Sunday, February 12, 2012

on emergency leave!



As Salam..

harini sy cuti kecemasan!
eh term cuti cemas ada ke dlm perkhidmatan awam?
biasa cuti rehat ajekan..
inilah yg slalu boss aku bising, walhal die pun wat.. ;-p
huhuhu..

ekceli, my lil. one demam + a mild batuk²..
dr last week lg tp on-off ghitu la..
mlm td aku rasa agak bahang badan die,
dgr plak kat Perak nun ada virus baru dikenali 'rotavirus'
menular dikalangan kanak² n bayi ..
menakutkn lg, dh ada kematian sbb kes tu.. ;-(


so arini aku tanak lagha lg,
kena bw Alya pi klinik wlpn pd hakikatnye mmg dia tanak,
takleh biarkn lama musim skrg ni..

Dr.  ada gitau,
kl yg rotavirus tu biasanyer menyerang usus,
simpton awal demam, muntah + cirit birit.. 
Mujur gak dr. ckp Alya tade pepe yg serius,
paru² pun ok, cuma suhu tinggi sket dlm 36++ cel.
so far, diepn x de ciritbirit r muntah,
demam biasa je ni..


oh ye, ptg semalam aku bw Alya potong rambut..
ada org tua ckp.. kl bdk demam takleh potong rambut, kuku r else..
nnti demamnyer melarat..
eh, betul ke r just kebetulan aje kan..
huhuhu.. jgnla larat!
susah ati ibu tinggal mommie ni.. :-((







by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

15 Sila Komen Disini ♪♫♪:

♪ Azu ♫ said...
This comment has been removed by the author.
♪ Azu ♫ said...

hor yer ar...semenjok adik mu kawen ari tu..die dok sihat doh.. hhehehehheheehhe..

Zulaikha Mohamad said...

get well soon alya.. :-)

MrS. F!zA said...

aah tkut sy dgr psl rotavirus tu..moga kita dilindungiNYa..

eh psl potong rambut leh melarat demam tu tkpnh plk dgr..hehehhe

salwana nordin @ che'wa said...

get well soon dear alya!

wa dekat perak ni mmg takut bila anak3 demam..sbbkn virus tu la so kena b'hati2 :D

~Siti Hajar~ said...

mmg scary dgr psl virus rotavirus tu, anak kita pun demam + tapak tangan & kaki bengkak2, entah xtau apa puncanya...huhu...mintak2 la xde pape yg serius, risau hati kita sang ibu ni..huhu

mama_umar_maryam said...

cpt2 baik alya!! priority kite anak2 lily..klu diorg x sehat igt kite blh keje? hrp bos tu faham lah

lieyalatif said...

camne anak dare ko leily...harap dah sihat yeak....

tu le takut dengar pasal rotavirus tu.....harap2 anak2 kite terhindar dari sebarang penyakit yg merbahaye nie...amin...

|| NaFiRaa || said...

moga alya cepat sembuh~

Softtouch [Hanim] said...

semoga alya cpt sembuh yer...risau bila anak sakit..yelah skrg mcm2 penyakit...

Azian Elias said...

anak sakit, mak sure tak tentu halakan..masa jd cikgu dulu susahnya nak cuti.. now, alhamdullilah..tak pernah risau pasal cuti..

wan nurul hezrina said...

sofia cirit birit gak.minggu lepas dmm tapi dah asume antibiotik sbb jangkitan kat paru2.now ok dah.n skang cirit biritlak.dmm mmg takder.

takutkan.mcm2 virus lah..
get well soon k gugurl

Anonymous said...

Honourable bye, sentimental chum :)

Anonymous said...

Obedient bye, considerate alternative other :)

Anonymous said...

Obedient bye, sweet chum :)




Related Posts with Thumbnails