Tuesday, December 20, 2011

sekeping surat Chenta pertama.. ;-p


As salam...

Sabtu br ni, gatal mulut ajak² ayam asben gi paso pagi kuala berang,
kononnyer nk cari ikan sungai..
die terus aje setuju bler dgr je ikan sungai..

lgpun, ayahanda dh 2,3 ari sebut nk mkn rojak kateh..
bonda plak teringin nk mkn sayur rebung..
Oleh yg demikian, anak yg 'jurus' ni cuba penuhilah kehendak mereka.. =)

aritu plak ujan, jd asben parking plg hampir ngn lokasi..
tp keadaan nya muka hadap muka ..;-p
atau dlm bahasa polis,
meletakkan kenderaan di jalan sebelah yg salah!!!

maka oleh sbb itu,
terpampangla sekeping kertas terselit di wiper Cik CT ku..
siap dibaluti plastik lg tu, takut koyak rabak kena ujan!





alahai.. inilah kali pertama lg 3 bulan genap usianya 1 thn,
dpt surat chenta dr si dia yg sentiasa mencari kesalahanku.. ;-p
Mcm² tau aje aku dpt bonus bulan ni bapak polisi ni!
huhuhu..
dh tersurat takde rezeki aku kali ni..
melayang gakla $$, tataw la kena brape,
lom byr lagi ni..
apepun... claim ttp claim!

*asben, pls take a note ye!!!
awak yg parking baharambang sgt!*


Sya, kalo saman majlis..
kak lely passing kat nko aje tlg settle...
..ekekekekek...




by: Leily


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

20 Sila Komen Disini ♪♫♪:

lieyalatif said...

erm kalo kat putrajaya ni leily mmg selalu noo dpt surat cinta..selagi boleh buat duit, selagi tu laaaa dieorg sebarkan surat cinta nie....dahle kat sini parking problem....huhuhu..redha jek laaaa.....

ieda said...

ekekek pedih menusuk hati bila dpt surat cinta nie kan dik :)

|| NaFiRaa || said...

ohohoh.. sy pon selalu dapat surat chenta nih.. kadang2 naik bosan dah.. parking x cukup..kete plak banyak.. asik kena saman jek laaaa..mencik!!!

~aSHa~ said...

nyampah kan kalo kena bayo saman..kalo duit tu beli handbag tak rasa nyampah sgt...ehehehhehehehe

Prettywrite said...

surat cinta yang tak tahan tu..hehe..stressnya kalau kena saman..tapi syukur jugak dia saman time berduit..kalau time kering lg naya..hehe..

eRiNsZ said...

adehh itu tandanya kamo kesayangan hihihihihihi.. sila membalas surat itu yer... jngan lupe ltak bedaks..upsss rm ..

yang lainn korang dah juin blom contest snang? jom
http://ehemsz.blogspot.com/2011/12/like-eisya-contest.html

Syahada Ahmad said...

ekekeke, parking katne tu kak leily?

meh2 sini kalau surat cinta tu dari majlis, tp kalau surat cinta dari abam polisi mbak nggak bisa nolongin. ekekeke

azu said...

hehehe..selamattt menabur bonus kepada surat chenta yerk!! :)

lia said...

slmt bayar 'zakat' kat polis he3

suhaina laui. said...

surat paling yg xsuka!kalo yg mbkt lagik la.....huhuhu

Alin Marlini said...

dorang nak cover bonus balik tu..hehehe

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

linda slalu dpt..paling slalu speed trap... pastu tunggu polis buat diskaun baru byr selepuk...fuhhh rugi btul duit...

salwana nordin @ che'wa said...

hhheee...ingatkn surat cinta pertama dulu2 dr asben :D..

surat cinta gini mmg pedih hhhuuuu

MamaYatie said...

kita ada email chenta blum settle...hahaaa

juruh wei pokcik polis ganu,, siap bubuh plastik tu...kekee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily pun masih ada surat cinta tak bayar lagi..lama dah.. :)

Dilla Ady said...

teringat mase dapat surat cinta ni bulan dua aritu..walaupun kena tak byk, gigil jugak rase nk membayarnye..eh, tpi hubby yg bayarkan..okeh, tumpang rase gigil..hihih

ZYASH said...

Saman parking selalu RM100 kan..hehe..

ikatankasihku said...

alamak ai, kopak duit..huhuhu

sue zainun said...

alahai xpasal2 kena bayar ye..

wantie said...

surat cinta yang begitu berharga. memang geram kan kalau dapat surat cinta ni. sebab pe? rasa mcm bayar sia sia je.




Related Posts with Thumbnails