Thursday, August 4, 2011

kisah KANTOI & dh x SUPRISE kad besday!!!


Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan... =)


Ekceli harini yelah besday asben aku..
aku ni bknla lomantika sgt & ada bg adiah istimewa pun..
tak gheti la aku nk bg adiah kat asben, die high-class..
nk beli yg mahal², aku pokai gak.. =p
jd bagi kad ajela dlu.. tanda ingatan yg x pernah padam.. =)
cop, die request aku masak best & banja makan..
oret, ai follow.. =D

Kebetulan time soping pre- raya baru ni..
asben turun kat floor men jap..
die ajak aku pi skali pilih baju, tp aku de alasan baikkk punyer..
nak temankan Alya men menan jap..
so, kesempatan yg ada..
aku pilih² la kad besday tuk die konon² nk kasi suprise..

Eh, tetiba Alya dtg kat aku time aku pegang kad bentuk  
& tanya nk bagi kat sapa..
dgn jujurnya aku jwbla.. nk bg kat Abah die..
kang aku ckp nk bg ke org len, lg haru..
perang dingin plak nnti, tak merasa aku soping pree.. hehehe..

Bler dh jumpe Abah die,
Alya tarik² hendeg aku & cakap..
"ummi, mane kad cinta yg Ummi beli tadinyer"
aku dh gelabah semcam, wat² x dengor apa yg die tanya.. ;-p
2,3 x gak die ulang aku bolayan.. pastu die ngadu kat Abah die..
Asben lak rileks aje sound..
"Ala, Abah taw dh Ummi beli kad ke Abah,
kan besday Abah minggu depan.. "

Panggg... kantoooiii
bdk tu,kalo die taw gitu le jadinyer..
haisshhh, takleh simpan rahsia betul la..
aku wat² selamba je lepas tu, menidakkan kebenaran itu.. ;-p
hihihi..

Apepun, aku tetap bg kad besday tuk Asben wlpn dh terkantoii..
alang² dh beli, bagi aje la..
aku selit kat fail dalam bilik konon nk suh die time on d date..
nk bg sebelum tu, awal sgt..

Sekali asben cuti awal, dh balik ari selasa yg lepas..
dh la ondaway bgtaw nk blk ..
potongggg!!!!! dh tak suprise la weii...
kad besday ada kat sana.. haissshhh.. ;-p

 -snap via hp Nokia E5-
Alya lukis.. abah die, mommie & die

Aku suh Alya karikatur sket kat kad tu..
kad aje, adiah lain takde lagi.. huhuhu..
tpkan, pepatah omputeh cakap..

"Better late than never"

dlm kes aku,
lebih baik bg dr tak bg langsung.. hihihi.. ;-p




Epi bestday Sayang!!!.. =))
Sayang kamuuu manyak² ..







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

11 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Huda said...

hehehe..dh x surprisela alya ni :) btw happy birthday kat abah alya :)

::NureeN:: said...

ala.... kena kasi tips cikit kat alya baru mau simpan rahsia hehehe... kantoi2x..

hepi besday abah alya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..dh x suprise dh.. ;)

hepi b'day utk abah alya..

salwana nordin @ che'wa said...

hhheee...so funny alya!

ha'a la kdg2 kad je sesuai utk kaum lelaki ni..asben saya pun gitu brg2 dia smua boleh tahan harganya,kita yg x mampu nk beli :P

apa2 pun happy b'day to mr abah!

wahida said...

surprise yg tak menjadik la yer..hehe...takpe, itu pun kenangan tau...

hepi besday to ur hubby...

lieyalatif said...

hahaahahahah...teeglak2 lieya bace tauuuu...mmg potong stim laa ini budak....adoi...mmg pun leily, anak2 kite selalu mengkantoi kan kite...same laa mcm mia mija tu...takleh simpan rahsia....hasben lieya besdei esok ......

anyway, epy besdey utk ur hubby...semoga dimurahkan rezeki selalu...

mama_umar_maryam said...

kih3..alya mengkantoikan ummi yer..xpelah..wlaau kantoi rasenye suami ttp sengih sukeee

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehehe kelakar

hepi belated besday to ur hubby

Ummi Eisya&Amani said...

hihii..habis suprise..nasib la..

Softtouch [Hanim] said...

he[y birthday utk suami leily..sy pun sama xreti nk bg adiah kat suami...hehehehee

Anonymous said...

Very shortly this site will be famous among all blogging visitors, due to it's pleasant articles

my web-site :: halong bay luxury cruise




Related Posts with Thumbnails