Friday, March 9, 2012

Mee Ketam terbaeek di Kuala Kemaman


As salam..


Ni crite sblm ditimpa musibah lagi..

Kalo blk umah mertua,
asben salu bw pi +kg maman mee goreng/ rebus seafood 
@Kuala Kemaman, port terbaeeek katanya..
lokasinye blkg jeti LKIM Kemaman,
berhadap plak ngan laut, 
mmg angin sepoi² bhs melayu la di ptg ari..

yg kat situ specel, 
korang leh bawak ikan, ketam, sotong or else senirik,
dorang tlg masakkan je..

so aritu asben bw ketam fresh tuk kitorang jamu selera,
& hasilnya..

mmg superb, mabeles.. 
pesta lova² ghitu.. ;-)

close-up sket :-


mereka yg berdekatan & sewaktu dgnnya,
U should try babeh!
sure, tangkap leleh.. =)))













by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

9 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Rafhani said...

Huh,neleh air lily

Rafhani said...

Eh saloh,tinggal plop.nok kate neleh air liur.hahaha

AdaM Hawa said...

dah banyak blog memperkatakan mee ketam sedap.. tp sy x pnh try lg.. dan pas ni kene cari gak coz dah terliur.. menggoda sungguh ketam tu.. huhuhuhu

cheqna said...

mmg kena try r ni =)

Bitt (double IS) said...

memang menarik dan tertarik nehhh...sebab pengemar seafood kann hehehe

lieyalatif said...

ya Allah leily oiiii...meleleh aku tgk tau!! fresh tu hah nampaknyer.....seb baik aku tak ngandung tau...kalo tau siap le aku terjah ke sane ekeekekek

ieda said...

uishhh dik senang tak nak makan mee ketam nie ..
adehh kalau akak duk cara ke ketamm jelahhh , mee x makan2 sampai sudah ekekek ;)
nampak sgt2 sedappp dan mengiurkan ;)

izzah said...

lily kat belah mana ni? my sister lives in kerteh and kalau dtg rumah dia kitorang mesti singgah kat jeti kemaman tu beli fresh sefud nak bawak kl ..harga mmg murah sangat sangat..lain kali boleh la beli seafood and makan kat situ....

fieda said...

nmpk sedap ni..




Related Posts with Thumbnails