Thursday, January 6, 2011

Banjir oh Banjir..Rumah Kite Naik Air...


Salam.. ;-/


KUALA TERENGGANU 6 Jan. - Keadaan banjir di Terengganu malam ini bertambah buruk dengan jumlah mangsa yang dipindahkan meningkat kepada 692 orang daripada 65 keluarga berbanding 144 orang petang tadi.
Jurucakap Majlis Keselamatan Negara (MKN) negeri berkata, sehingga pukul 8 malam ini seramai 414 orang daripada 210 keluarga di Hulu Terengganu dipindahkan berbanding 52 orang petang tadi.

 berita penuh kat SINI


Entry ke-2, malam hari plop.. :P
takbley nk titon psl Alya msh sonot berlakon bermain
Hujan renyai², sekejap lebat sekejap tidak
mulai melanda negeriku + jiran pata timo sejak pagi tadi..
Alhamdulillah, laluan ketempat kerja pegi & blk masih seperti biasa,
tiada sebarang lencongan atau jalan alternatif dibuka semenjak jln dinaiktaraf ni..
kalo tak, sure aku kandas nk pi kije..
Tp takpe, leh aku lapor diri kat jabatan berhampiran,
lg besh.. hikhikhik..

picca aku snap blk kije td,
satu lorong aje dibuka..
kat area Bukit Payong..
tp pelik kan.. patut tak basah & banjir kawasan ni..
nama pn Bukit PAYONG..
hukhukhuk.. :P

porch kete kat umah dh start digenangi air,
& mungkin akan dinaiki lg air tgk pada cuaca yg gelap katup..
aku dh amek langkah berjaga²,
takmo terganggu tido lena malam ni,
sure sedap sbb hujan..
kete dh parking baik punye kat tempat tinggi sket,
harap² selamat & tak menganggu lalulintas la yer..
Tokki siap selimut lg kete, takut sejuk kot men hujan semalaman ni..
hihihihi.. =)

Baju²???
hai.. kena peram dlu seminggu dlm bakul nampak gayanya.. :P
tak kering nk jemo..
alasan m.a.l.a.s.!




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

14 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Mommy Pinky said...

rumah kat kampung setiap tahun banjir. asyik bina empangan tapi tak de hasil pon :8(

Yan said...

doakan agar cepat pulih seperti sedia kala..Kesian kat anak2 yang nak sekolah.

mamalieyna said...

kt sana musim banjir eh..huhu..sini (KL) pun hujan pepagi n petang!

~ As ~ said...

kuala berang banjir ke??? skrang juga aku call mertua, kesian lah kalau banjir rumah dorang...

irma said...

kg laki aku pon banjir doh....x penoh2 naik air masa laki aku kecik lg..leni 2x doh naik air...huhu

Softtouch [Hanim] said...

risau hati ni kalu banjirkan leily..mintak2 xdelah melanda banjir yg sgt teruk...

Effa Sahat said...

leily, nasib baik awak tak kena pindah ye.. hehe.. kalau ada, awak peace kt kamera tau! :)) hehehe...

gurau pagi2 jumaat!!

mudah-mudahan bah cepat berlalu, agar dapat menjalani kehidupan seperti biasa...amin...

☆ lieya latif ☆ said...

lieya tgk berita leily.....kat sini ujan jugak....rupenye kat tempat leily dah banjir hah....harap2 cepat la surut air kan......

Zue AnnaLeeya said...

kuantan pon ujan gok lening... dari hr rabu lg tak benti2 pon... dah musim banjir nih... jalan plak jgn ckpla... jem sokmo...

Nur a.k.a admansyah said...

tu lar.. tiapx2 thn time bukak skul mmg banjir dtg! kesian bdkx2..

Hatix2 main air yok!!!

Ciklinn said...

tau tak.. ciklinn mcm teringin lak nak main banjir.. hahahha.. ingt masa kecik2 kat umah nenek konon ada banjirlah tapi takat buku lali jerk.. punyerlah hepi kami sepupu sepapat... hehehhe..

apapun semoga cepat ok... kesian kat bdk2 sek

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kat sini pon tetiap hari gak hujan..
Apapon moga ia kembali seperti biasa..

mama_umar_maryam said...

semoga cpt surut airnye..tk care korang!

MamaYatie said...

huhu..dah start naek air yer..guane dok tau dumoh tur..sekala kalo ujan duk main berek jer naik air gok tu..

takde maknanya bukit payong..kakaka




Related Posts with Thumbnails