Friday, December 30, 2011

[Tutorial] Blockquote yg senget² tu..


As salam..

saya takde la pandai mane,
tp bler terai wat tutor² yg ada tu menjadi,
sonot plak.. & wanna share with u ols yg berminat!.. =D

kali ni tutor psl blockquote yg bergoyang²/ senget² tu..
atau dikenali sbg flabbergast erk.. *10s Marlin tlg gitau.. =)* 

bebenornyer,
blockquote flabbergast ni ada kesinambungan dr tutorial basic blockquote itu ari..
lebihkureng nak kasi lebihg shantek la blockquote tu..


*****************************************


Credit tutorial to Dania Zainodin

(i) Log in blospot > dashboard > design > edit HTML 
(ii) Tick Expand Widget Templates
(iii) Tekan Cltr + F serentak dan cari kod:-



.post blockquote {


(iv) Copy paste code di bawah SELEPAS kod di step (iii)

 * kalau mau ke KANAN (/)*



-moz-transform: rotate(-3deg);
-webkit-transform: rotate(-3deg);
}


* kalau mau ke KIRI (\)*



-moz-transform: rotate(3deg);
-webkit-transform: rotate(3deg);
}


yg kaler merah tu boleh tukor² sendiri

try n error la yer!!!












by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

10 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Kakzakie said...

Bila free nak juga kakak buat.. nampak cantik kan bila bergoyang-goyang ye:)

Zana Nordin said...

wah...leh try nanti nie...

ieda said...

alamak x nak lahh takut akak pun sengget ekekke

makdara TERdiva said...

cane nak buat border pink tu jadi mcm senget2..mcm dilukis dgn tangan?? cer citer sikit :D

jawab kat sini pun takpe..nnti akak dtg sni blik

lieyalatif said...

cikgu leily cantik manis mmg baek hati tauuuu...selalu bagi tutorial...tak kedekut ilmu.....

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

tak penah guna blogquote..nak gak guna n dah setting coding dia dulu..tapi tak penah guna sampai skang

Cik-Anne @ Arjuna said...

nice tutorial...blogwalking kat sinie...hihihi

E-Marlin said...

opss... glamer kjap namaku hehehe... saya pun memula x tahu, bila godek2 tuto blog org lain barula tahu... memula pun pelik gak, menatang bendela flabbergast ni...

sungguh rajinla awak buat tuto2 ni, tp bagus juga...esok2 kalau nak edit blog, senang je cari balik tuto2 ni kan...

re: ellisa & ashraf, doc kata ada kemungkinan bole dpt ashtma, tp kemungkinan juga bole hilang tgk atas penjagaan atas diorang, hopefully, x sampai besarla ada.

Dilla Ady said...

kena btul2 free baru buat..takut nnti buat2 tak jadi, ade pulak yg hentak monitor..hihihi

thanks kongsi ye dear!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

to MDT,
yu private blog eh..?
yg kaler pink tu blockquote la, basic nk buat die, ikut tuto ni..

basic blockquote

pastu, kl nk ejas jd goyang2 tu yu guna tuto n3 ni.. =)




Related Posts with Thumbnails