Monday, October 10, 2011

Kucing pun tau sayangkan anak!


As Salam..

Dlm minggu lepas je,
mostly tiap malam brite psl org buang anak..
lempar dlm telaga la, campak dr flat la.. buang dpn klinik la..
haissh.. menjadi² betul..

kalo duk campur-tolak-bahagi-darab le,
anak hasil 'aktiviti malam' tahun baru kot..
takpun Valentine day..
hikhikhik.. ;-p

kat umah aku plak,
ade sekor mak kucing jiran yg salu Alya bg makan..
langsung x blk umah die minatang tu,
dh layanan Alya pes class..
beranak pun umah aku...
sib bek di luar umah, kalo kat dlm...
aku hambat ler, tak kirala dlm pantang, 
nak meroyan pun.. ;-p

betul kata org,
kucen syg anak die kan..
 tgk ni..


sumpah wey aku geli pegang baby kuceng ni..
cam anak tikus lg..
tapi si Alya....



slamber derkkkkk aje pegang & letak atas riba..
katanye nak jd doktor haiwan takbleh takut..
hahahha.. iyelah tu..

InsyaAllah...









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

23 Sila Komen Disini ♪♫♪:

2a2i said...

Salam Kenal gak...
Tima kasih bebanyak terhadap info tu leily.....eiiiii takut dengar tiap2 tahun ader mangsanya...
kalau x tau mau je cuti sekolah nie pergi lagi.....
Jom kita kawan2.....saya follow u erkkk

lieyalatif said...

leily, ko mcm aku...takut/geli kucing.....anak2 aku pun same takut/geli kucing hahahaah...

tapi kagum dgn anak dare ko....bagus dieee...penyayang kucing.....gooodddd!!

ieda said...

tulah manusia lebih jahat dari binatang .. zaman skrg nie mcm2 manusia ada .. lebih teruk .. x tahu mana akal , fikiran dan perasaan mereka .. huhuh

MamaYatie said...

haiwan di kalangan manusia la tur...huhu

bagus aliya..langsung tak takut..anak2 saya penakut giler ngna kucing....haiya...

MamaYatie said...

haiwan di kalangan manusia la tur...huhu

bagus aliya..langsung tak takut..anak2 saya penakut giler ngna kucing....haiya...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tulah..sedangkan binatang tahu sayang anak..tahu nilai kasih sayang..

*Alahai..sayangnye Alya kat anak kucing tu..Tak takut dia ye..leh kamceng ngan Qis ni.. ^_^

e!ya said...

manusia sekarang kejam sungguh dlm paper metro arini kerana nafsu sanggup puaskan nafsu kat bby yg 23hr arghhhh..sunggoh xde ati perutkann..bencii

salwana nordin @ che'wa said...

sukanya alya ngan binatang ye..mudah2an jd doktor haiwan satu hari nnt..mana tau kan :D

~Siti Hajar~ said...

Tinggi lg akal binatang dr manusia yg cenggitu kan...sedih!

Samala Alya dgn anak2 sy tu, ditatang2 kucing jiran, sampai xmo blk2 dah, tp sy xblh bela kucing sbb 1 family ada asthma..huhu

**Scooter tu sy beli dr blog Anje 1 RM65 + postage RM8 tp kat kedai beskal pun byk, cuma cartoon pilihan je kekdg xde, scooter tu xjth sgt sbb blkg ada tayar 2 & ada brek kaki lg..

LYAfrina said...

betul tu..kucing pon..kalo ambik ank dia..mula tcari-cari..ada sekor kucing lya y beranak aritu.. tp ank2 dia mati kna gigit dgn bapak kucing..lps tu, kcing lya tu mcm meroyan..ada macam air mata n tmenung sokmo..smpai x mkn.. mmg sedih sgt tgk keadaan kcing lya tu...

ratusiput said...

pdhal binatang bukan ade otak kan.pun leh pk lg...

Mama Gee said...

alololo shomelnya tuceng tu...suka tgk ibu2 haiwan melindungi anaknya... :)

E-Marlin said...

hehehe.. samala mcm ellisa dgn ashraf, x takut bb kucing gak, ikut mcm mama dia... mama dia lagila pnah jadi bidan utk kucing branak hehehe...

Fieza79 said...

nmpk sgt binatang lg berakal dari sesetengah manusia kan...pndai buat anak je manusia ni...

sama la geli dgn kucing nak2 anak kucing tk sanggup nk pegang..

Yana Kama said...

saya suka kucing jugak kak tapi mau pegang macam Alya buat memang tidakla kak..hehehe,berani betul Alya tu

PutriesNoora said...

beraninyer alya...cayalah!!=D

~izan~ said...

kucing mmg mcm ni kan,sanggup la ke hulu ke hilir carikan tmpt slmt utk anak2nya.

tgk pun dah meremang,mmg geli..tp si Alya tu rilek je..mmg bagus sungguh!

Softtouch [Hanim] said...

betul binatang pun sygkan anaknya..yg buang anak2 tu..xde hati n perasaan.

::NureeN:: said...

ibu kucing mmg sgt2 sygkan anak dia.. tue nk bwk g tempat yg tersembunyi & selesa la kan.. sbb umah PIL nureen bela kucing mmg g2 jgk perngai kucing dema

.:fyzz:. said...

apa la salah anak yg tak berdosa tuh kan..tgk tuh kucing pun syangkan anak..
sya suka sngt kucin..masa kecik2 la.dh besar emm kureng..sbb takut kena bulu2 kucin kt anak2..
salam kenal...

munna said...

munna pun suka kucing tapi klu baby tak berani pegang ...geli ...

mama_umar_maryam said...

btul2, setuju sgt..maknenye manusia yg xde otak tu worse dari binatangkan

[sutera kasih] said...

haiwan lg sygkan anak..apatah kita ni manusia, lg la syg :)




Related Posts with Thumbnails