Monday, February 28, 2011

Sila Semak Saman Traffik Anda!!!


Salam... (^_^)

Amacam, dh bayar saman korang yg tertunggak tu?? 
arini last day taw!!!
huhuhuhu, punyala ramai yg beratur kat balai polis tadi opismate ckp,
kat pejabat pos pun sama...
langsung takde line katanye..
yela, leh diskaun 50% lagi tu,
mane tak ambek peluang..

tapi heranla kite nikan,
last minute gak nk bayo...
ai???
ohhh, ai clean & clear.. :P

beb, ni ada satu link tuk semakan saman traffic anda!
sori la yer, last day baru ai bgtaw..
bkn ai tanak kongsi dari awal kempen suh lunaskan bayaran saman tu,
ai pun baru dpt taw & dh check saman ai!!!.. :P
ai de 3 saman taw!!!!! hisssshhhh, geram sungguh..
masa mana kena tataw la!!.. ;-/


u ols pn check r senirik, 
brape keping saman yg u kena?
tp tunggu len tawoon le nk leh diskaun agi.. heheheh..

Jom kite sesama check saman,
jgn biarkan blacklist baru nak amek cakna!!

semak kat SINI

 atau


*


*


*


*


*


ca- alib- butttt... =D



Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, February 25, 2011

Pekena Ring Of Fortune at Pizza Hut



Salam.. (^_^)

Last week, kitorang ikut asben de kije sket kat Petronas Carigali..
after selesai sume kijenya,
sempat lepak jap kat Mesra Mall, Kerteh..
layan si Alya nk men games + cuci mata sambil tgk budak² Shuffle..

Bler perot pn mulai shuffle gak,
we ols pekena pizza baru!


memang sodap r pizza baru ni,
shuke sgt cheese die tu,
tambah plak ngan crispy cornflakes, ranggup!
tak caya, try r coba.. =)


sementara tunggu pizza tiba,
kita bergambar dulu.. =D



Hidangan dh sampai..
jommm!!!.. :P



Alya nk maman cheese aje,
mana aci!.. :P




tapi siyes, sedap la cheese ye.. =)




sori, manyak blur!
all picca taken by my E5 enpon aje.. :P









Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, February 24, 2011

Malaysia 2, Pakistan 0


Salam.. (^_^)

Huhuhu..
Saksikan video penjaga gol Malaysia,
Khairul Fahmi Che Mat dicederakan oleh pihak lawan, Pakistan..
meskipun begitu, Malaysia tetap menang 2-0
dlm Kelayakan Olimpik 2012 di Stadium Shah Alam, Selangor,
malam tadi, 23 Februari 2011.

Tahniah Harimau Malaya!!!

Eee, menci aku kat Ansar Abbas!!!
siot, padan muka kena kad merah!





Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, February 23, 2011

Fertigasi Cili Jabatan


Salam.. (^_^)

tataw nak hapdet ape arini,
ai kureng sihat..
lgpun sdg menunggu ahli mesyuarat tingkap dtg dr. Besut..
ye, arini meeting lagi bhgn PTIF plak..
biasala, nk bincang agihan peruntukkan agaknya..
eh, jabatan u ols dh dpt waran ke?
dgr cite ciput aje bajet tuk thn ni,
duit mengurus hanya 20% aje dr. jumlah thn lepas..
huhuhu, sakiiiiittt.. =(
duit tuk byr TnT pun sikit..
haiiiissh, tak kuo le kami tahun ni.. :P

Jom lawat petak fertigasi jabatan ai,
fertigasi cili unit Hortikultur..




ececee... mcm taw sgt bab kawalan penyakit..
hehehe, saje je tu.. berlakon aje lebih.. :P


dh, nak masuk meeting ni..
menu makan free mee goreng + air tea.. =)
Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, February 21, 2011

1st GiVeAwaY by hammieheartshope


Salam.. (^_^)

2nd contest tuk hari ni..
mane tawkan.., 
kemenangan berpihak pd saya lak.. :P

Jom klik SINI tuk sertai
adiah yg sgt menarik taw,
2 Sets sepasang kain + an embossed lycra shawl 2 be win!
lately i pon dh minat ngan shawl ni..
hehehe, mintak2 la dpt..
amin!!!

