Wednesday, February 9, 2011

Tutorial- Social Sharing @ ChurpChurp


Salam.. =)


tinggalkan sebentar cite psl cuti CNY baru ni..
nk kongsi ilmu sket..

Ekceli, saya bukanlah pro sgt dlm ChurpChurp ni
atau bajet pandai.. :P
tp, so far ok la kot.. 




earning stakat arini dah baru RM4.35
manyak social sharing ai tak share, tak sempat.. :POleh yg demikian,
bg tidak menghampakan Fara,
sy watkn tutorial versi saya tuk beliau,
juga tuk mereka yg masih blur² lagi ttg ChurpChurp..
cop, btw.. 10s Fara sbb beri kepercayaan tuk saya.. heheheh..

Nk start dr. mane yer.. ;P
oh ye, once korang dh daftar ngan ChurpChurp,
login n pi kat dashboard memasing.

1. Pastikn korang Authorize status ngan Twitter & Facebook

(sbb iklan yg akn diberi kena auto publish kat akaun Twitter dan Facebook)

2. Biasa, new chuppers akn dpt Social Sharing dlu,
based on korang nyer followers,
ChurpChurp akn consider bg Scheduled Tweets plak..

pilihla mane Social Sharing yg korang rasa nk wat..

3. Sbg contoh, sy pilih nk wat Social Sharing yg FineTV.
klik 
Share This kat situ..

* Rm0.20 per Unique Click *
4. klik Start Sharing This

5. Pastikn keywords yg diberi dimasukkn skali..
6. Contoh ayat yg diberi
7. klik button Go kalo dh mau share

8. klik kat button tweet law nk share ikut twitter

9. kat twitter page, klik tweet  



10. tarra!!! 
kan dh appear kat My Twitter Page


Sape yg blom add tuan tanah, leh r add:-

leilylilo

Okes, done!!!
ada faham murid² sekalian?.. :P
try la yer..


Cop, bg mereka yg blom daftar ChurpChurp..
anda bleh klik kat SINI




Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

13 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Myra Jay said...

TQ share psl churp churp nie.. MJ pun blur gak.. :)
Kalau takde twitter takleh wat churp2 ke?

makdara TERdiva said...

rajin dia wat tutorial..

MDT dpt gak tapi takbuat..huhu

tweeter & fb tu jadi tukun tiruan jer skrg :D

Softtouch [Hanim] said...

pernah jgk buat social sharing nie..tp skrg dah lama xbuat..heeeeee

☆ lieya latif ☆ said...

wah bagus2....tok guru tak kedekut ilmu....leh share2 lagi.....lieya ni nak buat tapi tulaa twitter tu dah tersadai jek....tak reti nak gune twiter tu haahahaha...mmg bangang aku nie.....

E-Marlin said...

huhu... apa kemende la churp churp ni? dia adik-beradik dgn twitter ke? ke mende baru ek? huhu... malula plak

Sricahaya said...

kita pun masih tak fhm lagi churp churp ni..twitter pun sama..huhu..

rina a.k.a jaijina said...

mekaceh lah sudi but tuto ni..kite mmg zero lah pasal churp² ni..org ade, kite pon nak ade, kuikui..

btw, awak org KT ye?

AngahSayang2314 said...

wahhh eceli angah pun tak pandai gak guna chup2 nie tapi tembak jerrrrr

farahfad said...

hehehe....terharu i!
kekekek..haaa...baru tau camno nak guna churp2 nie..slame ni da klik "sharing this" ingat kan da setel..upenya ada keyword bagai..cet..tetipu dennnn
nway,tq sgt ajaq kami2 nih

Nur a.k.a admansyah said...

uiihh... mcm susah jer! that's y akak x brp gemo tang mende2 cenggini. errr.. wat serabut kepala i yg dah mmg serabut dik!!
But.. kredit 2u coz rajin ngajo & new thing 4 us!

awat gi cuti2 maner? akak pun x sempat nk update lagi.... takde mood! :(

mekchu said...

tak lengkap la chegu... ajar lah jugak cane nak share thru fb, blog, messanger, etc, etc... hehehehe.. saje nak bagi banyak keje & senang jugak nak refer kot2 step selama nih salah..

ieda said...

huhuhu x daya dah nak daftar ... hb lagi .. nuff lagi .. ermm x perlahh .. anyway thanx dik sudi share :))

Ada Dalina said...

tq...nak try jugak la..heheh




Related Posts with Thumbnails