Tuesday, November 1, 2011

Jom Pekena Aiskrim Goreng


As Salam.. =)


dh lama sgt tak pekena eskrem goreng kat Pantai Batu Buruk.. 
memula, cam blur bler org len duk ckp de eskrem goreng..
dlm ati pikir camne la die leh goreng.. ;-p
tp bler dh try, baru tau..
leh tahan la jugak!

: ini ler eskrem goreng,
eskrem bungkus ngan roti, salut telur..
pastu baru die goreng.. ;-p :

: close-up sket, yummeh.. :


selain tu, kitorang de mkn sotong celup tepung gak..
perggghhh.. mencekik darah btol rege die...
 sotong sekor RM12 hengget,
cam rege sekilo.. ;-p
nak tau total sume sekali brape..?
RM30 nko, amek 2 ekor sotong + 2 mangkuk eskrem.. 
terkedu aku!!





sib bek tokey kedai tak sound..
"nk murah, kelaut seniri aa...
wat seniri.. ;-p"










TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

18 Sila Komen Disini ♪♫♪:

MamaYatie said...

owosss....mahal ngakk!
Kami dah lama dok gi makang kat BB tu...mahal nok mapuh lek pungnya..
wakpe dok gi ICT lalu?

r|nA @ ja|j|na said...

tuh dia, mama yatie dah speaking ganu, ahaks..dok penoh makan agi eskem goreng nih..tp ade tera jugoklah buat hari tu, tp dop jadi stabuk, hahaha..

LYAfrina said...

dapnyerrrr.. dlu msa sakit sokmo nk makan aiskrim goreng,, kt pntai batu buruk tu

wantie said...

pernah sekali je makan eskrem goreng. Rasa macam makan kuih la pulak.

Kekadang harga makanan memang mahal. kalau saya, lebih suka goreng sendiri kat rumah. makan pun puas, dijamin bersih & halal.

Tapi, sekali sekala nak juga merasa air tangan org kedai. tul tak?

sasha @ mumyalya said...

mahai..hihi..tapi nengok eskrim goreng tu rasa teringin sgt ni..haha

mama tisya said...

tk pernh mkn eskrem goreng..sedapnye sotong celup tepung

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tak pernah lagi mkn eskrim goreng..nampak sedap tu ^_^

aNaYaNa said...

hahaha..nak murah g laut sendiri eyh..uish..beshnya eskrem grg..huhu

salwana nordin @ che'wa said...

wahhh...mcm best je :D..

saya belum penah try lg :D

ratusiput said...

samala ratu dulu2 se taktau siap imagine hari2 cmne dorang goreng eskim tu tak cair ke...ehehe...la ni byk dh ade...durian goreng pun ada..

Huda said...

sedapnye nak sikit :)

Tihara said...

oh best nye terengganu tp kt pantai batu buruk mmg mahal..dlu ske mkn sotong kt pantai hala ke airport tu..best, skang tk tau la..

thanks singgah blog saya..salam kenal yek :)

ayang said...

cam sedap je eskrim goreng tu..seumur hidup x penah lagi makan....tringin nak rase gak ni len kali.....

Lia said...

sedapppnyaa.. lama lia tak makan sotong goreng tepung dgn ais krim goreng tu.. terliurnyaaaaa.. ^_^

2a2i said...

La nie makan kt Trg mahal ler...semua member ckp lagu tu....cee gi makan blakang airport...rasanya reger dia ok skit kot....

Zue AnnaLeeya said...

owosss.... mahal ngat....
dlu pnah mkn mende goreng2 gini ar..
dekat 100 abis... terkedu jap...
padahal akak laki bini pastuh anok 3 org...
bdk2 bkn mkn byk pong...
baik mkn ikan bakar... huhu

aanie said...

mahal giler...kalau sy kena camtu, mesti x rasa nikmat mkn tu sebab dlm hati duk nyupoh ke tokey tu..hehe...

suhaina laui. said...

1st mkn kat btu buruk mmg sedap tapi xtau harge sb org blanje hehehe...tapi org kate kat montel desa lagi sedap asikrimm goreng tu....xpnah cuba ag...kat zie's corner pon ok huhuhu...sotong celup tepun tu...kat pantai pandak best & murah ;)




Related Posts with Thumbnails