Thursday, September 30, 2010

bzzzsss.. =((


Salam...

Bulan kebizian saya dh bermula..
la ni masih bersengkang mata menyiapkan report aset, suku tahun ke-3
nak present tuk meeting aset selasa depan, tp arini baru fax...
huhuhu, sabo aje la org HQ ni..

& plg tak besh kedengaran..
bigboss bahagian gitaw die x dpt hadir tuk meeting nx week,
suh org lain ganti + I gi sama tuk backup pegawai yg ganti tu...
aduuuuushhh!!!!x brani la weyy...
mostly gred 44 ke atas yg hadir..
mati aku, dh la public speaking aku lemahhh!!!
sib baik time induksi dolu² lepas gak..

Minggu ni mmg schedule tight,
picca raya opis semalam x dpt apdet lg nampak gayanya..
huhuhuhuhu...


4.10 - Mesyuarat Kewangan @ Komoditi Besut + Majlis Sambutan Hari Raya
5.10 - Mesyuarat Aset Alih, Aset Hidup & Pengurusan Stor @ Putrajaya
end of Oct - dgr² cite de lawatan kerja lagi.. hrp² naik nama tuk ke ....... =)








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, September 28, 2010

Open House, 3rd Syawal 1431H

Salam.. =)


sikit lg cite ttg raya kami yg hanya tinggal suam² kuku aje..
Open House kat umah ipar, singgah jap sebelum balik K. Trg..





Alya ngan sepupu²nya..
Yg. sebelah Alya tu namanya Anis, sebaya je ngan dia..
tp jauh lebih mature n beso compare my doter yg cikeding tu..
sebelah tu adik Anis, Sara..
Mama die skrg ni pun sdg preggy anak ke-3, due bln 12 ni..
huhuhuh, tak terkejonyer hakuuuu..


close-up sket..

 beza umo antara mereka 3 bln aje..


tgk Anis tu..
bergaya betul la, cam² posing..
Alya pandai sengih je, hihihhi.. =)


makanan mcm² ado, tak termakan!
after rushing blk K.Trg, open house umah Mak Cik saya lak..
tp no picca snap there la.. =((
sibuk nk makan aje... :P


tp nak cite...
perghh, jem giler kat Kelulut, Marang, Terengganu!
we stuck over than 1 hour there!
yg wat i tensi.. turn sy drive + somi syok titon.. =((
hampeih!






psssttt.. esok jamuan raya kat opis saya.. =)
yum yum..



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, September 26, 2010

My site is SECURE


Salam .. =)

Para kengkawan & silent reader sekalian!!

memandangkan musim skrg sang malware menyerang,
usah bimbang & jangan ragu² lagi,
anda sekarang berada di zon yg selamat ye!
oleh yg demikian,
kunjungilah blog ini tanpa sebarang prasangka+ prejudis
kunjungan dari pihak anda amatlah saya hargai,
hihihihihihi.. :p

yesss,,,
blog & link aku bersih n selamat

Overall result: This site is secure.


*klik tuk paparan yg lebih jelas.. ;P*


kalian para pembaca yg budiman,
anda boleh jugak check virus  & status + Scan blog memasing,
adakan selamat drp. virus durjana atau tidak di ..


*tq Nasrina for sharing info*








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, September 25, 2010

Sosilawati tidak dirogol


Salam...

lagi cite sensasi psl kes berprofil tinggi,
Jutawan kosmetik & rakannya yg dibunuh kejam!!!
Tak sabar aku nk tahu hukuman yg setimpal dikenakan oleh pembunuh kejam itu..!!!




KUALA LUMPUR: “Sosilawati tidak dirogol!” tegas Pengarah Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohd Bakri Zinin ketika menafikan laporan beberapa akhbar tempatan kelmarin yang mendakwa polis menyiasat kemungkinan Datuk Sosilawati Lawiya, 47, yang dibunuh dan dibakar bersama tiga rakannya bulan lalu, turut dirogol.


berita penuh, klik SINI




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, September 24, 2010

Cerita 1 Syawal kami..


