Tuesday, April 19, 2011

Pemandu : Sila Ambil Perhatian!!!


As Salam..

Lagi pasal kereta..
Sila lebih berhati² ye pemandu² kereta di luar sana,
juga utk saya serta pemandu perempuan khususnya.
Jgn letakkn henbeg kat seat sebelah yer..

Sharing is Caring!!!



Satu kes lagi,
bg mereka yg bw $$ cash dr bank or atm,
pls lebih hati²..

awal thn ni, mak sedara opismate kerugian hampir 14k, cash!!!
Modus operandi, suspek/ penjahat ni aimkan target- mak sedara kwn tu dr dlm bank lg
dgn memancitkan tayar kereta mangsa..
dorang penjahat ni letak benda tajam yg blh pancitkn tayar..
sdg mangsa tuko tayar r tgk apa yg terjadi kat kete,
penjahat ni berlagak tolong ke r ragut $$ yg ada..
Ishkk.. Nauzubillah..

Moga² kita sume dijauhkan perkara seumpama ini ...







Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

18 Sila Komen Disini ♪♫♪:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Siannye..14k? byk tu..
Klu kita mmg letakkan h/bag kat bwh seat jer..mmg x berni letak kat seat sblh..
Moga kita semua dijauhkan dr semua perkara2 mcm ni..

ratusiput said...

em takutkan cmni...lagi kalau time tu kite sorang.kalau tak dicederakan takpe jugak...iskk mintak dijauhkanla...

NM02 said...

alamak... takut ar. pancitkan tayar?? oh tidak. seeloknya, kalu kuarkan duit cash bawak le teman atau kalu tak pun, pakai la buku cek. lagi selamat.

AtieAbid said...

Mak aih..gila punya pencuri.. mcm tu pun bleh jadi ek.

Fieza79 said...

takut la...tp nekad kalau mmg tgh bwk duit byk..kalau apa2 jadi pun takkan keluar dr keta...hehe..ckp je time panik tk ingat apa dah..huhu

~aSHa~ said...

byk tu...
mak sedara opismate tu duk area mana...

seram sejuk lak....

--------------
harap sgt jgn org curi kereta masa anak di dalam kereta.....
yg ni je asha berdoa sepanjang hari bila drive...

zaidah said...

diorang nie buat kerja dalam beberapa saat aje dah hilang duit kita....

LYAfrina said...

takutnyer... paling slamat guna cek..

**leily.. info psl blog akn dittp tu mmgbetull bkn romurs cam fb dulu.. blh baca kat dashbord blog & klik blogger buzz... situ ada amaran dr google

munna said...

ishkk.. takutnya... munna mmg masa drive handbag selalunya sorok bawah kerusi... takut je .. peragut skrg ni berani2 macam2 cara kalau diaorg nak meragut

Ummi Eisya&Amani said...

dah tgk gak hari tu..mmg cepat tu..dalam berapa saat je tu..bahya utk kita yang suka letak handbag kat c2..

AngahSayang2314 said...

emmm sebelum nie angah suka letak kat sebelah tp lepas tengok video nie kat fb last 2 week dah tak berani dah takuttttt

Nana said...

cepat gile dia wat keje
kita mmg xletak beg kt seat
bese letak bawh seat
sorok2 skit

ieda said...

aduh dah pernah tgk dah nie dik .. dlm utube lah kan .. huhuhuh

takut tul .. sib baik akak x letak kat seat skrg nie .. huhuhu

banyak tu dik 14k .. nangis tuuu :(

Adyshariz said...

mmg penjahat skrg ni guna mcm2 taktik....takut gak d buatnya..sabar jelah

Nur a.k.a admansyah said...

iye.. mcm2 kes dangerous lar nie! anywhere.. anything! mcm kr KL now ni kena hati2 coz depa spread email yg org jahat simply simbah asid while we r on d road or... out of lunch! need 2 b careful everytime! takutttt

dyea irdina said...

sy klu kuo mmg tak bawak angbag..angbag sentiasa ada bawah seat keter...tu pun tak de duit ada lesen n ic je..sbb sellau kuo ngan cik soami jd duitnya duit ku la...

Softtouch [Hanim] said...

sy dah tgk dah klip nie..terkejut sy tau..takut!!!hati2 yer semua...

Ada Dalina said...

huhu, mmg selalu letak henbeg kat seat sebelah...lps ni kena beringat! :(




Related Posts with Thumbnails