Monday, January 17, 2011

A Magnolia Sherbet A Day keeps my PMS away


Salam.. =)



Time dekat aje nk peyet*period* mood ai salu down,
tak menentu, gelisah, mudah marah .. & kawasan sewaktu dengannya..
Normal la tu kalo dh namaya pompuan.. 
gejala PMS (Premenstrual Syndrome) kn???..
dlm tempoh ni, hrp sgt en. asben phm² la yer, sabar!!!
iyekan aje, ala.. tak lama, dlm 5- 7 ari je sebulan.. :P

selain angin kus- kus & puting beliung mood berubah,
satu lg gejala PMS ai yalah kurang selera makan!
time nilah, nasi takleh diterima tekak..
yg terliur & de aura nk makan hanya..
Cokelat & Eskrem

kalo bab cokelat tu, sume ai tibai..
jgn yg haram jadah sudah!!
selain tu eskrem, 
tp kali ni ai dh jatuh hati ngan satu eskrem baru la..
sedap plak tu, manyak perisa!!

kaya dengan perasanya yg asli ghitew!!!

Nak taw eskrem hape???
Ni die eskrem yg dh menjadi kegemaran me n Alya juga,

*

**

***

tarra..




:: F&N Magnolia Sherbet- Lychee & Mangosteen flavour! ::
yummy!!!


  model mak!!!
arini elok plak mood die nk bergambo..huhuhu, 
mane taknyer.. 
Eskrem magnolia Sherbet as upah!!!.. :P


Gambar tuan tanah harus di-enterframe jugak..
see, habis comolotcomot mulut makk..
bessshhh.. ai terai mangosteen flavour,
Alya pilih Laili Laici..  





mood dh cool- down!!!
dh dpt eskrem idaman.. 

Jom kite men tukar- tukar rasa plak.. :P
untung beli mcm² perisa ni, sume leh teraiii..
sbb we ols eskrem ♥♥♥-ers!

kite posing plak sampai lebam!!!!..
hihihi.. =D







:: Manyak gilos gambo tuan tanah & doter.. :P ::


mabeles taw, tak caya , try arr!!!
silap aribulan, yg tak PMS tu tibai lebih..
tak percaya.. tak percaya..???

huh, tengok ni... 


*


**


***




kan ai dh kata,
yg tak PMS pun terjebak sama..
layan, sambil² menunggu jorannya diragut..
abes licin sebekas sekelip mata..
huhuuhu.. dahsyat!! dahsyat!!.. :P


Mmg tak rugi la beli,
packaging pun shantek,
siap de bg sudu skali..
ai wat alik umah, 

leh wat Alya men masak².. :P
Jimat!!!


satu agi,
tak pyh nk cari eskrem ni..
ai beli kat pasar mini aje, pun ada!



P/S:
kitorang dh teraiii..
korang bler lagik???.. :P














TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

19 Sila Komen Disini ♪♫♪:

MRS. K said...

Belom penah try lagi.. smalam baru jer beli aiskrim buat stok kat umah..

wana said...

best ke?mcm nk kena try je hahahaa..

Huda said...

sedapnye tengok aksi2 lily and alya :) kalau sykt magnolia tengok ni confirm leh dpt jd model :)

huda xpenah try lg..akan try juga nnti :)

☆ lieya latif ☆ said...

eh leily lieya penah tgk aiskrim ni, tapi tu laa tak rase nak cube pun sebab lieya rase mesti rasenye ala2 msm.....tapi ni tgk leily mkn mcm sedap jek, nanti lieya nak trylaaaaa hehheeheheh....lieya ni selalu beli eskrim coklat ngna vanilla jek...eskrim lain mmg kureng sikit...ni baik punye promot ni, harus lieya cube next time...

Katak Gomok Sulie said...

huhu.....sy nak eskemmm ni jugaaakkkk...bese beki eskem 1.20 jek kat econsave tue..hehe

Yan said...

Aiikk.. promote bebeno, mana regenya tu?

Softtouch [Hanim] said...

xtau pun ada eskrim nie...cantik bekas dia leily...nnti sy try yer...

Farra Dhelina said...

time peod mmg cari choc & skrim kan??? tp tak pnh try la skrim ni...nmpk mcm sedap je..

*kita pon tgh peodd..hehehe..ni ada choc daim kat tepi keyboard hehehe

Fieza79 said...

belom penah try...amboi ada iklan 2 beranak mkn eskrem kat sini ye...bagus2...kot2 dpt offer jadi model syarikat tu...heheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

blum pernah mkn lg eskrem nih..mcm sedap je tgk model2 nih mkn..nnt nk cuba gak ler.. :)

aliesha kirana said...

wah2..mcm sedap ajer ni..tp AK xske eskrem perisa buah buahan..hehehe.. ske vanila, coklat cmtu..ehheeh~

faisal apardi said...

Sedapnya aiskrim...
xpenh try lg yg ni..kn g cari ni...
photo pun nice..

noor said...

cutenyer gbr aiskrim tuh...
nak g cr nk try lah

MamaYatie said...

sedapnya!!! blum torai lagi..tunggu budak2 kenit ni baik batuk & selsema..lambat tul!! terliur nengoknya..

psstt..n3 tuk nuff/wall nya contest ker ni?

Ada Dalina said...

sedap heh sherbet tu?
leh la try nnt..
tp kan saya x kira peyed ke x peyed mkn mmg berselera...hehehehhe!

YanaNuar said...

Nyum nyum bestnye makan eskrem..

Meleleh dah air liur nih tengok mak ngan anak duk posing makan eskem hihi =D

**Landak tu memang cute cam hamster gitu..duri dia pun tak tajam sangat..bese2 jer..tapi regenya rm130 ko...uihhh mahal giler!! tak padan ngan badannya yang kecik tu huhu..lebih baik bela arnab jer =D..regenya pun tak mahal kan?? hihi

AngahSayang2314 said...

alamakkk macam cedap jerrrrrr apa pun good luckkkkkk

Ayun Ayunar said...

Akak, sedap tak aiskrim nih? ehe nampak cam sedap jerr.. ayun tak try lagi :)

sYaFiQa said...

wah...x penah jupe lg eskrim camni.. nti nk carik la, cam best jer. time ni jd model eskrim lak yer???




Related Posts with Thumbnails