Monday, September 26, 2011

Dh dpt pengganti Ollie.. =)


 As Salam.. (^_^)
off jap cite psl raye..
lama dh nk cerita, tp terperam kat draft.. ;-p
bkn yg baka kampung, tp yg import..
tp bukan Africa mari ek.. heheheh..
itam² sitampuk manggis,
sungguh pn ko itam, ttp manis ghitu.. ;p

Alya mula asal nk bg nama Natasha kat cik rabbit ni..
haishhh.. cam name org la plak..;p
aku n asben tak setuju, cdg bg nama Olla lak yg ni..
tp.. duk dgr Alya duk panggil Ollie je..
Ollie lg la nampaknyer..
eja Black Ollie lah kali ni plak.. ;-p

Kali ni, mmg baek nyer pengawasan la..
x bg men jauh²..
tkt tragedi aritu berulang lagi..

 amacam, cute tak saya?..
ekekeke, tekalah.. kat mane mata saya.. ;p 


manjakan ngan tuan die.. 




tapi..
si Olly juga tak bertahan lama hayatnyer..
mati sbb kena jangkitan kuman..
abes kurus kering badannye itu..
huhuhuh..

Pastu, asben belikan pet lain lagi..
bukan arnab, tp kalini kuceng!!
kuceng yg sgt lebat bulunya..
nnti ai apdet kedian gambo2nyer..










TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

24 Sila Komen Disini ♪♫♪:

LYAfrina said...

huhu..cumilnyer... bgusla alya ni..suka kat binatang..blh dgng dgn alya besor ni...he2..

leily..sha dah ada kt kmn kan?? dh tgk blum dia??

NM02 said...

cute!

MamaYatie said...

lorr..cptnya arwah...huhu...kucing lasak sket...hehee

Zie Fauzi said...

Ohhh... Abit my Alya pun dah xda.. Dah mati... Sampai sekrang tak berganti lg sebab belum bersedia nk jaga.. Sedih sbb Abit dah xda pun ye jgk..

Arnab ni susah sikit nak jaga kan.. Mudah sakit kalau tak jaga betul2.. Makan minum arnab kena selalu berganti sbb mudah cirit birit.. huhhu..

eima said...

tak ssh ke nk bela arnab ??
busuk ??

kucen ok la ... tp tatahan bulu plak ...

tp aku ttp nk tgk kucen tu ... i love cat ...

salwana nordin @ che'wa said...

alahai cutenya alya hug arnab tu!

anak2 ske jugak ngan arnab tp asben x bg bela plak sbb masing2 alah ngan bulu..

so dpt la bela kura2 aje :D

~izan~ said...

penyayang betul dak comel ni kat binatang.dia berani! suka la tgk.

byk la kubur2 mereka kat rumah yer hehe

Lily@MamaZaraZareef said...

macam2 pet alya ada yek..tp sian, mesti die sedih bile petnye mati..huhu..zara setakat ni baru ada pet ikan laga..dh masuk yg ketiga dah..hehehehe

::NureeN:: said...

peluk erat rabbit tue.. syg alya pd rabbit dia..
ellesya nureen x bg wat g2 sbb asben nureen alah pd bulu so nureen takut ellesya pon g2.. so nureen bg dia tgk jekk.. pet yg ellesya ada kura2 & ikan pae ntah lupa nama ;p

Lia said...

lia pun ada bela rabbit tp anak lia takut nak peluk2 ni. dia cuit2 aja.. heheee

lieyalatif said...

wow..bagusnye anak dare hang ....penyayang betul kat minatang...penah bace kat mane ntah, budak2 yg ade pet ni bagus tau...die akan belajar erti tanggungjawab n kasih sayang lagi awal.....

Huda said...

cutenye :) black ollie..

Fieza79 said...

alya mmg peminat pets ye...bagus la die...nampak manja sgt dgn arnab tu...

ieda said...

cumeinya dikk
warna hitam tuu cute kan .. sekali tgk mcm kucing jer :)

sukenya lahh hai tuu

Softtouch [Hanim] said...

mati ye olly tu leily...bkn senang jg arnab yer leily sbb kak ipar sy pun bela, mati jgk rnab tu...jangkitan kuman jg..

bestnya alya dpt kucing...

ikatankasihku said...

penyayang dia pada haiwan..byk pahalanya

♥cmª shIemª♥ said...

suka cik bulus ye...
same la ngan anak2 cma..pantang jumpe kucen,arnab menjerit2 nk pegang..
:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

blh geng ngan Qis juga ni..pecinta binatang terutamanye kuceng.. ^_^

mamaNoriz said...

bagus nye ank dara tu...bukan main dia sayang...

mesti besar dia makin penyayang dan lemah lembut...

wahida said...

alya comel..pet pun comel!!

MrS. F!zA said...

wahhh..mcm peluk kucing je sy tgk..

Nana said...

aku ingt nk bli damia turtle ritu
tp dia takot hhee
tingin nk bli sugar glider
tp mahai la plak

dhiera said...

senang tak ea jaga arnab?

dhiera said...

senang tak ea jaga arnab?




Related Posts with Thumbnails