Monday, March 19, 2012

Siri cepat Membaca - Bacalah Anakku


As salam...



ini pelaburan aku tuk si Alya,
mandangkn $$ 1st cashout Churp² pn lom guna lg..  
 1st cashout Nuffnang dlu aku beli VCD doa ..

 aku bli Siri Cepat Membaca- Bacalah Anakku ni dh lama,
suggested by bos aku psl mak die owner slh 1 taska kat KB
dorang guna buku ni tuk budak² situ membaca..
mostly ramai yg dh leh membaca early age lg..

maybe anak org len dh dpt membaca,
tp si Alya ni unik sket, thn nila pestime die jejak kaki ke skolah..
& maybe tertinggal ketapi sketla ..
takpe, better late than never khannnnnn???..


Meh nk review sket psl buku ni,
siri ni de 9 buku semuanya,
+ buku panduan kekdah mengajo + VCD panduan
satu set kad imbasan (flash card)..
harganya RM35 sajork!..




Alhamdulillah,
so far Alya nyer progress memberangsangkan,
& unexpected .. psl bknnye aku ngajo die tetiap ari,
specific time mcm cekgu ngajo tu..
cuma time² lapang aje, tgh drive ke, time nk tido ke..

cara terpulangla atas kebijaksanaan korang,

tp cara aku lebihkureng cam dlm vcd tulah..
hahaha.. sgt lucu pd mulanya,
tp ok wat, rasa gumbira bile anak dh blh beza huruf & bunyi.. =))


ni die Video kaedah mengajar..
  


cite psl cuti² mesia sy menyusul kedian,
msh dlm peringkat editing, manyak sgt snap!.. =)







by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

16 Sila Komen Disini ♪♫♪:

|| NaFiRaa || said...

cam bagus jek.. boleh try utk my anis nih~

lieyalatif said...

mia mija pandai membace pun gune kaedah nie leily...mmg kindy dieorg gune set bacalah anak ku nie....tapi tu laa kite kalo nak mengajar pun kene makesure tgk dulu cd die baru leh mengajar...takut budak konpius nanti kite ajar lain, cikgu ajar lain...

cik dah faridah said...

x beli lg buku tu..tp dah tgk kat pustaka seri intan..

MamaYatie said...

buku ni mmg molek...byk taska/tadika yg pakai..anak2 saya pun belajar pakai buku ni..

MamaYatie said...

buku ni mmg molek...byk taska/tadika yg pakai..anak2 saya pun belajar pakai buku ni..

salwana nordin @ che'wa said...

macam best aje nk try kt alya..kalo ada laman web yg jual, b;minat gak nk beli :)

ieda said...

nanti akak nak beli gak
ramai cakap bagus bacalah anakku ini .. ;)

Mama Ema said...

banyak kelebihannya

e!ya said...

kat tadika anak pon guna buku nieh..dia suka lagu yg abu ada ayam tue..balik jer dok nyanyi..

NoorGie said...

bagus2...dulu2 pun anak kak gie baca buku ni la....

munna said...

bagus info ni...munna pun tgh cari buku2 utk kakak meya..persediaan nak ke tadika next year

Softtouch [Hanim] said...

mmg cpt bc kalu guna kaedah ni...

sure pic awk cntik2 ni..xsabar nk tgk

noor said...

ok yer buku ni...klau cam tu bleh bli kan

~aSHa~ said...

tadika abim guna buku ni ar...skrg anak dah buku 6

Lia said...

anak lia pun guna buku ni jugak ms tadika dr umur 4 thn hingga 6thn ni.

Bitt (double IS) said...

i buku ada..video tak de...hehehe maklumlah dari khazah turun kemurun tang video ilang...akkkekeke anyway tq sebab buleh pakai video ni tunjuk ismeth nanti :)




Related Posts with Thumbnails