Tuesday, August 9, 2011

Bonus Raya untuk Penjawat Awam/ Pesara :- Syukur Alhamdulillah... =)


 Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan... =)


Alhamdulillah...
rezeki di bulan ramadhan 1432H..
boleh top-up beli baju raya, kue raya, duit raya...
manyak oo nak pakai $$ musim gini..
kete aku pn musim ginila die nak mati road-tax..
huhuhu, dugaann..!

pssst, asben dgr aje bite ni trus kol..
hamboiiii.. hambooiii.. laju aje die dgr bab ni yer..
ada ke patut, request nk adiah besday lagi..
demand,.. mau levi's 501...
cannottt... ai tunggu u nyer bonus..
yg ni ai nak simpan.. heheheh.. ;-p


-g00gle image-

KERAJAAN UMUM BONUS SETENGAH BULAN UNTUK PENJAWAT AWAM
08/08/2011 6:15pm

KUALA LUMPUR 8 Ogos – Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.
"Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.
Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.
Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan para pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri. – Bernama








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

14 Sila Komen Disini ♪♫♪:

ZaNa aDieyZa said...

syukur Alhamdulillah..

eima said...

br dgr ura2 smlm ... kul 7 dh kuar kat awani ..yeay ...

.:. Maa .:. said...

Alhamdulillah... sgt seronok... yeay! hehehe, btl time2 gini byk pakai fulus kan... ;)

*Ms.Serry Fatieha said...

waaahhh... jelous ni... jgn lupa pos duit raya kt sini ye...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah..rezeki..

lieyalatif said...

SYUKUR KAN...dari takde ape2...better laa setengah bulan gaji pun....dpt le tambah ape yg patut...tak pun buat backup belanje lepas raye heheeheheh

ummiaqeef said...

Alhamdulillah kan..akhirnya dapat gak merasa bonus..hihi

ieda said...

alhamdulillah rejeki tahun nie :)

salwana nordin @ che'wa said...

alahai sonoknya..kami keje swasta ni x dpt apa2 pun hhhuuuuuhhh

munna said...

alhamdulillah...untung keja ngan gomen

::NureeN:: said...

syukur.. alhamdulillah.. rezqi du bulan mulia

~aSHa~ said...

en asben u punye bonus mesti lagi byk...berbulan2 kot....
nanti dtg umah ye

farahfad said...

wah belanje org sini sikittt!!

ris-famili.blogspot.com said...

Bertuah badan. Ooooo... kau kerja dgn gomen yek.
Kalau tak keberatan boleh la derma kat saya. Ngeh... ngeh... ngeh...




Related Posts with Thumbnails