Sunday, October 31, 2010

LUCKY DRAW ANAK AYAH


Salam.. (",)

Aiseyman, memory r card reader rosak?
huhuhuhu, tak leh nk transfer plak gambo² dlm camera..
adushhh..

tak usah susah hati,
layan contest blog/ giveaway  la dlu..
byk gak ni contest/ giveaway yg senang² diaplikasi..
heheheh..




untuk join,
klik SINI

moh le join reramai.. =)








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, October 27, 2010

Dugaan hidup


Salam (",)





kekadang ALLAH menyempitkan...
Supaya kita tak hanyut dlm kesenangan...
Kekadang DIA melapangkan...
Supaya kita tak selalu dipagut kesempitan...
Kekadang DIA melapangkan kita dari kedua2 nye....
Supaya tidak bergantung kepada sesuatu...
Selain-NYA.





Lagi kisah Sedih kat SINI
AlFatihah tuk arwah






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, October 26, 2010

Dia yang diuji..


Salam.. 






Pagi tadi, rutin harian akan check inbox mesej kat FB..
terpaku sebentar bile kawan² lama gitau psl slh sorang kawan baik saya 
yg kini sdg bertarung nyawa melawan penyakit yg. dihidapinya,
kanser rahim @ 3rd stage oledi.. =((

Sebenarnya cerita ni tahun lepas lg..
aku pn tataw status die terkini psl dh lost contact..
cop, nama die Wazie, ex- matric gambang yr 98, x- uum batch yr 99 tak silap..
tapi aku kenal die sgt lama, dr. form 1 yr 93 kat Dungun,
lepas pmr, dpt masuk skolah Teknik pun sama yr 96 
tapi lain course, Zie aliran perdagangan, aku amek engineering..

Aku ngan Zie mmg banyak sangat memori,
suka mahupun duka..
sangat² rapat sehinggakan kami digelar kembar..
mane ada die, adalah aku.. gitu sebaliknya!
even nk berdating ngan tuuut lu pn die temankan, hihihihi..
 abes bando KT round! dop lengoh pon..
cover line beb!

 jugak partner fly.. :p, xtvt wajib!
time duk Technics, tiapkali masa rehat kelas aku la port die lepak!
sbb aku malu sket nk melintas ke kelas die,
kat technic majoriti kaum lelaki yg monopoli..
malu beb, nk² time lintas kelas kej. Jentera.. huhuhuhu... :P
arggghh.. terlalu banyak la nk cite..
pendek kate mmg sekepala..

ni antara koleksi gambo aku ngan die, time dolu² sblm kite lost contact..
la ni die dh bergelar Pensyarah, salah satu IPT kat Kedah..

kami ketika menyertai rakan muda daerah dungun yr 94..
i luv treking & abseilling!
tp lps my mommie dpt taw i joined xtvt lasak, bergayut kt dinding bukit sket punye tinggi..
langsung cantas!!!.. :P

 lg time joined Rakan Muda..
campsite @ Pantai Sura Hujung
Zie, Aku & Dalin

Azura, Aku & Zie..
Hari Qo-Q yr 94 

Ni pon yr 94
jamuan akhir thn ngan Mr. Wan Ahmad- bodyguard!
now, @ PPD Dungun rasanya.. =)
tgh gler carik Secret Admire thn ni, hahahah.. =)

ni time minggu kecemerlangan pelajar pmr yr 95..
titon kat dlm kelas..
aku, zie, Dalin & Azura


rindunya saat itu!!!!
Dia memang kawan yg. baik!..

Zie.. aku rindu kamu..
aku doa kau tabah harungi segala dugaan mendatang!
andai kata kamu dipanggil Ilahi,
semoga kamu tenang disisinya, 
Amin!!!





lg cite kat Blog Suzie



*panjang plak cerita aku kali ni ye..=)



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, October 25, 2010

Mencuba Joran Baru..


Salam... =)

Ni cite di bulan Syawal lagi..
agak lama terperam, tuan empunye cite pun asik duk bg hint aje..
curik² skodeng baca, tapi entry hobinye takde apdet gak..

Alkisahnya, dlm duk sibuk beraya lagi..
En. Somi de beli new gadjetnye,
pelagi.. joran la!
maka dengan itu, bermulala xtvt memancing
&kitorang pun sedia menemani en. somi ngan hobi mancingnya itu..
portnya haruslah ada permainan,
supaya Alya tidak merasa bosan okeh.. ;P
plg seswai kat Waterfront Park, sebelah Hotel Felda yg. gah itu..

Ramai gakle kaki² pancing yg mencuba nasib aritu,
tak kurang yg berdating.. :P

gaya sorang pemancing handalan.. :P
yeahhh,.. eksen ngan joran baru

separuh masa pertama,
hanya ikan depu yg berjaya dipancing..
En. somi ckp ikan ni takleh makan, beracun!
so, lepas balik ke dlm air la jawabnyer.. 

Alya & kwn² baru..
beria benor die bg penerangan psl ikan depu kat kwn² nya
"jangan pegang, ikang ni bahaya.."

setelah lama menunggu,
akhirnya... yippie!!!!
joran baru berjaya menaikkan ikan kerapu!!!
berat 5kg, hahahahah

yeayey.. kerapu!!
leh jd santapan dinner kite ye, hehehehe..


