Friday, March 2, 2012

Kakiku disimen, pertama dlm idop!


As Salam..

Alkisahnya kenapa kaki aku berbalut simen? 

Weekend lps, aku drive seniri blk Kmn wth Alya ..
de certain part kt Alam Perdana nk kena touch- up sblm diserah pd penyewa .. 
 dlm kul 12tghari ++ gitu, asben janji ngn org psg grill dtg amek ukuran,
aku plak masatu prot dh berkeroncong, x mkn pagi- bkn menu pilihan.. ;-p

ntah camne rasa cam gelap mata, 
tetiba kaki aku blh terpijak batu lalu terpeleot..
makkkk aiiih, sengal giler.. kluo air mata aku!
tp undercontrol lg sbb kwn asben ada,
Alya plak igt aku men².. siap ejek² aku lg.. ;-p 
hampages punyer budak!!!

: Ni masa memula kena :

Asben pun sama, igt aku men².. 
konon nk bermanja.. ;-p  
MIL panggil org dtg urut tradisional,
pergghhh, mmg sakit thp gaban, x de control malu lg.. 
menanges dpn tu jugak.. heheh
die ckp terseliuh biasa je, 2,3 ari ok ler tew!

tertido jap, bgn tu rasa makin sakit, sengal²..
ishkk.. camne aku nk drive seniri blk ktrg kl gitu..
kaki kanan plak tu!
Asben ckp nk antar tp b4 tu aku ajak singgah spital Kemaman,
nk mintak mc.. camne aku nk pi kije keesokkan arinya kan??..

: dh makin membengkak area tu :

dh sampai spital, byk plak prosedurnye..
igt dpt mc ghitu je, sekali kena inject kt vontot sejarum,
ditolak ngan wheelchair ke blk x-ray,
wahh.. complicated jugaks!

 
: menyempat lagi, ni kt bilik persalinan x-ray ;-p :

result x-ray aku plak ada kena retak/ crack kat jari kaki,
Dr. yg amek kes x brani nk wt keputusan, kena tunggu Dr. Pakar..
Dr. Pakar bg 2 choice, either simen or skru..
tp die suggest simenla, aku on je.. asben pun sama..

tpkan masa tu pun aku nanges jap,
 igt kena simen tu sakit cam masuk besi..
sekali x pyh inject², hulur aje kakitu
 x sampai setengah jam - Siapp!!!!
hahahah,.. giler cuak dgr simen!

  : dh di simen daa.. ;-/ :

maka, dptla aku mc 1 wk dr spital kemaman,
aku mintak refer kes ke orthopedic HSNZ..
nx monday appointment..

mintak²la yg crack tu dh kembali normal..
gatal weh men berbalut kaki ni,
berat, mcm tido pakai redwings plak.. ;-p









Psst:
a big 10s atas doa² kalian sume..
kwn² opis yg kol, bertanya khabar, my lovly makcik dtg melawat.. 
10s a lot!!  ailabiu uolls!












by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

18 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Mama Gee said...

adoiiii saktnyaa....kadang2 terpelot pun leh buatkan kaki bengkak...pernah gak...tgh jalan tak semena2 terpeleot....punyalah sakit...huhuh

semoga cepat sembuh kaki tu ya..

Mama Ema said...

bahaya juga..terpeliot sikit tulang boleh retak..

ramai yang cakap..kaki kena sime akan rasa gatal-gatal..pastu pergi garu kat simen tak boleh hilang gatal tu...sebelum buka simen nanti..bolehlah sign kat situ...hehehe..jgn marah yer..gurau jer...

take care..

AdaM Hawa said...

semoga cepat sembuh ya!

MamaYatie said...

sakitnya dear...
pernah gak sekali masa form 1, retak siku kanan...sakit ooo....brapa hari bengkak, tak simen cuma gi ngurut..tp until now tak leh angkat berat2..kalo main bowling, lepas tu mesti 2-3 hari sakit..wuwuuu

salwana nordin @ che'wa said...

baca pun rasa ngeri hhhuuuu..kalau t'seliuh biasanya urut2 i'Allah ok tp crack ni mmg kena b'simen la jawabnya..

take care dear!

syawalsimpsons said...

ala cian nyer...cepat sembuh yaa

mama tisya said...

bahaya kn terpeleot gtu smp kena simen...kita aritu nasibaik sebelah kiri bole la drive..kalo belah kanan susah gk nk drive

mama rifQy said...

loo..dang lagi begambar kat spital..hehehhee..moga cepat sembuh ye..eh duk kmaman..keje kmaman jugok ke? nape carik hosp kat cbg 3? ke mmg sewa kuala trg? banyak pulok tanya..

** na g klinik wan fazidah kat bt6

ct rahani said...

bahaya jugak kak terpeliot smpai kena simen.. pe2 pun semoga cepat sembuh.. amin..

ieda said...

aduhh terpeliot ye dikk
kalau akak di kg nie kami cepat2 pi urut .. alhamdulillah dah ok ..
take care dear ..

ikatankasihku said...

la, mcne ko leh terpeleot ni beb...cian kau..tapi yg tak boleh blah tu, siap menyernap gambar lagi tu..ye la, nm pon blogger kan..huhuhu

aku doakn kau cepat sembuh k..lain kali hati2 tau :)

MaryaYusof said...

Ngeri lak... Padahal terpeleot sikit je mesti tak sangka crack kan...huhuhuu... Take care dear... minum susu byk2 semoga cepat sembuh :)

E-Marlin said...

Pergh... disebabkan terseliuh, trus kena simen... dasat gak tu smpai cracked. Semoga awak cepat sembuh... mesti dh buka simen tu, bau kepam hehehe.

re: saya nk cari inner yg ketat kt muka, saya tgk byk online jual tp x brani nk beli, x tahu mana material yg best. kalau dgn shawl, suka suka pakai inner ikat je, senang control ke'ketat'annya. hehe saya juga nk try syria, tp tula x tahu yg mana best.

Softtouch [Hanim] said...

alahai siannya awk leily...mintak2 cracknya eloklah...xpernah kene simen..tp taulah org ckp gatal...semoga cpt sembuh yer...

mamalieyna said...

aduhai..dr rasa cam terseliuh biasa, kena simen sudahnye ye..huhu...ngeri plak kena simen2..hee~

apapun hope cepat baik~

mekchu said...

erkkk mekchu baru tahu.. kesiannya terlanngar batu bleh jadi sampai gitu.. moga cepat sembuh dan yg crack tu dah kembali bercantum..

Tengku Fauziana said...

Adudud..sakit nyer..

#meh sini kaki simen tu..makcik nk sign sikit.wakaka

mama_umar_maryam said...

pehh,seb bek cek kt spital dear..teruk rupenye..huhu,nipon terseliuh dah susah ati..hehehe,seb bek skett je ;)




Related Posts with Thumbnails