Tuesday, August 2, 2011

Casting di Sungai Gawi, Tasik Kenyir


As Salam.. =)

sambungan drp. entry siri jelajah Tasik Kenyir ni yer.. ;p
sori, lama terperam kat draft.. 
tak sempat nk publish post..
bajet nk cite len, tp kumira tertinggal lol..

Okes, selain drpd. jln² perabes minyak..
tujuan tersirat asben yg beria-ia beno ajak kami ke Tasik Kenyir..
nak casting toman!!!
napok x tu..?..  guane gewang ni kaler itam je, rase bli ritu kaler meroh.. :-p

wahhh... patut pn semangat je bler ada usul mau ke Koberang..
takde bantahan langsung,
walhal selama ni diela yg kuat membangkang!!!
pantang aku bgtaw psl Koberang sket..
jauhla, takde apela.. ulu kahingge la..
ni die yg dulu skali.. ;p

Alang² dh sampai sana tu,
layan ajela minat asben ni..
turun la hamba Allah 2 banak ni..
hukhukhuk.. duk tepi rok semak tunggu tok laki die.. ;p

Yg hamba Allah sorang lagi tu,
mancing la jugak wlpn panas blh tahan gak teriknya..
dok kira dh, minat punya pasal..
harap² blh gop wat nek toman..
x sapa 1 kilo, 2 kilo jd dh.. ;-p
siap bertuko port seberang jln lagi..
tapi hampa...
nasib tak memihak pada kami..
takde rezeki kali ni, akan dtg blom taw..
maknanya, ada chance nk mai lg ah tu.. 

ni die ikang besoo.. !!

si toman!!!
tp ini bkn yg asben casting..
org len yg dpt!!
img border="0" height="444" src="http://1.bp.blogspot.com/-HdvLXCT4dCU/TivYGGUQVmI/AAAAAAAABsg/BP7yyu27ytI/s640/ct4.jpg" width="640" oncontextmenu="return false"/>








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

18 Sila Komen Disini ♪♫♪:

salwana nordin @ che'wa said...

wahhh..syoknya memancing..hobi sapa ni?asben ke wife ke dua2..hehehe

apa2punjanji dpt jln2 ye :D

Nana said...

beznye mancing
aku suke nengok org mancing
tp amrul xsuke lak ajak
hehe
bese dia g mancing ngan kwn2
tp jrg la

CIK JATT said...

best gak spend time ngan family macam ni eh. boleh picnic sekali, kalau tak panas la:)

ieda said...

bestnya .. mana ikan nyeee dik ???
ke akak yg x nampak ekekekek :))

~Siti Hajar~ said...

Si toman puasa kot hr tu...hehe

Xpe lenkali ada la rezeki tuh..

Yan said...

seronok kan spend time macam ni..

MamaYatie said...

kui3x..patut la dok bangkang lasung..ada niat laing dok leh tahan tur..hahaa..tak per la, skali sekali sokong minat si dia..kang nok ajok soping plop..hahaa

~aSHa~ said...

usaha tangga kejayaan..usaha lagi...ehehehehe

Huda said...

payah gak kan nak mancing ni..penah teman hubby mancing kat kuarters paka dulu try pikat haruan pun susah :)

ZaNa aDieyZa said...

zana & husband x minat memancing.. tp minat tgk org memancing.. hihihi..

Amy Syaquena said...

jelesnyaaaaaaaa amy dah lame x gi amncing tambah hubby pun bukan kaki pancing huhu...

ratusiput said...

org yg minat memancing ni mesti kena ade tahap kesabaran yg tggi gak kan.ratu kompem takble sbb tak penyabo...ehehe..

e!ya said...

beshnyer g kenyir tenangkan..pernah beli talapia kat kolam dsitu fresh mmg manis isinyer..nyum2

Lia said...

cantiknya air tasik tu...takpe tak de rezeki kan.. nanti cuba lagi casting tu mesti dpt besau2 ikannya.. :)

Ezay Hadry said...

best nye g tasik kenyir

lieyalatif said...

sonok kan kalo ade hubby suke mancing...kite leh join sekali jalan2 tgk kehijauan alam....tapi kalo dpt yg addicted mancing pun tak best...manjang tak lekat kat umah dok pi mancing ngan kawan2....

hasben lieya pun suke mancing....mancing kat pasar jek ekekeekeekeke....

::NureeN:: said...

hobi asben kita sama la.. slalu mlm jumaat jerr mancing bwh pennag bridge.. dpt sembilang ;p

Softtouch [Hanim] said...

cntiknya pemandangan kat tasik kenyir tu leily...sejuk je mata nie..igtkan casting tu yg utk berlakon tu..rupenya utk menacing...hehehehee




Related Posts with Thumbnails