Thursday, July 7, 2011

Tasik Kenyir, Terengganu

As Salam.. =)

Lepas isi tangki perot ngan ikan sungai aritu,
kitorang tak terus balik tp melencong ke Tasik Kenyir
yg blh dikatakan dh dekat ngan pitstop ikan sungai tu..
alang- alang kan, lgpun hari masih muda tatkala itu.. hihihi

Buat julung kalinya dlm hidup aku,
anak jati teghanu yg dh berumo 31 thn,
nila kali pertama aku jejak kaki ke Tasik Kenyir!
& malu utk dibagitau, tp nk bagitau jugak.. ;p
rupanya ada 2 pintu masuk Tasik Kenyir, 
iaitu di bhgn empangan sepertimana yg aku pernah sapai,
lawatan skoloh rendah thn 1992..
1 lg bhgn peranginan yg ada resort² bagai ni, Pengkalan Gawi nama die..
oh, sungguh terasa kejakunan aku kali ni.. ;p
 
sila abaikan sign peace aku yg asik failed!!..;p
aku drive, yg dirai just hanging beside.. ;p
 Jln nk masuk ke Tasik Kenyir ni sdg dinaiktaraf,
dgr² cite nk jdkan Kenyir ni cam one stop centre duty free pata timo..
Jln die tu shortcut ke Perak, 
masuk ikt Felda Aring mcm kami pernah lalu time blk dr
Cameron Highlands & singgah tgk gajah ritu...


antara picca yg aku sempat snap kat Tasik Kenyir..


cam kat Bukit Tinggi lak sero.. ;p
houseboat, asben sebey tuk trip mancing dorang
rege die RM1200/day.. 
max. 15 org leh muat tuk satu² houseboat..
 tu dia...
mereka dh pulang bawak ikan.. =)
 anak manja abah.. ;-P
beso bejalo pun dukung lg!!
mahu menempel gak aku kat n3 ni,
asik² org len yg enterframe.. ;p
see anak mak itew, dh start peel la tu.. 
x mo berjln dh, mau berdukung plak..
eh, cam kontot je aku dlm gambar tu kan.. mmg sedia kontot pn.. ;p



last but not least..

keletihan sudah!!!.. ;-/






Sekejap je duk situ,
amek² gambo, cuci² mata skt & tawaf keliling 2, 3 round..
trus bla..
asben ada agenda tersirat plak..

apa die???
tunggguuu!!!!








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

24 Sila Komen Disini ♪♫♪:

MRS. K said...

teringin nak pegi kenyir..

NM02 said...

orang kata tasik tu ada momok... betulkah?

ieda said...

cantik tasek nie .. permandangan dia mendamaikan ..

ishh tul ke ada momok ?? momok tu haper erkk ?? nmo2 sila terangkan ngeeeeeeeeeeee :)

aanie said...

cantik view kat sini...
sama la mcm adam...asyik nak dukung je...

Nana said...

cantiknye
tingin nak pegi

dilazfamily said...

seronoknya kamu sekeluarga.cantik sungguh pemandangan tasik kenyir nie.wajib kumpul duit terjah sana nie hujung tahun atau tahun depan nie

NOOR FATIN said...

xpenah lagi sampai. saya dok kemaman ni. tapi anak jati kedah. hehe. bila la nak sampai sana..

Rash said...

Salam~

hubby rash pn anak jati terengganu tp xpenah jejak pn tasik kenyir.. asyik kate nk g since br kawen smpi 2x anniversary pn x pegi2 lg ;p huhuhu

Huda said...

berpeluang juga pergi tasik kenyir masa duk paka dulu :) best kan :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

oh dah besar anak awak ek.. tapi awak nampak muda je..hehe.. bestla jalan2

irma said...

haha aku pon x penah sampai tasik kenyir lg...walaupon anok jati trg...huhu

mama_umar_maryam said...

disebabkan gambar2 yg diambil lawa2,mmg buat org tingin nk dtg sini ;)

wahida said...

teringin nak sampai sini....cantiknya pemandangan....

dyea irdina said...

sy suka kenyir..lawo ngoti kenyir tu..arwah abah ada kebun doyan kat kenyir..klu rajin cari sebenarnya kat kenyir tu ada air terjun..cantik tau..sebelum samapi tasik ada satu tepi jln je...

iedaurora said...

tasik kenyir mmg cantek la kak! teringin nak gi...

MrS. F!zA said...

ha tudia... bru jejak rupanya org ganu nih..hihi cantik gak tasik kenyir ni kan..

Myra Jay said...

Tak penah sampai lagi situ..
Tempat cam menarik & nyaman je ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tgu entry terkini ne hehe

Mama Gee said...

bestnyaa...

tak berapa suka tasik berbanding pantai..tp sesekali pi tempat2 mcm ni...best gak kan..mendamaikan...jauh dr hiruk pikuk kota...

Cik SHiNJU said...

Saya x penah sampai lg tasik kenyir ni..tgk gambar2 tu tingin plak nak pegi.. :)

~aSHa~ said...

sha pun dgr tasik kenyir nak buat mcm langkawi...syoknye...heaven

[sutera kasih] said...

bestnya..sy belum prnh smpai lagi kt sana huhu

Softtouch [Hanim] said...

xpernah p tasik kenyir leily...cntik pemandangan n gmbar semua..tuan belog n anaknya lg cntik..:)

makdara TERdiva said...

nape tak ronda2 naik bot..mesti lagi cantik view kat dlm tu kan :)




Related Posts with Thumbnails