Monday, January 9, 2012

Selamat Kembali ke Sekolah!!!!


As salam..


selamat kembali ke sekolah adik², mak², pak².. ;-p


Alhamdulillah, 
seminggu telah berlalu..
anak sulong & bongsu sy tlh pun menjejakkan kaki ke skolah..
kalo org len mayb dh biasa ngan pengalaman gini,
tp sy sgt teruja psl nila pestime sy handle anak seniri msk skolah,
kalo blh serbaserbi mau perfect!!

Kitorang kat Pata Timo start skolah Selasa lg, 3 Jan..
sy plak amek cuti rehat 2 hari utk pastikan sumenyer berjln lancar..
oh ye, my Alya sy anto kat Pra- sekolah aje,
blh katakan dekat gakla ngan umah,
senang nk anto & amek, x de la terkejo sgt pepagi..
lgpun jarak opis sy ngan umah 26km sehala..
tau² aje la pagi² hari kan.. ;-p

pesday, Alya sket liat mau bangun..
bimbang giler aku kot dibuatnyer melalak sampai ke skul,
mujur gak aku pandai men peranan..
no dramaquen, takde nanges², 
msk kelas n kenal frens + cikgu, terus aku tinggal..
lebih baik dr apa yg aku jangkakan.. =)))

1245pm abes kelas tu aku pegi amek epi aje,
cume tanye apsal lama sgt skolah.. ;-p
aku jwb skolah tu aje yg plg awal blk..
yg skolah len, ptg br abes.. 
tape, bohong sunat.. ;p

ni sempat aku captured die abes skolah pesday..
antar pg pakai tudung,
balik.. sume dh melayang..
huhuhuh..

 : dh berdikari.. =)
pandai pakai kasut seniri dh! :

: yeyeay, balik!! :


Alhamdulillah, syukur sgt!!..
DIA mempermudahkan segalanya!
harap pasni Alya lg dpt seswaikan diri ngan persekitaran baru..
takde la aku susah ati sgt nk bekerja..
dhla asben pun jauh nk tlg tengok²kn..
haisssshh, blerla bulih tuko ni.. tuluuuuunnnn!!!

baru lega satu babak!..
tp still takleh goyang kaki psl msh dlm tempoh percubaan.. ;-p















by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

15 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Fieza79 said...

bagus kan die..time Anis dulu masuk tadika meraung tak hingat...susah hati di buat nya..

noor said...

haa bgs2 pandai bdikari..aiman lak sblm msk kelas mesti nangis nk ikt ibunya tp kejap je ler pastu dh jumpa cikgu kwn2 syplah...intai2 then balik

lieyalatif said...

alhamdulillah.....senang keje ko leily.....alya mmg pandai berdikari heheheh...lega dah ko nak tinggal die sekolah.....

tang nape sekolah lame sgt tu aku gelak tu haahahah...mcm anak aku le dok le menghitung bape hari sekolah ...bape hari cuti hahaahahah

salwana nordin @ che'wa said...

alya dah besar kan!

my alya plak 2-3 hari ni still nangis2 lg hhhuuuu..

hopefully lama2 dia ok la :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good girl Alya..^^

klu Qis sekolah nanti mcmanalah agaknye..tak pernah berpisah dgn lily ni.. :)

e!ya said...

Anak yang baik!!
Hope arinie mood anak sulong saya
mcm alya..
xde nagis..

lia said...

Alhmdlh Alya mudah d uruskan....

dok risau anak teruna ku yg manjak itu, cmner la gayanyer nnt hu3

ieda said...

alhamdulillah .. senang hati sikit kan dik ..
insyaallah akan di permudahkan ;)

Ena said...

Senang hati sikit kan mcm tu.. lega je rasa..

~aSHa~ said...

alya dah jadi big girl dah ni....kalo ada adik..pandai bimbing adik dah ni

MamaYatie said...

cayalah alya...syabas mera betti..kekee
agaknya sbb tak start belajor lagi, jadi terasa masa lambat berlalu..

|| NaFiRaa || said...

my anis punyelah semangat nak gi skol.. kejut bangun jek trus lompat bangun n mandi.. harap2 sampai ke akhir tahun lah semangat nak gi sekolah dia..

ikatankasihku said...

ni sng nanti kau beb, dia pmpuan tp dah pndi berdikari...bagus3..

Tihara said...

seronok teringat zaman tadika dedolu sbb kuat nangess..huuu

Nora Shahaira said...

seronok tgok anak cepat berdikari macam tu..ingatkan nak masukkan putera sulung ni...bagi sesuai sekitar sekolah...hm..dah jadi mcm ni..biar dulu tangguhkan...masuk masa 5 tahun nanti la




Related Posts with Thumbnails