Salam Syawal 1431H

so far Alhamdulillah,
Malware attacked dh kureng bisenya arini nampak gaya.. :P
tp yg jadi problem masalah lop,
rata² my bloglist ilang, walhal dh save dh..
huhuhu, nampak gaya kena add balik lol,
kwa.. kwa.. kwa...

i tot minggu ni rata² dh start kije blk after cuti raya rite?
huhuhu, me pun!
plus en. somi oso dh berangkat meninggalkan me & Alya..
sangat sadis uuu.. nk tak nk terpaksa lalui jua..
ye, tiap yg dtg pasti akan pergi.. :P
itulah lumrah kehidupan..

bercakap tentang raya, me n family takde la raye sakan tahun ni..
baju raye kami pn last minute beli- ready made,
yg casualnyer sib baik en. somi belikan sumenye tuk saya dua banak ni..
Time kaseh banyak² Sayang!

acara ziarah menziarahi hanya kaum kerabat terdekat aje..
tu pun tak abes jelajah..
lgpn si Alya x sihat badan..
wat pangai aje kali ni..
adushh, tensi makcik!

Pas solat sunat aidilfitri,
kami bertiga dh start gerak ke Kemaman,
umah FIL.
Huhuhuh, sekejap aje raye kat KT, sedara mara pn x sempat jumpe..
apa leh buat, give n take !


Inila potret kenangan kami sekuarga di pagi1 Syawal 1431H
takde tema yg. khusus, baju raya Alya pn yg. thn lepas nyer..
Tu pun puas pujuk nk sarungkn kat badan die..
huhuhu, x leh diframekan la gambo tu.. :-(
out of mood raye, tgk aje muka si Alya tu..
cam takutkn hantu aje..
spoiled!!!


Me & my anak dara..
payah betul nk gambo leklok..
korek idung la, jelir la, hape la..
kalo kamera shreeek pakai filem, lama dh makcik botak kapla..
rugiiiii, asyik beli filem aje!!
sib baik pakai click² then delete aje kl x mo.. :P

 

Gambar ni i curik² snap time diorang layan kartun pepagi ari..
Menunggu tokki sebelum pulang beraya ke Kemaman..
see, menan salu ada bersamanya..
sempat merembat wlpn 5 minit masuk kedai.. :P


Alya & lovely granma..
penyelamatnya di saat kemarahanku memuncak, hahahah.. =P
TokMa cam serba salah nk lepaskn cucu die balik beraya kt kemaman tempohari..
u no y, aritu tokma cakap salu berdebar² kat nak raya..
Alya plak mati²-an x mo beli baju kurung baru,
nak pakai yg thn lepas..
tok ma takutla apa² terjadi time kitorang balik sana,
mane la taw kn, petanda ke hape..
Ishhkkk, Nauzubillah..
minta dijauhkan..
Emosi Tokma aje tu..

Alhamdulillah, Kami sekuarga selamat pergi & kembali..






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, September 21, 2010

Bcoz of Malware Attacked


Salam.. =)


Rakan Taulan/ Silent Readers sekalian.. =)

Memandangkan Malware telah menyerang blog kite² semua..
& mendapat info perlu clearkan bloglist mereka yg ada innity,
saya  terpaksa la remove sementara bloglist kawan²..
jgn berkecil hati ye, utk sementara waktu aje..



Kalo masih tak dapat view blog saya,
emel me @ leily8480@yahoo.com okes.. =)








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, September 20, 2010

Miss n missing!!!!


Salam...

tika & saat ni kesepian mula mencengkam perasaan..
tiada lagi hilai tawa, tangis gumbira, usik- mengusik kedengaran di corong telingaku..
sunyi sepi seperti dilanggar garuda!.. :P
ye, masing² sudah pulang ke destinasi tersendiri..
menyambung kembali urusan dunia yg terhenti seketika..

Begitu juga ngan my kekasih hati..
arrgggghh, saat yg paling benci utk aku tempoh..
apa boleh buat, hidup mesti diteruskn wlpn pahit camne pun.. :(
Miss u Much dear!!!




& satu perkara yg sangat perit utk dikongsi bersama pembaca kat luar sana
**eh, ada ke yg sudi baca luahan hati i ni?**
baju yg i pakai kat atas tu en. somi belikan kat Bandung,
baju raya la katekan..
Jumaat lepas temankan somi de site visit kat Gebeng, Kuantan..
we ols lepak kat Holiday Villa Cherating semalaman,
nak dijadikan cite, time checkout i lupa nk amek baju tu yg hangup dlm almari..
huhuhu, bler teringat, terus kol hotel tu..
Malangnya, sudah ilang beb, ilang!!!!
sah- sah kena hijack di housekeeping la tu..
hwaaaa... hwaaaa.....