antara hadiah yg ditawarkan :-




shawl embossed bunga²


Shawl ni ai takde agi koleksi.. :P


macam² kaler ade..
 ai loike!!!.. =)




jom pakat serbuuuu.. =D







Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

1st GiveAway by AnnaLeeya's Family


Salam... =)

Monday blues,
Moh le marathon blog contest/ giveaway.. =)

jom join giveaway 
Kak Zue & Family
Tarikh Tutup : 12.03.2011






Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, February 19, 2011

CNY @ Pantai Teluk Ketapang, Trg



Salam.. =)

Cuti CNY aritu kitorang tak kemana²..
Pagi, aktiviti masak- memasak..
cuma ptg ari je hang- out jap..
lepak² cuci mata kat Pantai Teluk Ketapang..
sambil makan jagung bakar n sate ikan, feberet!!

Sejak projek penambakkan laut kat situ,
pantai tu mmg happening gilos..
tp aku mmg jarang lepak sini, just lalu² gitu je ..
tu pun time nk pi makang ikang celup tepong kat Telipot- Mengabang Telipot
best wooo seafood situ, heaven dowh!

Antara yg sempat mommie snap..

 
: luv dis picca much.. =) :

 : Alya yg takutkan ombak besar,
menghempas batu.., kuat sgt bunyi!!!! :

 : view kat pantai tu.. :


sebelum balik, Alya bgtaw nk naik kuda..
aish, bler letak je atas tu,
x mo plak.. :P




gambar mommie mmg takde, 
huhuhuhu, mommie kan mommarazzi.. ;-/



Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, February 17, 2011

Jangan Pernah Berubah| ST12


Salam... (^_^)

Autopublish Entry
Tuan umah arini de meeting kat HQ K.Trg. 
 Ai tinggalkan lagu jiwang sket tuk halwa tinge korang..
chowcincau..

P/S: tadah telinge ajela ai nnti, mesti kena kaw² nyer.. :P


aku suka bait- bait lagu ni.. :P








Jangan Pernah Berubah| ST12


Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas tuk bertahan



Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas tuk bertahan



(*)
Meninggalkanku tanpa perasaan
Hinggaku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan



(**)
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah



oooo.. sha ra laa.. aaa.. aa.. haaa
(Ulang *)
(Ulang **)



Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya



oooo.. sha ra laa.. aaa.. aa.. haaa
oooo.. sha ra laa.. oooo..






Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, February 15, 2011

Masak Lemak Cili Api Udang Galah


Salam.. (^_^)

Weekend baru ni(Ganu), asben cakap de 'adiah' tuk aku,
dlm ati bkn men berbunga riang, ingat yg blink-blink.. =D
*blink² aje.. :P*
huhuhu, tekaanku tersasar jauh!!
rupanya die bw blk udang galah feberetku!!
hihiihi..

So, ari Jumaat tu..
keletung keletang aku kat dapur..
masak istimewa, request dr yg tershayang! 
sejak mak kurang sihat, mmg jd tugas harian la aku
masak tuk ayahanda, adik² & kaum kuarga..
asben pn sama, tak terkecuali kena masuk dapur masak..
dienyer secret tiptop best resepi..
"Ikan baung/ patin masak tempoyak"

Sedap tak sedap belakang kira..
janji de lauk, tp tak pernah plak dorang komplen x besh..
licinnn dorang tibai..
resepi aritu pn sama, 2 kali menanak nasi..
huhuhu, suka ati aku tgk dorang makan..çam org kebulur!!!

Ni la adiah yg ai dapat,
my feberet Udang Galah.. 


:: sebelum ::



*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


:: selepas::
 Masak Lemak Cili Api Udang Galah



Amacam,
boleh???




Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, February 14, 2011

Say No to Valentine's Day


Salam.. (^_^)


14.2 just onli a date yer,
takde bagi pepe makna pun,
kalo nk berkasih sayang tak pyh tunggu 14 aribulan,
tetiap ari nk bg bunga r cokelat pun boleh bah!!!
zaman jahiliah dulu lain laa..
kerajaan pn nampak gayanya tahun ni agak bersungguh
dlm usaha mengekang aktiviti maksiat + sambutan Valentine's ni..
bagus, satu anjakan paradigma yg patut dipuji.. =D

Asben plak, 
awal² lagi sound jgn gatel nk meminta pepe on 14.2
dh masuk dlm khutbah jumaat baru ni psl hukumnya HARAM
sambut Valentine's Day ni katanya..

ok.. ok, yela... saya tak mintakkkk...
tapi kalo abg nak bagi ape salahnya,
heheheh, saya terima dgn hati yg ikhlas..
ekekekekek.. :P


oh yes!!!.. esok cuti lagi!!!


Salam Maulidur Rasul tuk semua!!!




Sejarah Valentine


Sungguh merupakan hal yang ironis(menyedihkan/tidak sepatutnya terjadi) apabila telinga kita mendengar bahkan kita sendiri 'terjun' dalam perayaan Valentine tersebut tanpa mengetahui sejarah Valentine itu sendiri. Valentine sebenarnya adalah seorang martyr (dalam Islam disebut 'Syuhada') yang kerana kesalahan dan bersifat 'dermawan' maka dia diberi gelaran Saint atau Santo.
Pada tanggal 14 Februari 270 M, St. Valentine dibunuh karena pertentangannya (pertelingkahan) dengan penguasa Romawi pada waktu itu iaitu Raja Claudius II (268 - 270 M). Untuk mengagungkan dia (St. Valentine), yang dianggap sebagai simbol ketabahan, keberanian dan kepasrahan dalam menghadapi cubaan hidup, maka para pengikutnya memperingati kematian St. Valentine sebagai 'upacara keagamaan'.
 

Tetapi sejak abad 16 M, 'upacara keagamaan' tersebut mulai beransur-ansur hilang dan berubah menjadi 'perayaan bukan keagamaan'. Hari Valentine kemudian dihubungkan dengan pesta jamuan kasih sayang bangsa Romawi kuno yang disebut “Supercalis” yang jatuh pada tanggal 15 Februari.
 

Setelah orang-orang Romawi itu masuk agama Nasrani(Kristian), pesta 'supercalis'  kemudian dikaitkan dengan upacara kematian St. Valentine. Penerimaan upacara kematian St. Valentine sebagai 'hari kasih sayang' juga dikaitkan dengan kepercayaan orang Eropah bahwa waktu 'kasih sayang' itu mulai bersemi 'bagai burung jantan dan betina' pada tanggal 14 Februari.
 

Dalam bahasa Perancis Normandia, pada abad pertengahan terdapat kata “Galentine” yang bererti 'galant atau cinta'. Persamaan bunyi antara galentine dan valentine menyebabkan orang berfikir bahwa sebaiknya para pemuda dalam mencari pasangan hidupnya pada tanggal 14 Februari. Dengan berkembangnya zaman, seorang 'martyr' bernama St. Valentino mungkin akan terus bergeser jauh pengertiannya(jauh dari erti yang sebenarnya). Manusia pada zaman sekarang tidak lagi mengetahui dengan jelas asal usul hari Valentine. Di mana pada zaman sekarang ini orang mengenal Valentine lewat (melalui) greeting card, pesta persaudaraan, tukar kado(bertukar-tukar memberi hadiah) dan sebagainya tanpa ingin mengetahui latar belakang sejarahnya lebih dari 1700 tahun yang lalu.
 

Dari sini dapat diambil kesimpulan bahwa moment(hal/saat/waktu) ini hanyalah tidak lebih bercorak kepercayaan atau animisme belaka yang berusaha merosak 'akidah' muslim dan muslimah sekaligus memperkenalkan gaya hidup barat  dengan kedok percintaan(bertopengkan percintaan), perjodohan dan kasih sayang.


Source Here  
Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, February 13, 2011

Saya Nak Shawl Ini!!!


Salam.. =)

Arini mood nk marathon sume contest yg ai rase minat nk join!..
hehehe, awal pg tadi dah ditimpa musibah,
akibat dari kealpaan diri sendiri..
tak psl² keteku bergesel pipi ngan tiang porch..
kalut nk reverse.. tak pasan x lepas amek side..
huhuhu, bercalarla sket pipi bumper!... :P

1st contest/ giveaway..
Jom join kat SINI,
heheh.. de rezeki leh adiah shawl..
ai loikeee!!!


