Friday, April 1, 2011

@Imperial Palace Hotel, Miri, Sarawak


As Salam.. (^_^)

: Imperial Palace Hotel, Miri, Sarawak :

Sambung lg cite psl

cuti ikut asben tempohari..
So, sepanjang kat sana kitorang lepak kat Hotel Imperial Palace, Miri..
Perghh..., sket nyer best hotel ni, rate 4- star!!
Alya suke beno, sapai aje kt lobby trus berlari keriangan..

Tengok tu, cam jakun le sgt, huhuhuu... ;p
Kat bilik..
Ai & Alya ditinggalkn dlm bilik hotel je spjg hari separuh malam asben kije
Memandangkn tujuan sebenar kami ke Miri ni bkn tuk makan angin,
Maka rasa sakit hati terperuk kat bilik terpaksa dibuang jauh².. ;p
Tu pun dh syukur Alhamdulillah, dpt gak jejak kaki kt sana..
Kebetulan asben de kije sket,
+ dpt offer bek punya semua ditanggung,
Maka dgn lajunya diangkut ai n Alya ikut sekali..
Takpe gak, leh ai rehatkan minda,
Qadar tido yg tak cukup seblom ni..
Haah, bab tido mmg excellent!!
mmg btul² qadar, sapai pening kapla haku..
Overdose punyer titon!.. =)

Nk rewang² kat area tu takut tersesat barat lak..
Lgpun takde ape yg menarik, bg aku la..
Turun gak jap ari memula tu,
Pi Secret Recipe, tp heran bin ajaib la..
Sume yg aku mintak takde especially Choc. Indulgence...

: No choice.. tak best langsung, bkn selera haku :P, :

Hari ke-2 gi takde gak..
Hishhhh.. pyh sungguh!!
Maka dgn itu, jd mem besar la...
Take order ngan hotel,
Tepon n suh dorang anto kat bilik je, charge under room.. heheheh..
Lepas makan, tido!

Apa yg dpt ai rumuskn,
Spjg 3 hari 3 mlm duk Miri,
Gitu la rutin harian ai n Alya..,
Berkurung manjang... cm bini kelxxxg
Sampaikn abes lipstick, aircendo eye shadow mak die conteng gak..
nk marah pn ye la, consider gak die bosan..
relakan ajela.. ;p
  : asben bw blk menan anak bos die- boy, tu yg ada otomen tu :

Takde pepe souvenir sempat ai rembat tuk kenangan,
Cuma belikan ikan terubuk masin je tuk opismate n mak sedara..
Alya dlm byk² kenan ke buah naga/ pitaya/ dragon fruit..
Aduhaiii.. kat semenanjung pn banyak pe..
Ai senirik pn tanam.. ;p

: Jln² cari pasal... 1-1nya gambo kat bandar Miri :




Oh lupa,
Ada satu scene mandi manda kat pool plak..
Aksi 18SX, berbikini lg..
Next entry okeh...
Daaaa...






 
Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut...

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

20 Sila Komen Disini ♪♫♪:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mmg sonot..jln2 plak tu disponsor..eheheh

☆ lieya latif ☆ said...

EH BEST2....dah le bilik tu besar koooo....syok laaa gitu....lieya pun dulu selalu gak ikut hubby kalo die kene outstation...ye laa dah alang2 dok bilik free kan...baik kite ikut sekali...dpt cuti2 sekali kikikiki......tapi sejak die dah masuk suruhanjaya ni dah takde dah outstation...mkn hati mak tau hahaahahaah


wah, aksi 18sx tu...tak sabo nie heheeheheheh

Huda said...

besar bilik tu :) best2..bilela nak g sarawak lg..last time g bintulu tu la..sbb ikut hubby keje bakun jap :)

d_tieah said...

Uik.. Asal tak bagitau.. Boleh bawak round2.. Sy kat Miri lah kak.. Hari2 dok lalu hotel tu p keje.. Ngee :) Area situ memang susah nak gerak.. Secret recipe ade kat bintang megamall.. Situ oklah.. Ngee :)

Nana said...

tu dia trademark sarawak
jadi alas cadar
kain pua kumbu
lom penah smpai miri

~ As ~ said...

tak perna pg sarawak..hahaha..sekian.

Zue AnnaLeeya said...

oklah berkurung pon... dpt jln2 ke negeri org kan???? hehehe...

MamaYatie said...

huhu..tak per la tak dapat jalan..at least dah dpt jejak miri..nak plak foc semuanya...best3x

Ada Dalina said...

sonok la alya dpt jln2 kat mIri ekk?

mama_umar_maryam said...

pehh best2..kitorg pon jarang stay 4 star hotel ;p
nk tgk aksi bikini!! mesti alya nih ;p

mama insyirah said...

sonot doh sere tengok gambor lily...tengok Alya sama je pe'el ngan insyirah...suka main sorang2...kadang2 cakap2 sorang2 macam ada kawan yang ramai kat depan dia...hihi

munna said...

yang penting dapat hirup udara kat miri... dia suruh pergi lagi lepas ni tu...org saramak kuat makan kek ..tu yg cepat habis agaknya

shima said...

negeri kelahiran ku itu...hehe.rindu nya nk balik ..nk balik

~aSHa~ said...

sepanjang asben keje sini pun...asha tak pernah bayo lagi hotel kalo ikut dia p outstation...ehehehehee....

/kalo bercuti itu lain kira....

nak tgk gambo yu berbikini plak ni....ehehehhhee

aleen aiden said...

aih,aksi 18sx 2 yg nak dengor 2.hahah
ksiannye teperuk je kat bilik ye.nk buat camane asben keje. ^_^

Dilla Ady said...

takpe la leily..yg penting dapat gak ngikut..merasa gak gi tempat org..duk hotel pun free..makan tido pun takpe..kalu ai pun ai nak..

NM02 said...

ai lom pernah sampai miri lagi. terasa nak pegi tapi orang kata mcm takde ape sangat.

tapi nak pegi jugak... asyik dok ulang sabah dua tiga kali je... ape salahnye rasa miri plak kan..

huh... sure buhsan giler kan tanpa xtvt

Tupperware Lover said...

lama tak singgah sini.. hehehhe... jenjalan orang sponsor mmg beshhh.. kalau ada yg nak sponsor shopping skali lagi beshhh! :D lucu gak tgk alya main menan boy.. takpe layan je lah kan. at least tak boring sgt.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mmg bestlah..klu jln2 disponsor..wlupon x kemana..tp yg penting dpt berjln dinegeri org.. ;)

Lily asben org srwk..tp mmg lum pernah lg pijak kaki kat miri..huhu.. :D

Softtouch [Hanim] said...

bestnya bilik dia...oklah tu leily at least awk dah smpai ke Sarawak..sy belum lagi...yelah nk jln2 pun asben awk keje kan..xpelah yg pnting dpt jln2




Related Posts with Thumbnails