Tuesday, October 18, 2011

Kursus mySPATA 2011


As Salam..



ni kursus pertama aku thn 2011
2 ari jer.. still x ckp max. 7 hr/ thn spt. yg disyorkn jbtn..
its okey la dr takde langsung..
tupun dh puas aku mintak excuse.. ;-p

Bg mereka yg tataw ape tu mySPATA ni..
yalah shortform Sistem Pengurusan Aset Tak Alih Kerajaan
yg meliputi aset tanah, infrastruktur & bangunan..
tak silap aku, sume bangunan kerajaan skrg ni dh kena daftar..
sbb tu ler timbul sistem mySPATA ni,
mantan PM- Pak Lah punyer idea..
details psl mySPATA ni, aku pun kureng arif.. heheh..

Kalo diikutkan, bkn sepatutnya aku yg hadir kursus ni..
kenala ketua² jabatan sbb mereka lebih arif ttg premis tu..
apepun, dh kursus menyentuh aset..
maka laju² lagi KU letak nama aku mentang² la aku jaga aset.. ;-p


Untuk kursus ni,
kitorang diberi taklimat n cara² nak Daftar Premis Aset (DPA) dlu..
mmg blur awalnyer duk men ngan hartanah ni..
mane nk cari maklumat keluasat premis lg,
mujur aku kena tasking bhgn PTIF aje, tak byk sbb sewa guna bgnn.. =)
pasni rasanye ada kursus susulan ke-2 plak,
cover bab Daftar Aset Khusus (DAK)..
sure nama aku nek lg lah.. huhuhu.. ;-p


Kursus kendalian Kerajaan Negeri ni spttnye bermlm kt sana,
tp lbhkureng 4 org aje nk stay situ, yg len nk ulang- alik..
aku pn dh x sedap ati nk stay situ walhal dh bw beg bagai,
tambah plak masa driver opis aku anto pg tu die sempat mengusik..
adess... lgla aku meremang bulu roma..

 maka dgn itu aku pn berulang gak la..
dgn muka x malunye terpaksa tumpang kenderaan jbtn Kejenteraan Pertanian,
seb baik gak boss die sudi menumpangkan aku..
wlpn depa 3 org berhimpit² kat seat blkg, 
aku rileks je control cun kat dpn.. hikhikhik.. =)
kalo tak.. nek bas SP Bumi ler aku.. ;-p

dateline submit all data bln doblas ni..
pening kapla nk cari maklumat, adessss.. !!!
seb bek dpt sijil..







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

16 Sila Komen Disini ♪♫♪:

MrS. F!zA said...

hihi kita dh cukup 7 hari..mmg cukup2 lah..sblm ni tk pnh ckup pon..haha

MamaYatie said...

sekali sekala best gop kursus, leh tambah ilmu..co.kita keja ni haram takdop..rugi2x..

lieyalatif said...

best dpt kursus jauh2 ni leily kan...dpt le 'berjalan' sikit..takde laa terperap kat opis jek...

lieya baru dpt sehari kursus hah heheehehe.....tapi 30 okt - 1 nov ni lieya kene gi kursus kat tiara beach kat pd....ape lagi, satu family aku angkut hahahahaha

PinKy MoMMa said...

wahh bestla pi kursus leh bawak family..sambil sambil leh bercuti skali hehehe

rATu kEBaYA said...

bestnyer kursus.. lagi2 boleh bawak familykan..

Alycia said...

alcyia dh lebih 7 hari dah..

munna said...

munna yg tak keja gomen ni jrg sgt pergi kursus

ieda said...

uishh akak punn x paham lahh dgn hal2 harta tanah nie .. , tapi kalau kursus nie memang seronok kalau x yg bikin ngantuk tuu ekkeke

~Siti Hajar~ said...

Kita suka klu kena kursus, sbb suruh hubby cuti ikut kita skli jd pak supir, dah tu apa lg h/moon la...hehe

Cho Zila said...

akka suka gi kursus kalau buat hari keje boleh tak datang keje..

makdara TERdiva said...

kalau kerja dgn swasta memang tak merasa kursus2 ni ha..

last pergi kursus 11 thn dulu..

kursus kahwin..ekekekeke

ikatankasihku said...

kembang kuncup dpt sijil ek..hehehe

kene gak kutip pengalaman ni semua kan.. :)

~aSHa~ said...

boleh amik kursus online..EPSA...try bukak laman web intan...

NM02 said...

lamanya tak pi kursus

mekchu said...

mekchu kat sini jaga aset alih (ict hardware) dan nak menten aset alih lagi super duper leceh sbb org boleh alih2.. ehhhh, melalut..

~izan~ said...

keje gomen mcm tu yer? izan tak tahu sgt sbb asben pun keje swasta,ayah je dulu gomen,tp dh bersara hehe..izan dulu pun swasta..bila lily citer,dpt la info2 mcm ni hehe...

tahniah dah tamat kursus =)




Related Posts with Thumbnails