Tuesday, January 11, 2011

HDR Toning Technique by Adobe Photoshop CS5


Salam.. =)


Tolong jgn gelakkan saya ye otai² photoshop..
hahahaha.., makcik baru blaja..
ni die teknik HDR Toning
feature baru dr. Adobe photoshop CS5


:: Kuala Lumpur City Centre (KLCC)| Nov. 2010::



amacam???
boleh or boleh blah???

korang jgn tanya lebey² ape tu HDR,
aku pn tataw, yg aku taw..
mmg shantek kalo edit guna HDR teknik,
manyak fotographer yg pro tu guna teknik ni..
nampak gambar lebih real ghitew!! 

HDR guna PS CS5,
sangat simple n sonang je *ishkk.. bukan riak ni*
ye, korang just pi kat menu..
Image > Adjustments > Hdr Toning
yg lain leh set senirik,
bergantung kesedapan mata anda men-edit!
banding PS biasa,
korang kena guna manyak step!

korang just sume ni ai blaja tru Sifoo.com
kena jadik member dulu br leh akses website die!

Oh yer, satu lg medan ilmu photoshop ni korang leh cuba
blajar kat blog Wan Hazel..
die pun de bg link tuk donlod PS CS5 -Portable ni..

TQVM Bro!!!

:klik sini tuk donlod PS CS5- Portable:
http://www.4shared.com/get/mEqWc075/Adobe_Photoshop_CS5_Portable_2.html


*pastu, extract n klik icon ps je*









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

17 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Fieza79 said...

sll download photoshop asyik tk lepas je...tkpe nk try la nnti...

cantek...menjadi la hasil edit tu..

~ As ~ said...

waduh waduh harus belajar ni...tp saya ni basic pun takde ahahaha...

Huda said...

cantik tu..sifoo.com bnyk tutorial leh belajar..mana2 tutorial on9 pun leh tengok utk belajar teknik editing :)

ibu_BatRiSya @wardah said...

wahh suka! suka!

NM02 said...

dah lama nak try wat hdr. dok tgk kat blog azim, cantik2 gambar dia pakai hdr. dah ada link ni, leh le try. makaceh sudi share.

ummiaqeef said...

pergh..mantap! cun lah!

Softtouch [Hanim] said...

cantik leily edit..sy xretilah....

Nur a.k.a admansyah said...

canteeekk! akak suke tapi takde ms sgt nk bermanja ngan tenet nie! nak nak desktop i yg tgh tersadai kt bengkel :(

takkan nk donlod kt ofis? ishhh... kena saman mak cik nie....

Ain said...

chantekkkk....

ain takottt la nak cuba edit mengedit ni, tak pandai pun yer jugak.....

hehe...

mama_umar_maryam said...

hehehe,dlnm lappy baru ni xde PS pon ;p..btw,nice try leily ;)

makdara TERdiva said...

MDT bab2 edit2 gambo ni kalau dgn menatang ni memang fail lah! uhuk! uhuk!

Dilla Ady said...

cantek gilak gambar nih leily..

cer suh dilla wat..konpem hancussss...hahahah

nieda said...

tq for sharing..mmg nmpk real..my hubby ke selalu guna hdr.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik2x..Kita masih guna CS4...dh ketinggalan nih.. :)

FIZA said...

wahh..kena belajar ni' thanks:)

☆ lieya latif ☆ said...

eh kite terraa la ni leily oiiii....lieya ni suke sebenarnye care leily edit gambar...cantik2 tau sume....mmg admire ngan hasil keje hang tau!

eLYies said...

wow..sungguh cantik gambo tu!!!




Related Posts with Thumbnails