Wednesday, March 9, 2011

Ikan Baung Masak Tempoyak


Salam.. =)
Ini adalah resepi feberet asben saya..
mostly tetiap ari sabtu beliau akan masak resepi ni..
yelah, kat sini- K. Trg tiap² sabtu & khamis...
ada Pasar Tani, Hiliran..
Asben mmg suka pi sbb mcm² jenis ikan sungai de kat situ,
baung, patin, puyu, keli, haruan, sepat..
belut pun ada, yg masih hidup.. fresh² lg...

tapi tang tu, bini die dh warning awal..
geli weh nk pegang belut..
licin satu hal, melingkau dlm besen sejibik mcm ulaq.. ;p



Ni la hasil tangan asben saya..
terror kan?
sedaaappp, feberet my daddy gak tu...
kuah die... mmg terangkat,
pedas² & pekat ngan tempoyak lg..
hehehe, maklumla.. tempoyak free..
mak sedara wat..


selamat menjamu mata!!!




Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

22 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Fieza79 said...

sedapp tu ikan sungai buat pulak masak mcm gitu....terangkat selera ni...tp bab nak siang ikan belut dan ikan keli mmg sori tk kan bt la...tp makan nakk..!

cik dah ganu kiter said...

wah sedapnyer...
idah dok ajin lg g pasar tani hiliran..byk erk ikan2 gitu....

NM02 said...

argghh... teringat ikan patin gulai tempoyak kat taman negara... pergghh... yg dalam gmbr tu pun sodap! ai loike

eLYies said...

huwaaaaaaaaaaaaa..jeles2 hubby leily pandai masak..huhuhu

hubby yies masak maggi pun rendam air panas..huwaaaaa

syariza09 said...

pandai cik somi masak...hehehe
istri dia pon pandai masak juga kannn

Huda said...

yummy :) musim durian bnyk tempoyak kan :)

noor said...

my fevret gek msk tempoyak...
ni yg buat nk blk kg nih

Zaidah said...

geli jugak tengok belut agak2nyer klu belut masak asam pedas atau tempoyak sedap tak...

rATu kEBaYA said...

sedap...

tengok pun dah terangkat..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

wow!!my feberet too..

note:sabtu nak balik trg lala~~

Zue AnnaLeeya said...

peberet akak jgk tuh... klu balik kemaman, sruh mak masakkan... hahaha... dah tua pon nak manja dgn mak lagik kan??? ape nak buat... klu masak sdiri pon, akak sorg jerk makan... somi tak mkn tempoyak.... huhu...

MamaYatie said...

waah..terliur sih! teringat singgang poyok ikan patin kakak saya...huhu..
kami pun selalu juga beli ikan kat hiliran

Dilla Ady said...

terliur tgk...lum musim tempoyak lagi kt tempat dilla...huhuhu..

r|nA @ ja|j|na said...

saje je tau nak buat kite terliur, ahaks..tp mesti pedas menyengat kan..

Rash said...

bgus2 hubby pndi msk.. hubby rash pn terer gak msk2 ni.. actually entry kuew teow kungfu tu hubby rash yg msk ;p rash sediakan bhn je.. huhuhu

Softtouch [Hanim] said...

perghhhhh terbaiklah leily..pndai suami leily masak..dah lah muka mcm zamani pndai amska plak tu...untung leily..heeeeee

Nur a.k.a admansyah said...

sedapnyeeee... mmg terangkat!

Ummi die mmg tak tolak... Alya mkn jugak ker???

AngahSayang2314 said...

WAHH HEBAT2 HUBBY KITA SAMALAH PANDAI MASAK GAK... TAPI KAN ANGAH TAK MAKAN IKAN NIE...KALAU IKAN KEMBUNG LEH LA GAKK

LiLy @ MumMyQiStInA said...

terrernye asben leily masak..nampak sedap jer tu..

MrS. F!zA said...

kita kalo org xckp msk tempoyak igt lemak api biasa kita makan je..kalo thu kita tk mkn kot..tk thu napa tekak tkleh rasa tempoyak..

terornya hubby mu masak tu..

aanie said...

terornya hubby u masak....haih, kalaulah hubby i teror cmni, senang hidup i...hehe...

e!ya said...

nyumm nyum sdp tue..ikan baung nieh feberet hbnd kite nieh..tp klu dok k.l susah nak dapat..tp bila lik kg leh laa merasa dpt lak yg fresh2 ermm mabeless...




Related Posts with Thumbnails