Thursday, May 19, 2011

Nur Kasih the Movie & sinopsis..


As Salam.. ;-)

dah lama rasakan tak hapdet blog sepertimana kebiasaan.. ;p
hohoho, u noe wut.. ??
line tepon, fax, tenet & kwsn yg sewaktu dgnnya kat area opis aku masalah problem r..
thn ni aje kalo tak silap aku dh 5,6 x dh..
itu le, kalo sokong hukum hudud kn senang kije org telekom.. ;p

itu satu hal,
kat umah plak berebut ngan Alya plak..
semenjak dua menjak diperkenalkan pasal dunia IT ni..
bkn men eksen lg beliau..
asik² mau men game on9..
aku nk apdet blog pn tak senang, idea pn terus ilang.. 
balik- balik die, balik- balik die!!... huhuhuh.. ;-(

Arini 19 aribulan mei kan..
eh, arini launching Nur Kasih the Movie kan.. =)
oh bestnyer.., drama febret aku di filemkan tu..
tapi hampa, hampa!!!
terpaksa terima hakikat yg diri ini anak jati terengganu..;p
deyyy, k. trg mane ada pawagam maaa..
nk tengok gak, tunggu vcd release r lu..
hwaaa... time tu dh basi kot psl cite ni... hwaaaa!!!



ini ada sedikit sinopsis psl cite Nur Kasih the Movie ni..
alahaiiii.. tingin sgt nk tgk live @ cinema.. ;p



 Official Trailler of Nur Kasih the Movie

Nur Kasih The Movie turut menjadikan Jordan sebagai lokasi utama penggambaran mengisahkan kehidupan enam tahun kemudian membabitkan tiga jiwa yang sentiasa diuji. Aidil, seorang lelaki yang tabah meneruskan hidupnya bersama dua anak kecil tanpa isteri tercinta di sisi.

Adam yang mula menemui jalan lurusnya, berusaha untuk mengekalkan laluan hidupnya tanpa menyimpang lagi dan Nur Amina, seorang gadis suci ini semakin kental melalui cabaran hidup sebagai seorang isteri.

Ketiga-tiga jiwa ini masih memerlukan antara satu sama lain. Di saat getir seakan mahu memisahkan Adam dan Nur, Aidil setia antara keduanya walaupun dirinya juga dihimpit kerinduan teramat.


lagi berita penuh kat sini


Lagu Tema Nur Kasih the Movie



Lirik Lagu Tema Nur Kasih the Movie

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih

Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

13 Sila Komen Disini ♪♫♪:

d_tieah said...

Terengganu takde pawagam ke??? Adoi.. Samalah tempat saya.. Ade tapi entah kenapa tutup.. Time citer best keluar plak dia nak tutup.. Giler betulah..



Entry Terbaru : Nur Kasih The Movie ; Tonton Bersama Fizz Fairuz

MamaYatie said...

leily..org yg dekat ngan pawagam ni pun tak tentunya dapat tngk yer...huk3x

Fieza79 said...

fieza mls nak ajar anak2 pakai netbook kat umah pls tu la..ckp kat dorang netbook tu murah je so no game..hehee seb baek dorang percaya..

owhh taktau pula trgnu takde pawagam...sob..sob..

mamalieyna said...

loor apa nak dikata, tunggu VCD kuar jerlah eh, takpun tunggu kuar kt astro first..hee~

cadang nk g tgk this weekends, tp memasing tak sihat je ni.camno?..hu~

munna said...

masa drama dulu munna tak follo citer ni.. jadi tak teruja sgt nak tgk.. lagipun sini takde panggung wayang pun

~aSHa~ said...

asha tgu astro 1st je....uhuhuhu sian kan kita...

ieda said...

waa liely peminat tegar ye :)
akak tgk siri dia je .. filem x tgk punn layie .. tapi cam x nak tgk ekeke :)

Noza said...

baru lps tgk td... not bad la. tp dr mula, smpai nk abis, mataku asik blinang jer... hahaha.

Nana said...

xsaba nk tgk cite ni
tp kena tgu rabu depan
mau tgk ngan kawan2

Softtouch [Hanim] said...

nak tgk jgk movie ni..tp bila ntah...

nureen said...

rasanya tgk kat umah je kot.. x pernah pon tgk crita ni tp dgr kwn2 kata best.. ;p

NM02 said...

tegedik2 jugak nak pi tgk...

Syahada Ahmad said...

kak lili, mesra mall la. ;-)




Related Posts with Thumbnails