Posing sket ngan hasil rentapan!!
sengeh la bulih ikan kerapu doh!

Alya yang teruja.. =)



dah la tu,
cukup r bleh seekor..
nak magrib sudah, jom balik..
lenkali leh mencuba nasib lagi!!!.. =D


&
Majalah keluaran somi.. :P
Edisi Terhad,
jantan terhangat dipasaran!!!


*

*

*







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, October 24, 2010

KONTEST CANDID CAMERA


Salam... =)

Jom join kontest ni
Klik SINI



*

*

*

*

*

*

& my candid picca.. :-

*

*



gambo candid mommie tengah buang pasir kt dalam kasut Alya..
My Alya time tecit² dulu agak geli ngan pasir..
Lokasi kat The Legend Hotel, Cherating.. =)






i wanna tag..
2. Teq






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, October 22, 2010

Petua Anak Pintar


Salam.. =)

mau anak pintar???
ni de sedikit petua..




PETUA ANAK PINTAR

Ramai ibu bapa selalu lupa untuk menasihati anak-anak ketika mereka sedang tidur.

1. Setiap malam apabila anak tidur hendaklah kita wiridkan Ya Latif ke ubun-ubun kepalanya sebanyak yang mungkin atau memadai 100 kali.

2. Membaca surah Al Fatihah 1 kali dan Alam Nasyrah 1 kali.

3. Bercakap cakaplah dengan anak ketika dia sedang tidur dengan menyeru nama penuhnya berbinkan dan berbintikan kepada kita. Percakapan itu berupa nasihat, pujian dan berceritalah tentang perasaan kasih sayang kerana ia sangat berkesan kepada jiwa dan rohnya.

4. Apabila kita sedang berbual-bual dengan anak walaupun dia sedang tidur kita akan lihat matanya bergerak-gerak walaupun dia sedang tidur.

5. Ayah dan ibu hendaklah selalu menyapu air lebihan wuduk yang ada pada kita. Sapulah ke muka dan ubun-ubun anak.

Cubalah petua itu dan Insya-Allah kesannya akan anda lihat sendiri.


sumber : TQVM Mamasue







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, October 21, 2010

comei lotte contest by jaijina


Salam.. =)

Gigih nk join contest lg..
jgn le jemu ye..
esok,lusa i apdet cite... k, hihihihi.. =)


nk join, klik SINI

ai rasa sume syarat dh diapply,
& my baby yg ai  rase comei lotte ialah..

*

*

*

*

*

*

*


Nama: Alya Husna Asmawi
Umur: 2 Tahun 9 Bulan 
Nama ibu/bapa: Leily


saya rasa gambo ni comei lotte psl cute aje nampak,
posing senyum, n de eye contact ngan camera.. =)


cop, lupa lak nk tag:-
1. Teq
2. Ct
3. Azura










TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, October 20, 2010

Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!



2nd giveaway/ contest of the day.. =D




ramai giler yg join giveaway ni,
tp manela taw rezeki i kan... hihihi
syaratnye pn sgtla mudah okeh!


jom cuba nasib,
 klik SINI


















TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Kami 1st Giveaway

Salam... =)

Arini takde mood nak apdet pepe cite..
huhuhu, mood down psl semalam dh kena kaw² dlm meeting bhgn.,
sabo ajela psl aku sorang je wakil bhgn lain yg hadir tuk meeting tu..
takpe, arini nk join contest/ giveway blog sampai lebam!!!!






Utk join,
klik SINI







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, October 19, 2010

PAPA & BABY CONTEST


Salam.. =)



Nak join,
klik SINI

*

*

*

& gambar yg. mommie pertaruhkan ialah...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



Nama Papa : Asmawi Ahmad
Nama Baby **opps, baby lagi ker.. :P : Alya Husna
Umur Baby : 4 thn 4 bln


Minah + Mat Rempit!!!
suka sangat Alya bile Abah die layan main..
nk² lagi bile Abah die wat aksi willy..
huhuhuhu, sabo aje la..
abes org keliling memandang..
ye la, buang tabiat ke hape Abah budak tu..
Vandalisme!.. :P










TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, October 18, 2010

Makna HON kenderaan!


Salam.. =)

Ni nak kongsi sket info lalulintas bunyi hon kat Mesia ni..
manelah taw, korang- korang kat luar sana baru leh lesen kete- moto
+ tataw ape makna hon yg dibunyikan..
asyik pasan org nk ngorat aje, ngeeee.... :P

meh ahkaks turun ilmu sket..



1 x HON PENDEK   
- pemandu tu nak cakap “HAI”

2 x HON PENDEK   
- pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI” 

3 x HON PENDEK   
- pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tapi tak reti-reti nak jalan) 

1 x HON PANJANG
  - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan 

2 x HON PANJANG
 - pemandu tu marah “ooi..!!! bodoh, x de otak ke huh????

4 X atau lebih HON PENDEK
  - pemandu tu cakap ..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*
                                             
 
TIIILAM! TIIILAM!…
TILAM LAMA, TUKAR BULU BALU  BARU.. 
TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”..
 ngehngehngeh...
larikkkkk... :P



source: emel



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails