Monday, October 31, 2011

baru kenal Zoo Negara?


As Salam..

walopun malu nk bitau,
tp ituler hakikatnye.. heheheh..
umo dh nk masuk 32thn ni ler pestime aku jejak kaki ke Zoo Negara tu..
Alya agak bertuah sbb umo 5thn dh kenal..
compare ngan mommie die yg lg jakun ni.. ;-p
: Alya n asben kat pintu masuk zoo, tu pun sipi² aje..
msg2 duk sbk nk masuk, aku sbk nk rakam kenangan.. ;-p
penyudahnyer, gambo aku non- ado.. :

kalo tak Alya tanya btol ke gajah ni wujud?,
aku rasa mmg tak pegi lagi..
haah, bdk non-stop asking tu igt gajah ni x wujud,
mebi die igt cam dinasour sbb x pernah tgk kate die..
so, time ni ler aku rasa masa pembelajaran yg plg seswai.. =)

: hamboi².. ngan patung berani la kamu yer.. ;-p :

Mmg dr dulu lg plan mau pegi, tp tahula anak aku yg sorang tu..
penakut.. bimbang plak kami kena bergilir dukung tawaf keliling zoo.. ;-p
sket masa dlu, pernah pi Zoo Teruntum, tp kejap aje..
baru tgk beruang n monyet dh takut ghitu.. huhuhu

: shayam² & mushyuk² saya.. =) :

: ntah hape yg di ngomel² kan si Alya tu.. ;-p :

: gambo mommie ada gak time tgu shuttlecar penuh.. =) :


Mood Alya sgt baik aritu & senang utk dicontrol..
cuma mommie letih sket sbb dorang tu asek berjalan aje..
x de pit-stop langsung! huhuhuhu.. ;-P

Cam biasa ler mommierazzi nih..
captured beautiful moments there.. =)

:meninggalkn mommie yg terkedek-kedek jauh terkebelakang.. :

: cubaan mengambil potret kuarga guna self-timer..
inile yg terbaek brgkali stlh berpuluh² x try n error.. :

: kita minummm dlu.. 
uishh, bleh thn lenguh gak..
tp ok la, bleh bakar kalori n lemak tepu peha aku.. hikhikhik.. :-) :

: ni sebhgn minatang² yg sempat aku shoot sana,
x pyhla aku spesific 1 by1, korang konpom kenal kan.?.  :
: dlm byk² minatang, suke aku ngan gambo ni,
"anak rusa nani baru kembang eko,
apa salah kami lalu tidak tego..".. :

 
: yg ni pun, flamingo.. : 



dahla.. jom pulang!!
: hahaha.. asben dh kena auta ngan Alya,
15kg, hameekkk ko.. :


huh, toksah kalo x kena cukai!!!
ada je benda yg menyebabkn aliran wang tunai.. ;-p
Alya.. Alya, sabo aje la..!
 
: ulo, nk bg ke tokma kate die.. huhuhu :









by: Leily



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

11 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Qhaifa Nur said...

lama dah tak gi zoo, bawa anak2 sukalah..

mama_umar_maryam said...

kitorg blm lg g zoo sini bwk anak2,zoo melaka je penah time umar kecik,mmg blh abis ribu2 kalori terbakar klu dtg sini nih,hahaha

ieda said...

alahhh same je ngan akak ..
akak baru gak ke zoo negara .. tahun lepas .. penat berjalan
tapi geram binatang2 kat sana banyak yg tidur huhuu

PutriesNoora said...

memang excercise abess la..hehehe

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

sekali sekala g mmg best, linda lak dah bosan gi sbb mmg keja skrg tgh buat projek menaiktaraf zoo negara... pergi atas dasar kerja, tak leh bwk anak2 x best..huhuhu

azu said...

best best!!! Flamingo besor2.. :)

aNaYaNa said...

yana pegi zoo negara masa umo 21 kak..ekekeke..

♥ Elin ♥ said...

wah anak sudah besar...

badn sudh ramping...bile nak tambah lagi??:p

seronok eh g sana..mcm2 ado..

E-Marlin said...

hahahaha adeih leily, aci x saya gelak dulu? hehehhee ler pestime ke awak masuk zoo negara? hehehehe..

bebudak mmg suka gi zoo, mak bebudak je x suka, penat-semput...huhu.

S.U.R.I.A.T.I said...

memula su nk g ritu pon takut, diorg kate xbyk binatang la..busuk la...tp ok je kan...??bila tgok gmbr2 leily ni lagila. gempak gilerrrr... :)

azlin mrs'Hairil said...

salam perkenalan...
alyn pun baru 2 minggu lepas bw my boys pergi zoo :D




Related Posts with Thumbnails