Wednesday, February 2, 2011

Kecurian di parking Mesra Mall, Kemasek - 25/01/2011



Salam.. =)

ni nak share sket emel yg sy dpt..
semoga inaya menjadi pengajaran utk saya & anda juga..


Salam…    
Di sini sy ingin berkongsi sikit psl kejdian semalm…ada sebijik kereta jenis wira aeroback yang mana cerminnya telah di pecahkan oleh org yang tidak betanggungjawab…yg menyebabkan beliau kehilangan laptop 2 bijik hilang brand DELL ( semua milik kompeni )..menurut beliau… kejdian tu berlaku dalam linkungan jam 8.00mlm – 8.30mlm…..bayangkan…depan parking maybank..yan cerah….dengan lampu2 yang cantik..buleh berlaku cam ni..ermm kamikaze betulah ek..pencuri tu….suspek di katakan bukan berseorang…tapi berempat….tukang cover line 2 org..pilot sorang…tukang bedal sorang…yang muke dah cam tong sampah…….so saya nasihatkan kepada rakan2..yang nak bermain bowling mlm ni..elok2..lah parking kereta…motor..kena rantai di pokok…manakala kereta lak…jngan biarkan duit2 syiling..beg2…biar takdok duit pun…jngan letak dalam kereta…yang menimbulkan persoalan sekrang kepada mangsa…kenapa ia berlaku di tempat2 cerah begitu?..tempat yg jdi tumpuan org ramai?..parking depan maybank tu….di mana peginya security yang ganas2?( psl marah parking depan takleh nak amik duit je..).....muka cam hulk Hogan….cam the rock….apa mereka buat?..tidor?..bersembang sembang?..makan angin di TGV?..ataupun beremain walkie talkie??..sesama mereka……bila berlaku perkara2 cam ni..bru nak sibuk….apa ke jadahnya ini semua??...sekian wassalam…..
 










Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

13 Sila Komen Disini ♪♫♪:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

if leily nok tahu...kete suami sy kene pecoh kat petronas!
kes kecurian DELL jugok. dahla masa tu suami sy nak wat seperise sbb dalam beg lappy dia ade adiah nak bagi sy..tup2 mmg rezeki si lahanat2 tu la..dpt lappy, duit n adiah dalam beg lappy..uwaaaa

pastu nak suh petronas tunjuk cctv..depa suh wt polis report n mcm2 hal lagi
last2 suami sy cakap..takpelah kira takde rezeki..

yg pelik tu..tukang sapu ade area tempat kejadian duk sapu2..dia kate tak perasan pon bnyi org pecah kete..ntah2 dia pon sekali berkompromi..geram tau!

yg sedih tu..kami tinggalkan kete beberapa minit je.ish2 tapi dah nak jadi kan..mmg lepas tu kami tak tinggalkan langsung dah beg2 ape pon dlm kete. nak2 lagi lappy

Zue AnnaLeeya said...

haah la leily.. pak guard seme gi mana yer??? klu kete tuh paking tmpat sunyi tuh, mmg salah kita la kan???

saya pon tak brani nak tggal lappy dlm kete... takut jadik mcm nilah...

Fieza79 said...

takut nya dgr..tu psl jgn tinggal kan laptop atau apa2 je bnda berharga dlm kete...brg2 elektronik ni dorang leh tres tau..ada alat tu utk tres menda tu..tk psl2 rosak kete kan...mmg kurang ajar kan meka ni..

Fieza79 said...

dh klik HB leily..

Softtouch [Hanim] said...

bahayanya...takut nya..moga djauhkanlah...

AtieAbid said...

kitorang pun pernah jadi mcm ni jugak. keta kena pecah time gi makan kat Mcd. pencuri tu guna keta besar lagi nak cover keta kawan yang kecik cinonet tu. yang pelik tu sebab kitorang parking betul2 kat depan counter drive trough. huhu. pencuri tu memang target laptop je selalu. kawan lak pakai bag laptop. tp dlm tu takde pon laptop. yg ada buku kuliah je. n kitorang budak pompuan lak letak beg kat situ, maybe pencuri tu ingat hand bag banyak emas dalam tu. huhu. sekali yng ada buku kuliah je. ade la henpon sebjik kena kebas. sian keta kawan x pasal2 kena pecah.

sebab tu la jangan tinggalkan beg kat dalam. lagi2 kat kerusi. baik letak kat bonet je.

sall said...

Pengajaran penting ni. TQ

LYAfrina said...

ishhh.. kat mesra mall kat bahagian depan tu plok kan byk security guard.. xkn dia org x sedor?? buat mde tu smpai x sedr?? sdgkan situ kat org beli belah lagi.. adoiiii... kalo dh parking kat depan2 pon blh jd kes gini.. camner y parking kat bhagian belakang tu??

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ISSHH..TAKUTNYE..NI 1 PENGAJARAN NIH..JGN TINGGALKAN BRG2 BERHARGA DLM KETA..

GUARD SEMUA KAT MANA? NTAH2 GUARD TU SKALI BERKROMPOMI..ISHH..

Yan said...

Aisss!!! kenapalah tinggalkan laptop dlm kete. Mmg carik nahas.. Just beware.

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

alamak takutla plak kena pecah cmtu..hurmm baru skali je pegi Mesra mall tu..igt baru nak pegi lg umah kakak ipar kt kemasik..ish donia donia..diaorg ni nk cpt kaya lar tu..

Dilla Ady said...

slalu hubby mmg tak kasi letak handbag dalam kete..

die suh buh dalam bonet..

dilla nih jenis malas usung handbeg besau2 masuk mall..suke kepit wallet jek..

Me'aH said...

owh...
kesian mangsa....
neway, bley dijadikan pengajaran n kta kna la sllu berhati2..
zaman skrg nie,mcm2 bley jd




Related Posts with Thumbnails