Friday, August 5, 2011

Pre- soping raya..!


As Salam...

cite biasa yg diapdet apabila tibanya Ramadhan..
aku je kot, org len duk sibuk apdet psl keberkatan Ramadhan.. ;-p
takpe, aku jujur nk bercerita..
bkn nk menunjuk, hihihi..

tapi ratanya dh start wat persiapan kan??
tak terkecuali aku, yg salunya asben yg sediakan a-z utk me & Alya..
Alhamdulillah, tahun ni asben onshore job,
so dptlah sama² aku merasa kepeningan memilih baju² yg seswai
serta kesummatan lemok umat manusia yg mengerumuni soping mall itew!!

haah, aku gi 2 ari menjelang Ramadhan pn dh ramai..
apatah lagi dekat² nk raya nnti..
haissshh.. ada yg nek angin nnti, dh la pewot lapa.. 
melayan karenah anak lagi.. ;-p

Anak² kecik yg masam muka x kena baju yg die nak,
menangis, men kejo² adalah situasi normal musim begini
Alya pn manyak sgt karenahnye..
kami asik men angin die ajela x mau bg mengamuk..
silap aribulan, mommie pn mengamuk sama kan..?

Mane taknyer, die duk kat area menan² tu..
aku & asben kat area baju²..
bler dh berkenan, pi cari die & ukur..
tak kena, pi tukar.. pi cari & ukur balik..
perghhh, cam lumba jln kaki plak rasanyer..
sib bek tak kena culik budak tu, haisshh..

Jgn tiru pangai kami yg sng² tinggal anak..
Alya len, skali die panggil cari aku..
bergegar satu level taw..
so, kalo ada yg nak culik, standby kena cekup aje la.. hihihi

Ohye, kami soping ala kadar aje, takla sakan sgt..
ukur bajet di poket sendiri.. =)
pssttt, kat Megamall, Kuantan baju leh tahan murah² beb!!
sempat jugak aku merembat 2,3 lai yg regenya padan patut..
Powerpuff girls, murah compare ngan k.trg yg mmg kureng pilihan..
ok la, dari takde langsung..

kesimpulannya,
 jgn tunggu soping last minute..
nnti de tak psl² kes ilang anak la,
gaduh somi- isteri la.. *aissh, mcm biasa jer.. ;=p*
tak padan size la.. feninnnggg!! 
tp asben ckp mau pi lg, tapi Alya kena tinggal.. hehehe









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

13 Sila Komen Disini ♪♫♪:

~Siti Hajar~ said...

btl2 jgn shpg last minit, xpuas sbb ramai org..hehe

pnh ada pngalaman anak hilang ms shpg nk raya, si Danial hilang, km dok kepung adik last2 si abg hilang, sikbek ada org jumpa dia tgh nangis...ish! xnk ingat...takut!

ummiaqeef said...

kite baru balik soping td..hehehe.. g ngan dak opis time lunch td senang skit..kalau ngan laki payah skit dia tu nak cpt je, hehe..bawak anak lg payah..

Noriz sini.. said...

wahhh, ada pre-shopping bagai...
pas ni post-shopping lak ek...hihi


meriah sakan :)

confirm dah Ally putus 30 julai lepas...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

salam kenal...

jue dah shoping raya...sebab kalaulambat malas..anak dara dah pandai memilih tu yang susah sikit.hahaha

ieda said...

tulah dik ... akak nie dah sopink layi awal dik .. sblm pose layie .. sbbnya risau anak2 x tahan lapoo dlm bulan pose nanti :))

lieyalatif said...

betul tu leily....baik buat persiapan awal...lieya pun dah siap soping dah tuk budak2 ni...sume beli online jek wakakaakaka..senang...click2 tau dah sampai opis...murah lak tu...dpt jename polo, gap bagai ekekeekekek....

eima said...

ari tu dah beli 2-3 helai utk fahim ni cari lagi la ...

aku tak brani tgal fahim ... takut ... ilangkan jenuh ....

Huda said...

cantik baju alya..nnti kite pun nk soping lg sikit2 tuk budak berdua tu..aritu x dpt kasut n jeans..eh megamall kuantan?lame x g..rindu sama pantai timur :)

salwana nordin @ che'wa said...

wahhh ada pre raya lg ni..maknanya byk lg nk disoping ye hhhee..

kami udah :D..las2 minute mmg ramai org,kalo bawak anak2 mmg kena sabar giler..

cik dah faridah said...

betulla kat trg susahnyer nak cari baju raya like baju kurung..yg ada tu mahal sgt...

menyesal x sudah x tempah baju kurung..nak cari baju si kenit fatihah sekian hal...adusss

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baguslah shopping sblum puasa..
cam smlm lily p shopping utk baju Qis..eee.geram..naik angin jer ngan Qis..siap ajak2 kita main lari2 kat mall..dia buat mcm rumah sndiri dh..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya soping...cntik2 bj alya tu leily...bahaya tu bjauhan nagn anak bila soping..sy pun kdg2 mcm tu..yelah dia bkn nk dipegang..

MamaYatie said...

kita sblm pose ri tu gi sopingan dulu..dok tahan nok layan bdk2 nni time pose..kekgi bertukor kaler ijau plop, mana doknya, kekdah soping kita sama jer...papanya jaga anok2 dekat game nun..mamanya pilih2 baju...gi ukur..muat amik dok muat tukor lagi...adoiiii




Related Posts with Thumbnails