Friday, January 6, 2012

BELUT masak tempoyak


As salam..

presenting...
Belut Masak Tempoyak



note:
Resepi Belut Masak Tempoyak

Amacam,
ada brannnnnnn???

aku???
awal² lg aku angkat tgn surrender!
takleh telan aku wey..

biasa dgr resepi sup belut ajekan,
tp kali ni asben ckp msk tempoyak lg kaw!!!
suke ati la nk masak apepun,
die yg nk makan..

a-z aku serah asben,
cume part bersih- membersih aje aku yg take part..
time nk ilangkan lendir hanyir tu meremang bulu tengkuk aku..
hahahah.. licin semcam aje benda alah tu..
eee... kl org upah rm10 hengget seketul pun aku x mkn lg.. ;-p


korang makan tak???







by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

17 Sila Komen Disini ♪♫♪:

MaryaYusof said...

Sy pun xmkn belut... ikan keli @ sembilang pun xmkn... sb rupenye mcm ular... maaflah...huhuuu

munna said...

tak pernah makan belut...rasanya tak berani nak makan ..tgk pun takak munna dah kembang

Atia Adina said...

saya pernah try belut goreng...rasa dia biasa jer...tak pelik pun....tapi ni belut gulai...macam tak tergamak nak try...hehehheh

|| NaFiRaa || said...

tak pernah makan plak belut.. tak tau rasa dia cam ner.. tapi kalo masak tempoyak nampak cam ikan keli masak tempoyak jek..:)

salwana nordin @ che'wa said...

saya kalo ikan keli masak tempoyak layan la jugak..belut belum penah try lg :D

tp rasanya surrender gak hhhaaa

Fieza79 said...

huhuu xmakan belut..rasa xlepas nk telan..huhuu

MamaYatie said...

tak pernah & tak lalu ler..semacam jer rupanya,kembang tekok lalu...hahaaa

ieda said...

ooooo hoooo x makan dikk
huuhu larikkkkkkk ;)

farah keifli said...

my faveret ni kak..
telan airliur dah ni..
biasa mkn belut goreng n sup je..tempoyak belom try lagi..
ni kalau g ganu konfem srh akak masak ni..

p/s:suami pun dh tau makanan kegemaran bini dia neh...dapppp!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak pernah mkn..& tak mungkin akan makan..X ngam dgn tekak.. :)

cik dah faridah said...

upah kat sy RM100 pun sy takkan makan..uwekkk...

tp anak n suami sy mkn...aduss meremang kalu diingt

Nini D.. said...

belut ramai kata sedap...tapi setakat ni blom pernah try makan...

♛ Azie Azra ♛ said...

org kata mam belut kulit cantik. tapi tak sanggup la azie. huhuhu. ikan keli bole pulak :P

NoorGie said...

SALAM,
saya pernah makan sup belut masa dalam pantang anak ke 2, bersalin operate, terpaksa makan untuk cepat baik...masa mak bersihkan n masak, saya tak tengok...dah siap masak.....terus, makan2 n senyap..hahaha.....nak baik unya pasal! Makan belut, mmg cepat baik luka.....suruh makan sekarang?? tak nak!!!!!!

ZYASH said...

kalau buat goreng2 mkn kot...

LYAfrina said...

x pnah mkn belut..n rasanyer.. mcm cannot go je... sedap k?/ rsa mcmana?/

Rash said...

Salam~

Rash xpenah lg rs belut.. tp ikan sembilang & keli layan.. huhuhu




Related Posts with Thumbnails