baru aje 2 kali pakai...
takde rezeki la tu...
aritu mmg kelam kabut sket nk checkout..
lupa nk double check sume skali..
tensinyer!!!
tp my Alya cooldown me..
"Ummi, jgnlah salahkan diri sendiri!!!.. :P"
10s dear!!!




p/s tuk somi: Syg, bleh ganti balik kemeja baru tuk wifemu ni?... :P
satu agi, tgk jam tangan i tu.. cokeng dh tali die






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, September 19, 2010

My New Gadjet.. :D


Salam.. :D

Ni bukanlah riak ye sedara sedari sekalian..
just share my happiness ajer.., ekekek.. :D
i got new gadjet 4rm en. somi,
anniversary gift kot.. :p
org lain sibuk pi open house raye,
i menapak ke kedai enset on 2nd Syawal bebaru ni..

wat eva la..
yg penting masalah henpon i yg salu meragam tu settle..
lagi satu, yg penting free, selamat duit ku
yes, yes.. merasa gak henpon baru



tu dia,
my new gadjet E5..
lalalalalaal....

macih Sayang, labiu!
Muakhssss!!
-x0x0x0x0-

aci tak i nk request lak jam tangan baru?
my oldies baby-G tali die dh expired la.. :P



hohohoh, ni pun separa cite psl raya gak..
yup, gadjet ari raya!.. ;-)



sementara tu, tgh buka blog tetiba kuo la iklan Nuffnang ni..





ekceli tataw psl hape psl memula kuo burung terbang,
rupa² de contest la psl Nokia E5 la...
huhuhu, sib baik kuo iklan ni..
seblom ni tataw pun de contest.. ;)

waaa.. dengan tangkas nya i pun try la join..
Expirednya dh tak lama lagi, 24 sept. ni..
Mintak² la i menang!!!!!
Amin!!!


link tuk join contest henpon Nokia E5 kat SINI




Semoga selamat sampai duhai Somiku, huhuhu..
Miss u muachhhh



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, September 17, 2010

Kembali berblogging.. =)


Salam 8th Syawal 1431H


Masih dlm mood rayekah?
atau masih berada di desa terchenta?
Minggu ni saya sepatutnya dh start kije,
tapi rase cam M***s lop,
lgpn ada cuti lg, sempena Hari 1 Malaysia..
so, EL aje la, hikhikhik.. ;-)

de masa yg ada ni, nak apdet sket blog..
la ni me n Alya lepak kat Holiday Villa Cherating,
menemani somi yg de meeting kat Gebeng.. 
ptg ni somi dh booking nk pi mancing lak, seblom balik KT..
huhuhuh, sabo aje la..

siap beli joran baru lg, nyampah!!!.. :P

 bg mereka yg ontheway balik ke destinasi memasing,
pandu hati² okeh..
semoga sampai ngan selamat..


Minggu depan kite start cite psl raye okeh... =)







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, September 11, 2010

Salam AidilFitri 1431H


Sticky Mode



Salam Lebaran.. :D


my e-card raye.. ;-)





Photobucket








Selamat Menyambut Hari Raya AidilFitri, 1431H.
Ampun & Maaf saya pinta sekiranya terdapat silap komen ke hape² yg. menyinggung perasaan kalian di luar sana.. 
Semoga selamat tiba ke destinasi memasing.. =)





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, September 7, 2010

Terkini tentang Jutawan Kosmetik, Datuk Sosilawati


Salam 28th Ramadhan..
lagi 2 hari nak raya daa.. :D



SUBANG JAYA 6 Sept. - Siasatan kes kehilangan jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya menunjukkan perkembangan apabila kereta milik beliau dan peguamnya ditemui di dua lokasi berbeza malam ini.
Kereta BMW milik Sosilawati, 47, ditemui di Pangsapuri Angsana USJ1 di sini diikuti kereta milik peguamnya di sebuah kawasan perumahan berhadapan Dorsett Hotel Subang Jaya.



berita penuh ada kat SINI



Mintak² la takde berita duka yg akan kite dengor pasal dorang ni..
Semoga dijumpai dengan selamat, Amin!!! Dah la dekat nak raya,.. ;p



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, September 6, 2010

Iklan Aidilfitri 2010..


Salam ...

Ini adalah iklan raye 2010 siaran TV3 yg telah diremovedkan!
u noe wat, byk i baca complaint & feedback dr. penonton yg mengatakan
iklan ini kureng seswai utk tontonan umat Islam yg nk sambut raya..
lebih ke arah cristmas day ghitew!!..

i pn lom pernah tgk kat tv3 iklan ni..
so, bg anda kat luar sana yg lom tgk gak..
tu die!
u ols justifikasi la sendiri tang mana yg de ciri² ke'cristmas-an' tu.. ;p








sori, sume link ke video dh disekat plak.. :-(









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, September 2, 2010

23th Ramadhan...


Salam 23th Ramadhan.. =)





Selamat Menemui Malam 1000 bulan atau lebih drp. 83 tahun,
Lailatul-Qadar pd 10 malam yg terakhir Ramadhan.. ;D




"Barangsiapa menghayati malam Lailatulqadar dengan mengerjakan sembahyang dan berbagai jenis ibadat yang lain sedang ia beriman dan mengharapkan rahmat Allah taala nescaya ia diampunkan dosanya yang terdahulu."




RASULULLAH SAW bersabda: “(Iaitu) ada pada bulan Ramadan. Kerana itu hendaklah kamu mencarinya pada 10 hari terakhir. Kerana ia terdapat pada hari-hari ganjil, iaitu pada malam 21, atau malam 23, atau malam 25, atau malam 27, atau malam 29, serta pada malam terakhirnya.” (Hadis Riwayat Ahmad)
Malam Lailatul Qadar adalah malam di mana Allah SWT menurunkan firmannya ke langit dunia menerusi al-Quran.

Al-Quran diturunkan sepenuhnya dari Lawh Mahfuz ke Baytil Izzah di langit dunia sebelum ia diturunkan kepada Rasulullah SAW selama 23 tahun sebagai pegangan dan petunjuk kepada manusia.

Hal ini berbeza pengertiannya dengan malam Nuzul Quran berikutan ia adalah saat pertama al-Quran diturunkan kepada Rasulullah SAW di gua Hira’ yang terjadi pada 17 Ramadan.

Allah SWT berfirman: “Sesungguhnya kami menurunkannya pada malam kemuliaan dan tahukah kamu apakah malam kemuliaan itu? Malam kemuliaan itu lebih baik daripada seribu bulan. Pada malam itu, turunnya malaikat dan Jibril dengan izin Tuhan mereka untuk mengatur segala urusan. Malam itu penuh kesejahteraan sampai terbit fajar.” (Al-Qadar, 1-5) Walaupun diturunkan ayat ini, namun Allah SWT tidak menerangkan secara terperinci waktu kedatangan Lailatul Qadar.

Cuma yang diterangkan adalah nilai keutamaannya yang lebih baik daripada seribu bulan iaitu, apabila tibanya malam Lailatul Qadar, ibadatnya lebih baik daripada seribu bulan yang tidak mempunyai satu malam Lailatul Qadar di dalamnya.

Namun Allah SWT berfirman: “Demi kitab (al-Quran) yang menjelaskan, sesungguhnya kami menurunkannya pada satu malam yang diberkati, dan sesungguhnya kamilah yang memberi peringatan. Pada malam itu dijelaskan segala urusan yang penuh hikmah. Iaitu urusan yang besar di sisi kami, sesungguhnya kami yang mengutuskan rasul-rasul.” (al-Dukhan: 2-5) Sebagai umat Islam, kita dituntut memperbanyakkan amal ibadat seperti membaca al-Quran, berdoa, mengucapkan wirid, berzikir atau mengadakan kuliah agama.
Dalam sebuah hadis disebutkan bahawa pada malam berkenaan, malaikat turun dan berjalan kepada seluruh individu yang beribadat secara berdiri, duduk, bersolat, berzikir, serta memberi salam kepada mereka dan mengaminkan doa mereka.


Maka, dengan rahmat dan keredaan Allah SWT, diampunkan dosa hamba-Nya kecuali kepada empat golongan manusia iaitu peminum arak, penderhaka ibu bapa, pemutus silaturahim dan individu yang bermusuhan.


Bagaimanapun, dalam kesibukan kita mencari Lailatul Qadar, jangan pula kita lupakan hari lain dalam Ramadan kerana keseluruhan Ramadan adalah bulan yang sangat istimewa dan hanya diberi kepada umat Rasulullah SAW dan tidak kepada umat terdahulu sebelumnya.


- Sumber : METRO -










TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails