Thursday, April 26, 2012

Lawatan Prasekolah ke Cameron Highlands


As Salam...






Blk kije ptg semalam, baru aje start nk langkah kaki kuo pintu keter.. si Alya dh hulur sekeping surat utk aku. Dupdapdupdap bimbang kot surat saman JPJ lg.. ;-p . Sek bek kaler putih, saiz A4 familiar je .. 

 sori, manyak blur snap via hp cap ayam aje..
bermakna mau tuko dh ni.. ;-p


Nampak jelas tak isi kandungan surat tu?. Buat² nampak la yer. Sebenarnya surat dr skolah Alya, bgtau ada 1 lawatan berinformasi budak² prasekolah ni ke Cameron Highlands. Diulang, Cameron Highlands okeh! oh, cikgu! Jauhnyerrrrrrrrrr.. ;-p

Alya beria-ia benor bgtaw sepupu die "Aziq, Kak Ya nok gi Cameron, kekgi Kak Ya wat alik stoberi neh".. hamboooiiii... kemain lg yer. Die tataw yg aku kecut perut nk lepaskn die pegi, trus terbygkan gaung, bukit kirikan perjalanan ke sana. Tokki cakap, ke Masjid Kristal leh tahan lg nk lawatan pun. Adesss!

Ntah la, spekulasi awal yg dpt aku jangkakan, cikgu akan bw parent as pengiring.. sebab, tido sana! Mane mungkin cikgu- cikgu leh handle tido mereka bdk² ni reramai.. ;-p. Hahaha, kalo betul.. sukenye mommie bleh ikut serta, yeaaaay! Dh lama teringin nk ke sana lg, tp asek postponed ajer..

12.30tghari nnti ada perjumpaan ngan cikgu skolah Alya. Moga perbincangan nnti seperti yg aku harapkn la..

weeeh, mommie pun tingin nk ikut lawatan skali.. hehehe





by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

22 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Fieza79 said...

mintak la ikut sekali....atau pun apa kata follow je dari belakang dgn kete...sng hahaa....

baru balik cameron pun dgr org nk gi rasa melonjak2 suka..mmg tak jemu la CH..pegi berkali kali pun ttp di hati..

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye alya nak ikut rombongan sekolah! jauh plak tu!

norhidana said...

jauhnyer... msti cikgu cikgi yg xcited nk gi sana kn... heheheh
kang akak cube2 lah bg cadangan penjaga boleh ikut sama... hheheh seronok gk tuh

lieyalatif said...

kalo parents bolo polo sekali ko ikut le lely, kalo tak boleh, aku rase tak yah le bagi pergi....jauh tu...pastu bermalam lak tu.....mcm tak sesuai la kooo...

hope perbincangan mcm ape yg ko nak yeak..siap le omaknye over feeling2 petik seteroberi ekeekekekek

eima said...

bahya la .. dah naik bas pastu jln berbukit.... aku for sure tak bg if parent tak dibenarkan ikut....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sonok juga tu...tapi jauh sgtlah..klu lily pun mmg beranilah nk lepaskan..

salwana nordin @ che'wa said...

cameron tu..best gak kalo ikut rombongan ni tp jauh kot ye..kalo mak bapak ikut skali tak ada masalah..i'Allah..

Alya saya plak cikgu nk bawak ke kelantan tp mmg tak pegi la sbb jauh satu hal, dgn anak kecik ni malas rasanya :)

lia said...

rasa nyer kalau ibu-bapa bley ikot, baru ley lepas anak jauh2 gitu... serammmm....

|| NaFiRaa || said...

waaahhh.. tak aci neh~ lawatan sekolah anak.. tapi mami dia pon ikut.. best lah~

mama tisya said...

jauh jugak tu kn..tp bdk2 sure suka..cuma kita sbg mak sure riso tp kalo dpt ikut skali best jugak..tisya pn ada lawatan gk nextweek

Zana Nordin said...

uish..jauh sampai ke CH lawatan sekolah Alya...

kalau parent boleh ikut rasa yakin sikit nak lepaskan anak2 jalan jauh kan....nak harap cikgu semata...aduhai! bukan sikit....

~Siti Hajar~ said...

Dalia dl pra sekolah bt lawatan ke Ladang anggur, Sik, kedah pun sy xlps, siap sy follow lg..haha..

Syahada Ahmad said...

haha, kekgi sapa ch, alya hak riso tengok mami dia over esaited dr student.

MamaEma said...

selalunya kalau budak pra-sekolah..ibu atau bapa akan ikut sekali..

ZYASH said...

Apa kata mommy follow nak ikut sekali. Follow nek kete sendiri pun ok... Memantau sambil bercuti2 malaysia sekali...

Ren Din said...

Mana boleh tak ikut, tak tidur malam pulak mak bapak nanti. Tak gitu? =P

Softtouch [Hanim] said...

wa bestnya pg cameron..kelas lawatan sek dia leily..sy rasa mesti boleh ikut yelah tido sana kan..,xkan cikgu dorang nk handle murid2 tu je..

ieda said...

hurmmm x perlah kalau mereka gi ramai2 tuu .. kalau still risau , ikut dari belakang .. leh sama2 bercuti dik .. ;))

fantaghiro ms said...

ly, su pun tak pernah gi situ.hi3 nok ikut etek lah alya gi. halim de dapat baucer penginapan 2 mlm tdo di CH tapi taktau nak bg pada sape. Kami kalau balik sana cuti tengah tahun, lepak kg jer..spent masa ngan family;-)

HeNRieTTa JoSe said...

untie rietta pown nk stoberi gak mommie alya...

So Shy Lady (SSL) said...

klau tido kt sn knalh parents ada skali klau tak, ada la yg mnangis mlm2 homesick, larat ke cikgu nk lyn? haha

mummy jgn overxcited ye mummy hehe

~aSHa~ said...

harap mommy leh ikut..mmg seriau nak lepaskan anak2 p rombongan..dah la budak2 ramai..cikgu nye berapa kerat jerk




Related Posts with Thumbnails