Thursday, January 6, 2011

Minggu MERAH


Salam... =)

Minggu pertama di awal tahun baru 2011 ni,
performance aku down!
ye, minggu ni saje punch card kat opis dh 3 kali merah,
arini je yg clean n clear, elok!!!

lewat bangun ke??
oh, bukan.. sama sekali bukan..
faktor utama, aku dh lewat kuo dr umah..
sbb lewat kuo tak lain tak bukan,
my dearest one, Alya Husna!

Asal aku nk start idupkn enjin kete,
die akan bangun & start nak berdukung..
taknak hampakan die pepagi ari & bg terus nanges,
dukungla Hamba Allah yg cikeding kerdil ni,
kaki die pn dh stok jejak lantai dh, dukung lg.. takpe!!
tu bab dukung, lom masuk bab nak peluk,
nak cium pipi kiri- kanan sampai puas hati die..
hukhukhuk.. sabo jela..
pn dh amek masa wape minit, bukan sekali- 2, ulang- ulang!
sampaikn terdetik lak hati kecik ni..
" eh, ke de ape² aku ni dlm perjalanan ni??? ''

tu baru sorang anak,
pun takleh nk handle dh, kacau- bilau!
ai mmg suspect respect la ibu² yg leh handle anak 4-5 tu,
tabik springgg!!
ye la, dlu time tokma sihat, Alya leh manja ngan tokma..
lgpun dr merah*baby* lg tok ma jaga..
dh tak sihat ni, perhatian tuk die kurang la..
maybe tu sbb die take attention camtu..

Nk wat camne, sabar aje perkataan yg terbaik..
asben lak kije camtu,
kenalah ai berkorban masa,tenaga & kerja
bukan senang nk mengalas tanggungjawab ibu & ayah sekaligus ni..
huhuhuhu.. ;-/


:: sekadar gambar hiasan,
takde kena mengena ngan tajuk.. :P ::





Hujan lebat tak henti² ni, dh start nk banjir wooo..




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

12 Sila Komen Disini ♪♫♪:

LYaFRINA said...

huhuhu.. dugaan tu..
lya pon xleh byg kalo nak handle skaligus cam ni..kiranya leily hebat la sbb since alya kecik smpai dh besr blh handle sndiri..

NM02 said...

hujan lebat, suasana sejuk...

.... jom todi...

Yan said...

Kat umah akak ni ada 3 heroes.. Suara akak pun macam tarzan.. mcm2 perangai..

Zaidah said...

tahniah liely kerana sabar ngan kerenah anak2....kekadang memang menduga kesabaran...tapi ape kaitan tajuk n n3...lari bebenor...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehehehhe..tula kan risau gak if syik nak polok2 n cium..tpi nauzubillah la if de ape2
kita doa baik2 saje ok

Huda said...

cantik gambar hiasan tu :)

Ciklinn said...

hehhehe takpe merah tu garang dan menawan... hahahhah

sihat ker?

zue @ annaleeya said...

alya jadi gitu sbb dia sorg dan konpem pangai manja sgt kan??? akak nih plak kt umah mmg bertukar tarzan sokmo dgn 3 org anak.. huhu..

mekchu said...

ehh.. mekchu pun selalu jadi mcm tu.. bila cium2 mcm lain je mesti terfikir "eh, akan jadi apa2 yg buruk ke nnti?".. sbb selalu kan dgr cerita mcm tu.. doa lah x ada apa2..

Nur a.k.a admansyah said...

kt Kl pun sejukkkk.... bestnyer kalo amik MC! tp.. keje ahkak berlambakkkk kt ofis dik oii..

anak 4-5? i yg 3 nie u tak nak tabik ker??? hehehe... kalo Leily nk tau, mcm citer `Home Alone' zaman dedolu tur.... huhuhu

mama_umar_maryam said...

xpe dear, kene la sabar byk2 lebih2 lg klu hasben keje agak pjj dgn kite,mmg ade slalu pon red week tu ;p

MamaYatie said...

anak sorang biasa la kot gitu..kena bg adik kat dia..hahaha

saya gitu la pagi2 duk bersilat ngan anak2..smlm buat pertama kalinya smp opis kul 9.15, ngan kerenah anaknya..ngan taska lupa nak bgtau susu abis..terpaksa patah balik amik susu..aihhh




Related Posts with Thumbnails