni jom serbu Contest Sararisa laks
sempena anniversary sara n hubbynya yg ke-6 tahun ni...

Semoga Kekal Bahagia hingga ke Syurga ye !!..


Close Date : 11 MAC 2010 , pukul 8mlm


antara syarat2 nya ialah:

~ add blog sararisa-craft ke dlm blog list anda dan jadilah follower   -DONE-
~ copy gambar diatas,buat entri khas dan letak link blog sararisa-craft -DONE- 

~ tinggalkan link anda dan jejak anda di ruangan komen entry ini sahaja. -DONE-

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Purple Light 1st Giveaway

Salam


Jom join Contest Huda pulak ye.. =D

bersempena 
birthday  Huda  pada 11 Mac ini.
Hepi besday in advance ye.. :))
Jomla join ..


  Closed Date : 15hb Mac 2010, jam 10pm


Berikut adalah syarat untuk join:
  • terbuka kepada semua bloggers
  • letakkan banner giveaway di sidebar blog anda dan linkkan ke entry ini
  • perlu menjadi follower blog Purple Light
  • tulis simple entry tentang this giveaway (optional)
  • letakkan komen berserta emel dan url blog menandakan anda join this giveaway
  • hanya SEORANG (1) pemenang akan dipilih melalui cabutan yg akan dilakukan oleh juri pilihan
  • hadiah special menanti anda yg terpilih!!! :)



    TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

    Tuesday, March 2, 2010

    Amb00yats' Give4way


    Salam

    Jom join contest ni plak


     close date : 31.03.2010

     
    syarat penyertaan mudah jew

    1. Terbuka kpd semua blogger  -yes, i'm blog-gur pe.. ;p-
    2. Jadi follower blog ini  -dah -
    3. Buat 1 entry ngn tajuk Amb00yats' Give4way    -dah buat-
    4. Add banner di atas di sidebar blog anda     dah letak-
    5. Pastikan ada link  ambooyats -dah link-
    6. Sila tinggalkan link entry anda di sini -dah, sila jenguk ye-





    TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

    Monday, March 1, 2010

    Mentari muncul lagi..


    Salam hari Isnin.. =D


    Yup, arini 1 Mac.. lambatnye bln 6.. ;p
    arini juga me n other staf dh start sibuk ngan kije² kewangan,
    eventho i'm not gred W..:(
    biasela, x ramai staf yg. mau amek cakna ngan kije gini..
    nevermind la..
    waran peruntukan utk. bghn PTIF sudah mula diagihkan..
    bigbos plak sound nak suh proceed blanje 5% till end of dis week..
    beres bohh..
    small matter la bab² perabis duit ni..
    hihihi..
    tapi,
    agak terhadla me nak ngadap tenet ni cam selalu ye :((
    hwaa..

    depan umah aku
    28/2/2010|721am


    TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




    Related Posts with Thumbnails