Jawapan:

Auni Zara : 
2 Tahun 2 Bulan 5 Hari
Aniq Zaquan : 
7 Bulan 20 Hari

& mau tag:-

1. Azura
2. Ctjay
3. Mek Teq





Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, February 11, 2011

Menyiasat Kapal Lanun Tersadai Kecemasan..


Salam... =)

ekceli, agak lama dh entry ni terperam as a draft.. 
hehehe, terlepas pandang..
bler tgk Lya publish post die pose kat drydock,
baru terhegeh² nk publish gak.. :P

::Baycorp Mersing Crew Boat::


Aritu, asben dpt panggilan kecemasan dr. kwn mintak tlg inspect
kapal lanun crew boat yg tersadai kecemasan sebelum sempat mendarat di Kerteh Port..
Dah kena ari cuti kerja, asben ajak aku n Alya pi sekali,
katanya kat Santuari Penyu Kerteh.
Oh, pucuk dicita, ulam mendatang..
dlm ati.. "dpt la aku masuk tengok penyu time die inspection nnti".. :P


:: Signboard masuk ::


Punyela excited aku & Alya,
nk tengok penyu, amek gambar bagai + mcm² lgla..
konon cam Santuari penyu kat Cherating tu..
Sekali sampai, amek ko..
kena meredah hutan dulu beb!.. Chaittt!!!
dh la hanya 4WD aje yg leh lepas..

Asben aku nyer pukulan,
sempat gak masuk suku jalan ngan kete kecik kami..
kalo tak aku ckp patah balik,
pasti rabak abes tangki minyak itam kete aku..
Nk pusing tak bleh, hanya leh reverse aje..
Huhuhu, seksa bebenor..
silap aribulan terjun tebing tinggi la jwbnyer..

Pas serender ngan kete, Asben ajak kitorang jln kaki lak,
kwn die yg suh pi tu ckp dekat aje..
berjalanla kami 3 beranak kat hutan, eh.. cam hutan gak la ..
pertengahan jln, tembungla ngan 4WD..
rupanya nk amek kami..

Mamat 4WD tu siap terkejut ble asben gitau nk jln ke kapal,
wey, jauh la sgt.. dlm 4km ghitu, pegi aje..
huhuhu, kalo nk naik.. korang bayang senirik la,naik bukit tu.. :P
dh la, siap bgtaw kete kecik² leh sampai,tp mmg takleh naik la..
de sorang tu siap seminggu kete tersadai kat sana, sume bocor!!
Nasib la aku aritu, kalo tak tido sana la sampai lebam!
Penyu ntah kemana dh, otak hanya pikir sib baik jupe mamat tu..
Alya plak, asik bising je tanya pasal penyu..:P
huhu, kesian.. tak dpt nk tunaikn hajatnya itu.. ;-/

:: jln masuk cam jln trekking, ni dlm 4WD yg kitorang naek ::


Bler sampai plak kat lokasi,
aku tgk kapal- crew tersadai.. cam dlm filem omputes lak..
yg lanun² laut tu, hihihihi..
Asben pn mulakan penyiasatan beliau,
tp tak dpt naik tinjau,
sume kelengkapan dh rosak + masuk air..
Aku lak terpaksa pujuk Alya yg takleh tgk penyu ni..
cari kulit siput aje la..
huhuhu, sib baik budak tu makan pujuk..
takde rezeki.. nk wat camno..
Asben pn tak pernah sampai kat situ..
terkena kitorang aritu,
haissshhh!!!

antara yg sempat mamarazzi snap:-

:: Alya kutip kulit siput aje la.. ;-/ ::

:: she's again!! ::

 :: IR. memulakan penyiasatan ::

:: Gaya, Mutu, Keunggulan.. :p ::

:: mommie pn turut menyiasat men klik- klik.. :P ::

:: ni tali yg ikat kapal td, bahasa marin ai tataw ye panggil hape.. :P
siap ikat kat batu beso kat anak panah tu.., takut hanyut kot.. hehehe ::

:: Last one..::




Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails