Monday, April 9, 2012

Aduhaiiii Suamiku!


As Salam..


Dlm keadaan kakiku camni, bykla aku bergantung hrp ngan asben..
nak itu, nak ini, nak beli itu- beli ini..
kdg tu, kesian jugak.. tp masani lah nk tgk sejauhmane kesabaran diekn, heheh..
plus nk manja2 shayam ghitu..=D

Ala, die pun sama ape..
demam sket aje manje lelebih, lbh manja dr anak!
x leh nk berenggang!

so, sepanjang mc ni bykla die take over kije aku..
tp adalah 2,3 crite yg aku rasa.. mmm,
adesssh.. aduhaiiiii lakiku ni... ;p


Kisah 1

dkt² nk dtg bulan, aku nk stendby la pad,
suh asben beli, kebetulan die ke 7E :-


aku : beli pad #Libresse neh..
asben : Ok!

sekali die beli, mmg pad.. tp panty liner!
adesss, bocor la weiiii..
die jwb, itupun Libresse jugak!.. ;-p


kisah 2

lepas sedo yg kepala Alya ada kutu,
maknye amek pendekatan awal, syampu kapla ari²..
bekalan dh abes, mintak tlg asben beli syampu yg biasa kite pakai, 
#Sunsilk utk org bertudung tu, kaler ijau.. ala yg iklan Heliza Helmi tu..

ok, fine.. die beli tp yg ini ;-

utk rambut hitam berkilat,
mcm la bini die ni nk free hair.. :-/

adess... gatal kepala pun x ilang!
walhal dlm bilik air tu nampak kaler ape yg aku guna, huhuhu.. ;-p


Kisah 3

Ni psl susu Alya plak, mmg anak mak still menyusu..
susu botol okeh!.. =)

cam biasa suh die beli susu anak die,

mmg betul susu #Dutch Lady Madu yg die beli,
tppppp die pi beli yg umo 1,2,3 plakkkk.. 
adesss...



nampak sgt ke tak- cakna-an itu..
nk gitau lebih², mcm tak percayakn kebolehan die plak nnti..
huhuhu.. camne la kalo aku mc 3 bln..
senarai brg berjela² la panjang sbb details bgtau kaler ape,
bentuk camane... huhuhu

sabo lely saboooo, esk dh nk jumpe doktor ni.. =)
hrp dh leh buang simen ni ...



eh, laki korang camane kl suh beli brgan keperluan kite?
kena bgtau details gak ke?








by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

22 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Riny said...

hehehe...klaka laa...kene terangkan satu-satu tu...x pasal2 salah beli..tapi okayla tu..beli gak kan...lepas ni kene lukis la..pastu warana sekali..he3
tapi pengorbanan yg terlalu baik dah tu...kan???
:)

mama rifQy said...

kelakar la !! ketawa kite bace entry leily nii!!ehhehehehhee

lieyalatif said...

kikiki tesenyum sorang2 aku bace entry ni lely...tapi comel ape laki kooo heheeheheh...tang pad tu aku lawak tu....takpe2, mule2 jek tu, lepas ni dah terra dah beli ekeekekeeke.....

aku pulak mmg kene tulis detail2...kalo tak mmg jadi mcm ko jugak laa kaedahnyer hihihihi

:: Riri-Fatieha ::~ said...

hehehe... kelakar la...
lelaki memang mcm tu la kak, lain di suruh, lain di belinye

farah keifli said...

edy senang je..'beli sendiri..abang tak tahu yg mana'

LYAfrina said...

HIK..HIK..KELAKOR LOK.. MMG G2 LA ORG LAKI LEILY.. PART BELI SUSU, FAIN OK LAGI..ARIF.. KALO PART BELI PAD TU, LAIN Y SUH BELI,, LAIN Y HOK DIA BELI..

LYA PON SUKA GUNA LIBRESSE..MMG BEST, SELESA, N PTING SKALI..NK CUCI TU SNGKAN..X PECAH N BKETUL

mamano'a said...

kalu nk suh cik somi bli barang kna bgtau dia detail, jenis apa,warna apa, kalu cakap je mmg xjalan, so kna sms/bb/tulis atas kertas br dia ble gi beli

lelaki biasa la..benda hal kecik bg dia, tp besar bg kita..

Rafhani said...

Hahaha,biase ler lily,org laki ning.hahahahaha.sabor ajer la yer

cheqna said...

golek cheqna suker..sabo jela
hahaha

♪ Azu ♫ said...

kena detail Leily eh.... aku kena describe details... siap buat lakonan macam pegi kedai jer.. kalau suruh beli ape2 :P

eima said...

hahahaha seb baik la laki aku tu mmg die yg beli brg .... klu tak jenuh ...hahahaha

ZYASH said...

hahahaha...nak tergelak jap bace...lebih kurang ashraf la dulu time suh belikan barang... pas tu dah tau, tiap kali dia belikan barabg, pasti hp tak berenggang. Takut salah beli lagi...

sue zainun said...

hahaha agak kelakar..
huband kita pon sama leily..jenuh lah menerangkan secara penjang lebar..tp kdg2 tu xbetul gak dibelinya..hihihi

ratusiput said...

lelaki mmg kena bgtau detail kalau nk soh beli pape... :)

salwana nordin @ che'wa said...

hhheee..kelakar sungguh!

agaknya la leily, org lelaki ni kurang practical sket dgn benda2 remeh gini..tp tak smua la kot..

selalunya benda2 kecik begini kita yg lebih ambil tau :)..

ppsssttt...asben saya aritu saya suh beli susu anak saiz sederhana, tp dibelinya saiz besar, pastu bising2 knapa mahal sgt la hapa la..hhheee

Nad @ MamaZakwan said...

kite mmg kene bagi detail
siap dgn row mana dan rak mana skali
kalu suruh die beli kt giant
tu pun kengkadang ada yg die lupa nak beli
sedangkan dah siap2 bagi kertas senarai barang dah, huhu!

...sWeeT uMi... said...

hehehe umi igt umi osrang je ada masalah camni...rupe nye tidak ye...tp betul la kena bagi detail yg sedetailnye...br la apa yg kiter mintak tu dpt huhuhuhu...sabo je la...and hope cepat la sembuh ok...(^_^)

Raja Radiah said...

ahahahaaa...kelakau...suami kita pun cam gitu jugak..kalau diminta belikan brg2 anak atau brg2 umah, kena bagitahu detail... kalau idak... haha, sendiri mau ingat

Lily@MamaZaraZareef said...

Hehe..klakar plak bc ni..klu husbnd kite mcm ni, kompem blk umah kena bebel ngn bini sbb salah beli..:-P

Softtouch [Hanim] said...

hehehhehe klakarla..mmg kene bg detail..kalu x dia mesti salah beli..cth mcm pad kita xsuka ada wing dah pesan jgn beli tp tetaplah beli sbb dia kata kan sama kotex maxi...aduiiii

KOALAJEPONG said...

mmg pon lie..laki aku pon gt....mmg kena explain detl..kalu dok, ada la cedera kot mana2..muahaha...b4 g doh kabo....nt kat kedai, dia akan call lg tanye...

MamaEma said...

hehehe..nampak sangat lelaki tak ambil kisah sangat pasal benda kecil camni,,samlah kena terang sejelasnya




Related Posts with Thumbnails