Wednesday, August 31, 2011

Salam Kemerdekaan yg ke- 54


As Salam..




Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Negara yg ke –54


MERDEKARAYA!!!!







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, August 27, 2011

Laluan LPT Fasa 2 ke Pantai Timur- Terengganu


Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan... =)

 - ni exit Bukit Payung, laluan harianku ke tempat kije,
maaf, gambonyer sipi² aje.. ;-P -


Untuk makluman,
kepada semua perantau² yg ingin pulang beraya di kampung halaman,
Terengganu & kawasan sewaktu dengannya,
Laluan LPT Fasa 2 telah dibuka kepada kenderaan awam pada 22 Ogos 2011 
utk laluan dari Bkt Besi terus ke Kg. Gemuruh, berdekatan dgn Felda Belara..
susur keluar di Ajil, Bukit Payung & Telemong..  
kwsn² yg dikenalpasti biasanya mengalami kesesakan lalulintas 
seperti Jerangau & kwsn Batu Enam 
boleh dielakkan dgn menggunakan highway tersebut..





Semoga selamat sampai ke destinasi yg ditujui..
Hati² dijalan raya.. =)









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, August 25, 2011

Ada apa dengan tarikh 25 OGOS...


Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan... =)




Alhamdulillah.. =D
Bertambah lg usia perkahwinan kami..
 
Sengaja aku lewatkan post entry ni,
Nk tengok asben ingat ke x tarikh ni...
Sepertimana kelaziman,
nampak gayanya aku terpaksa pujuk diri sendiri..
hukhukhukhuk.. ;-((


-jelas ketara kerdilnya aku.. ;-p-


Apepun, samada dia ingat atau tak..
Aku ttp igt tarikh ni yg mana
Ia telah merubah seluruh kehidupanku menjadi aku yg harini...







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, August 24, 2011

Sandals & Tudung Raya si Alya


Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan... =)


Lagi hot topic minggu ni, persiapan raya .. =)
Kalini psl anak dara yg sorang itu yer..
Thn ni nampak gayanye si dia dah mula mengerti sket sebanyak erti raya..
Ye, raya = sume benda mau baru!!!

Aku awal² lg janji ngan die suh pilih seniri 
ape pattern slipa/ kasut raya yg die suke..
Bagi die rasa gumbira nk sambut raya wlpn tak pernah sari pun pose.. ;-p
Yg paling tak tahan, sblm beli tu..
Satu kedai die mau try kasut yg display..
Senyum sinis aku tgk salesgirl situ, haisshhh!!!

1st time nk beli aku gi ngan asben, harap dpt jerat poket die..
Tp sume yg berkenan x de saiz plak,
Yg Alya berkenan, asben x berkenan plak..
Yg asben berkenan, si Alya x berkenan plak.. ;-p
Pening kepala mak, ngan Alya yg semacam dh fed-up, hangin..
Tp masih ditahap terkawal, masih mampu dipujuk rayu..
Last² balik bodo aje la..

So, 2,3 malam yg lepas,
Pencarian aku mencari slipa/ kasut raya Alya bermula lg..
Sedia maklum, kat sini takde byk kedai & pattern yg cun² tuk kiddo..
Ada satu butik Clarks ni, tp rege seniri mau igt la...
Rasa membazir plak beri yg 1-2 rat, kalo tuk mommie cun gak!

Bebudak toksah cakap la, mcm² karenah!
Terpandangla satu sandals yg mmm.. bolehla.. =)
Tunjuk kat Alya, terus berkenan..
Mau saiz 7 tapi takde plak.. ;-(
Yg ada saiz 8, besar la sket..
Biasala, lastminit beli salula kena gini..

Alya plak static,
takmo berganjak ngan keputusan die & x mo pattern len,
Berkenan sgt, kata die comey sbb ada rama² sibo..
So, nak x nak, belikan ajela..
Balik umah, asik try- try- try aje..
Siap request mau tido pakai sandals raya lagik.. ;-p


Tp paling tak tahan,
Keesokan hari mommie blk kije die sdg tido..
Kat tepi katil tu, ada sandals die yg tersusun rapi..
Tp kotak dh hancusss..

Tokma ckp, aritu 2-3 x asik duk try..
Haddduuusssh,, nk marah pun consider la..
Kite pun gitu gak dolu² kan.. kan..???


Bab tudung plak, masa pencarian tudung ritu,
Aku beli gak utk die, tp bukan jenama AlyaSarah la..
Tudung ala-ala spider ghitu.. =)

Sekali pakai terus maa..
Takdan tunggu raya dh..
Suka ati la Alya..








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, August 23, 2011

1st koleksi Tudung AlyaSarah ...


 Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan... =)


jom cite psl persiapan raya..
fyi, aku seniri tak 100% beres..
baju melayu asben tak beli lg ni,
thn ni decide bli yg ready- made aje..
bajet mau carik minggu ni ler..
bzss manjang, sampaikan baju raye seniri pn tak terbeli..
takpe, dahulukan yg anak..
yg makpak kedian takpe.. ;-p

psl persiapan raya gakla,
br ni saje je temankan my mum n sista carik tudung..
punyalah payah nk cari yg berkenan, matching n murah mampu beli..
sedia maklum kat sini kureng apdet tudung2 terkini..
kat Ariani pn ai tgk,
muntahkan manusia sampai ke luo butik..
tu Jumaat, kalo ari Sabtu..
phm² seniri ler..

Jln punye jln,
tgk le ada satu kedai tudung baru kat area bandar k. trg,
kat depan hentian bas MBKT tu..
Butik Tudung AlyaSarah..
Ok ler bg aku yg kureng $$ ni..
design pn lebihkureng Ariani aje..

Moh layan picca yg lastminit aku snap.. 






aku suke design, kaler kat dlm butik tu..
simple n menarek ghitu..
mmm, plan mau cat umah kite ghitu gak ler.. ;-p
verangan!!!


3 lai aje kite rembat- selai srg, aku, mummy n sista..
abaikan plastik kat tepi paperbag tu, dlm tu kerepok gete,
pas lawatan amal tu,
kitorang direct lepak kat umah Makcik..

Ape kate cuba masuk sini skali..
heheh.. saje pomot,
bkn ade syer pn, tp kalo ade tudung jenama AlyaHusna.. 
InsyaAllah.. =)
tu pun kalo aku tokeynye.. heheheh


oh ye, tema raya kitorang tahun ni
plan kaler HIJAU 

 






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, August 22, 2011

Tema Baju Raya tahun 2011



 Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan... =)


Tak sampai 10 ari lagi nak raya,
yeayyyy!!!!
camane persiapan??
Ape kaler tema raya korang tahun ni?
sedondon ke idak???

- picca raya thn 2008-

 





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, August 20, 2011

Berbuka Puasa di Chilada Seafood..


 Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan... =)



Ramadhan ke-5,
asben menuntut janji tuk aku banjer die makan sempena her besday..
huhuhuh.. nak jugak!!!
memula die request Hotel Felda, adessshhh!!!
otak aku mula wat calculation awal..
tettttt...  
"nnti Alya x behave plak kat sana, situ x open.."

Idea mengelat aku asben gunapakai jugak..
mau taknyer, Alya tu pangai kadang tak dijangka..
lgpun, mommie kurang $$ cash..;-p.. heheheh
Akhirnya, kami buat keputusan tuk berbuka kat tempat biasa aje..
Chilada Seafood, org Ganu tahula..
ala kat sebelah Sabasun Hypermarket tu aje..

Ekceli dh manyak kali aku n family isi perut kat sini, dr restoren lama die lagi..
mostly setiap bulan akan labur dana kat restoren ni.. =)
my febret kat sini, Tomyam & Kerabu Mangga.. memang mabeles seh!!!
tp kena sabar la sket, agak lambat service die..
consider.. org mmg ramai..
kami yg dtg kul 6.15pm tuk booking hanya tinggal 1 meja lg kosong..
seb bek kami cepat, yg len balik saja la nampak gayanya.. ;-p

Order biasa² aje, sib x order ikut nafsu..
kalo tak, tak kenal jln pulang..
tu pun memasing malas nk bangun pi bayo..
alih² aku la yg kena.. ha, banjer besday boy!!! 

jom tgk ape yg kitorang makan..
tahan nafsu okesss... =))

niler febret saya, wajib tetiap kali order.
Kerabu Mangga!!.. Best, 5/5!
Tomyam seafood, 5/5
 main course, febret asben..
siakap sweet sour..
 
aku order air barli aje,
seswai tuk bersihkan urine sari x msk air


asben plak..
asik duk kacau aje air tembikai die tu..
dugaan depan mata !!!
hikhikhik.. asik tgk jam aje.. ;-p


Org ramai dh mula amek tempat memasing..
meja penuh! mcm² ragam budak²..
 Org duk sibuk tgu waktu berbuka,
si Alya plak duk sibuk belakon masak & perabes men tisu..
mcm² peel, sabo aje ler.. ;-p



yg lain tak sempat nak snap..
dh bunyi azan, masuk waktu..
jommm makan!!

selang setengah jam kedian:-


*




*




*




*


*


tersando kekenyangan sudeyy..
mcm ulo sawa kenyang!! 

& ikan siakap tadi ...

*



*




*






licin!!!











TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, August 18, 2011

Baiti Jannati, InsyaAllah.. =)


Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan... =)


Lagi berita baik di bulan Ramadhan 1432H..
sudah lama ku impikan..
sering saja ku lagukan dlm doaku bersujud pada-Mu

Alhamdulillah, Syukur Ya Allah..
ENGKAU telah perkenankan doa hamba-Mu ini
& mempermudahkan segalanya ..



psstt:
pasni kena ikat perut la sket..
makan nasi putih ngan ikan kering sajelah.. huhuhuhu.. ;-p







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, August 15, 2011

Sepetang bersama Superhero..


As Salam.. =)


Suke saya tgk aksi Alya ngan superheronya..
dorang memang ngam banding ngan mommie ni..
biasala.. Asben suka lyn karenah Alya
& lebih cool compare me.. ;p 

enjoy d piccas!!!


Venue : 
Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu

 Aktiviti dua- banak kali ni ialah men layang²..
sebelum ni duk asik nek kuda aje, kali ni tuko selera..
mmg byk org jual layang² budak kat sepanjang pantai tu..
 Abah die mmg pemurah, Alya sebut aje beli layang² baru,
laju aje bapak die pi cari..


Ngan mommie die tak berani,
 ala.. men pun kejap aje, pastu jd stok dlm boot kete..
membazir.. yg seblom ni pun masih ada, baru lg..

sama naik aje dua banak..
suke sgt Alya layang² die naik.. =)
satu² picca yg sempat aku capture Alya melompat..

i luv dis picca much!!!!
&
i oso luv both of them.. ;-p








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, August 13, 2011

Tragedi berdarah Waktu Berbuka : Anak BUNUH AYAH!!!


Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan... =)


Bulan Ramadhan tahun lepas,  
kite dikejutkan ngan Bapa sembelih Anak,
tahun ni plak, jugak pada bulan yg mulia ni,
sekali lagi dunia dikejutkan ngan tragedi berdarah jugak:-
Anak bunuh Bapa!!

Ya Allah, apa nak jadi aku pun tataw la..
takut pun ada!
mintak selisih la dari kejadian begini lagi..
kena banyak Sabar, Sabar, Sabar juga di bulan penuh dugaan ni!!

Apepun, 
Salam Takziah utk keluarga arwah & AlFatihah..
Semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yg beriman, Amin!!!





KUALA NERANG: Hanya kerana seekor kucing, seorang warga emas maut manakala isterinya cedera akibat ditetak di kepala oleh anak mereka yang mengalami masalah mental.
Kejadian amuk itu berlaku di Kampung Pasir Putih, Mukim Tualak di sini ketika keluarga berkenaan sedang bersiap-siap untuk berbuka puasa kira-kira jam 7.15 malam kelmarin.

Saman Sirun, 60, yang cedera teruk di kepala dan tangan serta putus pergelangan kaki kanan mati dalam perjalanan ke hospital manakala isterinya, Hasnah Abdul Majid, 51, menerima lima jahitan di belakang kepala dan kini dirawat di Hospital Kuala Nerang.

Menantu mangsa, Mohd Nazrin Zainon, 32, berkata, suspek yang juga abang iparnya berusia 33 tahun baru pulang dari Jitra selepas membeli pakaian untuk persiapan Aidilfitri sebelum balik ke rumah dalam keadaan tergesa-gesa dengan menaiki Proton Iswara.




“Selepas balik dia terus mengejar kucing yang berkeliaran dalam rumah dan pada masa sama ternampak dia memarahi anak-anaknya kerana membuat bising.



Sumber: Harian Metro




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails