Monday, October 31, 2011

baru kenal Zoo Negara?


As Salam..

walopun malu nk bitau,
tp ituler hakikatnye.. heheheh..
umo dh nk masuk 32thn ni ler pestime aku jejak kaki ke Zoo Negara tu..
Alya agak bertuah sbb umo 5thn dh kenal..
compare ngan mommie die yg lg jakun ni.. ;-p
: Alya n asben kat pintu masuk zoo, tu pun sipi² aje..
msg2 duk sbk nk masuk, aku sbk nk rakam kenangan.. ;-p
penyudahnyer, gambo aku non- ado.. :

kalo tak Alya tanya btol ke gajah ni wujud?,
aku rasa mmg tak pegi lagi..
haah, bdk non-stop asking tu igt gajah ni x wujud,
mebi die igt cam dinasour sbb x pernah tgk kate die..
so, time ni ler aku rasa masa pembelajaran yg plg seswai.. =)

: hamboi².. ngan patung berani la kamu yer.. ;-p :

Mmg dr dulu lg plan mau pegi, tp tahula anak aku yg sorang tu..
penakut.. bimbang plak kami kena bergilir dukung tawaf keliling zoo.. ;-p
sket masa dlu, pernah pi Zoo Teruntum, tp kejap aje..
baru tgk beruang n monyet dh takut ghitu.. huhuhu

: shayam² & mushyuk² saya.. =) :

: ntah hape yg di ngomel² kan si Alya tu.. ;-p :

: gambo mommie ada gak time tgu shuttlecar penuh.. =) :


Mood Alya sgt baik aritu & senang utk dicontrol..
cuma mommie letih sket sbb dorang tu asek berjalan aje..
x de pit-stop langsung! huhuhuhu.. ;-P

Cam biasa ler mommierazzi nih..
captured beautiful moments there.. =)

:meninggalkn mommie yg terkedek-kedek jauh terkebelakang.. :

: cubaan mengambil potret kuarga guna self-timer..
inile yg terbaek brgkali stlh berpuluh² x try n error.. :

: kita minummm dlu.. 
uishh, bleh thn lenguh gak..
tp ok la, bleh bakar kalori n lemak tepu peha aku.. hikhikhik.. :-) :

: ni sebhgn minatang² yg sempat aku shoot sana,
x pyhla aku spesific 1 by1, korang konpom kenal kan.?.  :
: dlm byk² minatang, suke aku ngan gambo ni,
"anak rusa nani baru kembang eko,
apa salah kami lalu tidak tego..".. :

 
: yg ni pun, flamingo.. : 



dahla.. jom pulang!!
: hahaha.. asben dh kena auta ngan Alya,
15kg, hameekkk ko.. :


huh, toksah kalo x kena cukai!!!
ada je benda yg menyebabkn aliran wang tunai.. ;-p
Alya.. Alya, sabo aje la..!
 
: ulo, nk bg ke tokma kate die.. huhuhu :









by: Leily



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, October 30, 2011

Rentetan Piala Malaysia 2011


As Salam.. ;-(

Semua sedia maklum,
Ganu gagal membawa balik Piala Malaysia sbgmana 10 thn yg lepas,
time Ganu Lwn Perak, heheh.. time tu aku ada sama kat Bukit Jalil..
dpt tiket free, ada kaki kat SUK.. =)

Dari awal rentak permainan dorang mlm td,
mcm tak semangat aje player Ganu men.. 
nk ulas byk² pun aku bknnyer gheti sgt..
tp ghitu la..
tp bler dh score 1-0, melompat wooo..
tp x lama, kegumbiraan itu terhenti ngan gol penyeri skuad lwn!
cesss.. cemas kemain aku cam aku plak yg main ... ;-p
pastu dh ilang fokus bler skuad Hobin Jang Hobin score lg..

huhuhu,
masa tu sms bertalu tanya cuti ke kije esok..
apa nk buat, dh kalah terimala hakikatnyer..
skrg ni pun tgh melayan ulasan Piala Malaysia mlm td kat opis..

apepun,
Peteh Ganu Peteh kena try lg thn dpn..
mujur le ada Piala FA sbg pengubat kuciwa..




: amekkkkk ko.. ;-p :


Tahniah Hobin Jang Hobin


by: Leily


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, October 27, 2011

bile cuti berkepit....


As Salam..


Semalam cuti Divali, 
arini- Khamis sari aje kije..
so, alang² sari tu, direct terus la cuti..
hihihi.. ghitu la kekdahnye kalo cuti 'berkepit'

 Ada sesetengah jabatan kalo cuti gini HR akan kuokn memo..
tdk dibenarkan mengambil cuti..
tp opis aku tade hal punyer,
cume rugila aku psl tetiap ari khamis kitorang akan baca Yaasin ramai².. =) 

 Nak buat camane,
asben dh warning minggu lepas lg,
aku suh die cuti, aku nk pi kije..
heheheh.. mana aci dey!.. ;-p


 : cuti utk berkepit ngan chenta² ku :


so arini bergegas balik umah Mertua,
ada hal yg mau di settlekan.. =D
doakan dipermudahkan segalanya yer..




p/s: 
gatal tapak tangan mau pegang KUNCI sudah!!..



by: Leily


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, October 26, 2011

Followers, kamu nak adiah tak???

STICKY POST


As Salam.. =)


meh sini rapat² sume followers..
*bajet ramai peminat.. ;-p* 
Followers saje yer!

seperti yg sy pernah janjikan kat sini,
arini akan sy tunaikan..



- sekadar gambar hiasan -
picca credit HERE

 adiahnye takdela mahal sgt,
kena gitau awal² nnti korang xde la ckp buang karen aje jd followers..
bajet mau bagi Shawl Dwi- Tone..

so, memane yg mana berminat,
leh tinggal link & emel address kat comment box,
dlm tempoh seminggu dr skrg, means..
19.10.2011 hingga 26.10.2011..
tak pyh la buat entry ke hape..

 3 followers aje yg dipilih
berdasarkan khidmat  random.org







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, October 25, 2011

jom order Seatbelt design baru!!!


As Salam...


wordless tuesday, aci tak..?.. ;-p






Asben aku sure like- like- like x 10 ilustrasi ni.. =)
konpommmm!!!







by: Leily


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, October 24, 2011

Magnum, saya pun dh try!


As Salam...


eh- eh, korang jgn salah anggap,
bkn magnum4d yg tikam nombor ekor tu..
yg tu haraaaamm, ni magnum eskrem la..
yg hot iklannyer kat blog mahupun kacatv tu.. =p

kuo berdating ngan asben aritu,
ajak die singgah beli jap kat petrolstation..
tgk dlm iklan, cam best aje..
harus ler mau cuba try test seniri.. 

aku pekena Magnum Almond..
tgk best je, mkn lg best!!.. =)

asben join the action,
sempat gak mencelah masuk gambo yg syok seniri wlpn ada in-kol,
die try Magnum Chocolate Truffle..

mase ni mungkin dlm ati asben ckp "aiiikk.. dh abes..".. ;-p
sedapnyer sapai x sedo dh abes.. =)



marah betul si Alya bler aku ckp dh try eskrem ni.. ;-p
hahaha.. kesian die kan..
kena beli la lenkali..
tp kalo die ada ritu, harus selai baju kena tuko..
huhuhu..



korang dh cuba???


peraduan Magnum Tiara, adiah RM200k utk dimenangi!






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, October 22, 2011

Gambar Pasport Pertama..


As Salam..




Ini die pes gambo pasport Alya Husna..
hahaha.. mcm² mokcik kan??
mak aku ckp Alya nmpk mature dlm gambo tu,
tak padan ngan umo 5 thn..
fyi, gambo ni tuk register skul die thn dpn..

punyelah pyh aku nk suh die duk leklok atas kusi studio tu,
suh pandang hala ke kamera, die pi pandang tepi..
nk posing ala² model la, nampak patung nk pegang patung la..
adesss.. kus semangat tauuu!

Mmg aku suh die pakai tudung
sbb nk cover rambutnye kt dpn stok nk tutup mata dh..
pastu aku pesan awal²..
jgn sengih time auntie tu klik kamera die,
nnti kantoi gigi kamu yg rongak itew.. ;-p
dats y nmpk cam senyum kambeng aje kan..
hihihihi..








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, October 18, 2011

Kursus mySPATA 2011


As Salam..



ni kursus pertama aku thn 2011
2 ari jer.. still x ckp max. 7 hr/ thn spt. yg disyorkn jbtn..
its okey la dr takde langsung..
tupun dh puas aku mintak excuse.. ;-p

Bg mereka yg tataw ape tu mySPATA ni..
yalah shortform Sistem Pengurusan Aset Tak Alih Kerajaan
yg meliputi aset tanah, infrastruktur & bangunan..
tak silap aku, sume bangunan kerajaan skrg ni dh kena daftar..
sbb tu ler timbul sistem mySPATA ni,
mantan PM- Pak Lah punyer idea..
details psl mySPATA ni, aku pun kureng arif.. heheh..

Kalo diikutkan, bkn sepatutnya aku yg hadir kursus ni..
kenala ketua² jabatan sbb mereka lebih arif ttg premis tu..
apepun, dh kursus menyentuh aset..
maka laju² lagi KU letak nama aku mentang² la aku jaga aset.. ;-p


Untuk kursus ni,
kitorang diberi taklimat n cara² nak Daftar Premis Aset (DPA) dlu..
mmg blur awalnyer duk men ngan hartanah ni..
mane nk cari maklumat keluasat premis lg,
mujur aku kena tasking bhgn PTIF aje, tak byk sbb sewa guna bgnn.. =)
pasni rasanye ada kursus susulan ke-2 plak,
cover bab Daftar Aset Khusus (DAK)..
sure nama aku nek lg lah.. huhuhu.. ;-p


Kursus kendalian Kerajaan Negeri ni spttnye bermlm kt sana,
tp lbhkureng 4 org aje nk stay situ, yg len nk ulang- alik..
aku pn dh x sedap ati nk stay situ walhal dh bw beg bagai,
tambah plak masa driver opis aku anto pg tu die sempat mengusik..
adess... lgla aku meremang bulu roma..

 maka dgn itu aku pn berulang gak la..
dgn muka x malunye terpaksa tumpang kenderaan jbtn Kejenteraan Pertanian,
seb baik gak boss die sudi menumpangkan aku..
wlpn depa 3 org berhimpit² kat seat blkg, 
aku rileks je control cun kat dpn.. hikhikhik.. =)
kalo tak.. nek bas SP Bumi ler aku.. ;-p

dateline submit all data bln doblas ni..
pening kapla nk cari maklumat, adessss.. !!!
seb bek dpt sijil..







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, October 17, 2011

TQ being My Followers!!!


Salam.. (^_^)

1st of all,
TQ being my luvly Followers!!
tq oso support my blog! 
 
  
one more things to share,
arini, dlm tak sedo blog picisan ni dh de
550 followers,
samada dorang ikuti atau tidak all d entry yg dh published, 
makcik tak kisah.. mak sedar diri dik noon,
dorang dh follow tu dh cukup syukur dh!
apalah yg ada ngan blog aku yg ntahapehape ni.. :P

Oleh hal yg demikian,cadangnyer...
nk bagi sket cederacenderahati tuk followers bertuah!!
lgpun sepjg ber- blogging rasanya sy blom kongsi apepun ngan korangkan?? 
Suggestion dr. Hanim kat entry ni mmg dlm perancangan saya.. =)

InsyaAllah,
dlm masa terdekat ni saya akan umumkan..
tungggguuuuu.. =D
 




Nak tambah pendapatan tru Heartbeat?
Klik SINI utk maklumat lanjut..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, October 15, 2011

Minggu yg meletihkan!


As Salam..

Selamat tinggal minggu yg meletihkan!
 ulang-alik atas urusan kerja, Besut - K. Terengganu 4 ari berturut²,
semalam plak e-day adik aku..
lagila letihhh.. huhuhu..

dr semalam tido tak lena,
mane mau sapu, susun, sisih.. ape lg ek,
5S pun kena praktis kat umah gak.. 
adesss!!

Alya masa ni cam terlepas tali,
langsung tak heran dh aku on9,
mentang² ada kawan men..
lebih baik apdet blog sambil baca status kwn kat fb.. ;-p






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, October 13, 2011

Churp Churp Earning.. =D


As Salam.. =)



Kicauan burung biru yg kiut-miut sungguh merdu sejak kebelakangan ini..
menyanyikan lagu gumbira barangkali..
argghhh... aku pun turut sama merasai kegumbiraan itu.. ;p




Alhamdulillah,
tak lama tagi bleh la menuai hasil.. =))




bagi mereka yg mau berjinak- jinak,
klik kat sini utk 






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails