Thursday, November 17, 2011

Udang Galah:- Menu hot di raye korban


As Salam..


: Udang Galah :


Raya haji bebaru ni,
Mak sedara buat kenduri sket sempena nek umah baru..
Org len duk sibuk melapah daging korban,
ai & konco² buatbuatsibuk siapkan ape yg patut
tuk kenduri Udang Galah terbaeeeek dr sungai ni.. =)

mmg super-duper hot,
blom siap lg dh ramai yg booking,
suara² sumbang yg gitau tanak makan daging,
nk udang galah saje.. ;-p

punyelah eksaited tgk udang galah banyak tu..
perghhh.. mau 10 kilo lebih tu.. =)
kitorang masak merah aje..
puas ati meratah ramai²..
sampai lupa nk snap hidangan yg dh siap.. ;-p
& rupa die lebihkureng picca kat bwh tu la..



Image: gugel




Yummeh.. mabeles!!!,
ketika menaip ni pun tak abes² menelan ayaq-liuq.. =p








by: Leily


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

13 Sila Komen Disini ♪♫♪:

ratusiput said...

uishh lg plak kalau udang baru...isi manis...perghhh...dah terliur sama ni...

mamalieyna said...

mesti manis je kan isi dia...tp tulah pelik, eina n arif tak suka sngt, bila blk johor, beriya mertua masakkan udang beso2 gini, tp menantu n cucunya mkn sikit je, arif lgsg taknak..hee~ pelik tul, brg baeek punya ni kan..he~

munna said...

bestnya udang ...tapi munna suka klu masal lemak cili api

EdaManAli said...

sedapnye...bace entry ni pon dh terliur...bestnye kalo dpt msk gulai nasik dagang nih...

ikatankasihku said...

beb, ko show udang galah kengmain lagi, show pic goggle apa barang, showlah yg ko masak.nak tgk, nak rasa sikit..ha3

gee ryder said...

memang tak tahan la tengok udang ni...nak2 yg dah masak tu...pergh!!!!

lieyalatif said...

fuh....gemuk besar2 hah...mmg puas....sape2 peminat udang ni mmg syok le meratah....lieya suke udang masak buttermilk..ya Allah leily, lemak2 gitu rasenye....sedap! tapi masak merah pun suke gak....

Ladysirna said...

wah, 10kilo tu banyak, sure mahal kan, bestnya lama tak makan...

Alycia said...

sedapnya... Alycia kalau udang galah suka gulai msk lemak cili api.. rs manis udang tu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye udang galah..isi dia manis...perghh 10KG..puasnye makan tu..nyum..nyum.. ^_^

ZYASH said...

Aduhai, paberet tu udang2 galah ne.. Makanan sea food mmg lah kecintaanku..

~izan~ said...

menaip smbil membayangkan dan izan mengkomen sambil membayangkan jugak kesedapan hehe...dah la byk,mesti puas err tak cukup kot ehehe...sedapnyer!~

Softtouch [Hanim] said...

pergghhhhhhhh sedapnya...nyum nyum..fav sy udang tu!!!!




Related Posts with Thumbnails