Thursday, April 5, 2012

Tips dpt harga murah @Tutti Fruitti


As Salam..


pestime msk Tutti Fruitti aritu kitorang kena RM40.30 utk 2 cups,
glurppp.. telan airliuq bleh thn gak rege die, #mahaalllll..
rupanya kami silap teknik.. ;-p 


 skill yg sempat sy pelajari dr mereka yg lbh otai ttg TF ni,
pump sket aje FROYO..
tapi yg topping² cam cokelat, chips, buah²an, 
marsmallow tu blh la amek extra lebih.. 



maka dgn itu, on 2nd visited kt TF kuantan..
kitorang apply ilmu tu..  

ni yg kitorang amek ;-

cubaan Alya menge-pow.. ;-p



sekali skill tu #JADI lah!
total yg kitorang amek, 3 cups only for RM24.15
murahkan.. =) 





Dpt tau yg kat K.Terengganu ni pun dh de Tutti Fruitti..
pasni x pyh susah² ke kuantan lg nk mkn TF ni :-)







by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

28 Sila Komen Disini ♪♫♪:

mama tisya said...

skali skala okla..kitorang amik 1 cup je share 3 org..hehehe

salwana nordin @ che'wa said...

saya tak penah langsung makan ni..tringin jugak bila smua org sebut pasal tuti2 ni :)..nasib la tak peknen hhhee

Cahaya Qaseh said...

x suke yogurt, actually xmakn yogurt.. penah try TF sekali, kena pandai pilih aiskrim la.. ade yg sedap ade yg terasa yogurtnye... now, teringinnnn nk pekena TF lagi... +___+

Fieza79 said...

ok tq share ni..bole kitorang gna pakai tips tu..hehee...

~aSHa~ said...

a'ah smlm baca paper nak buka di kuala terengganu

:: Riri-Fatieha ::~ said...

oo...tapi kan, kita lagi suka froyo tu bnyk dari topping...rasa masam2 tu buatkan kita rasa nak lagi dan lagi.. hehehe.. tp froyo tu yg berat sbnrnye kan...

Nadratul Syazwana said...

Tak pernah makan tutti frutti. Ade tips rupenye, nak try lah lepasni, hehe

♪ Azu ♫ said...

ustaz azhar kata belum disahkan halal sila jauhkan.... :)

Cik Ecah said...

NAK DPT HERGE MURAH PUN KENE TAU SKILL HEHE.....

Katak Gomok Sulie said...

oh...kt ganu dh ada tf erk..katner tue erk..hehehhe..knn apply la skill ni lps ni...

...sWeeT uMi... said...

ooo cam tu yeh...pasni bleh la apply teknik tu hehehhee...

tiefazatie said...

wah..kat KT pun dh ada eh?katne la?hihi...

owh..amik froyo die sikit je la eh?mmg pun tue yg berat..haha..topping ringan je..hihi..

kalu yg suka topping byk leh wat cmnie..kalu mcm kte amik froyo lebih..topping sikit..aritue amik 3 jenis froyo..topping sikit..baru kena dlm rm15 je..

|| NaFiRaa || said...

okeh~ lepas nih nak apply jugak tips nih.. hehehe

ieda said...

uishh jimat dah tuu kan
berbeza dik .. ;)

~Siti Hajar~ said...

thx 4 sharing...tips bguna tuh..hehe

sue zainun said...

kira ikut gram kan..kalo amik skit gram kurang maka kurang la skit mahalnya..huhu..leh apply teknik nih..:)

NoorGie said...

tutti frutti terengganu..kat hotel tanjong vista kalo tak silap..@ hotel2 area tanjung tu la...hehehe...kena try la nih petua leily

LYAfrina said...

wah..gud tipss...
lps ni blh la nk pegi ngetest.. lya x ngetest2 sbb tkut rege mahal..kna tgu poket tebal

JaJa'Z said...

dengar kata TF nak buka kat TC plak..makin masyuk la TF..pandai cari market..buka kat tumpuan orang..

Myra Jay said...

Myra kalau amik TF nak amik semua perasa campur2 dlm bekas, sekali tu amik rasanya 5 perisa kot, tabur sikit choc rice, yg lain tak berani ambik takut berat, then timbang kena lebih kurang belas2 kot kalau tak silap :)

ZYASH said...

hehehe, tau takpe..leh praktik selalu...

lia said...

owhhhh ada trick ek...

bley la apply he3

ZSqueenbee said...

ooooo kalo mcmtu leh try la ni...sya giler sukeee tutti frutti ni sis...harus try!!

~ Lady ell ~ said...

kat mana ekk saya nak aplikasikan tips ni..hehe.pontian takde la.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

tutti frutti nie org islam punyakan?

norhaizan said...

kat kedah takde..sedih..kalo nak makan kena pergi yang dekat pun..wuwuwu..

MamaYatie said...

ada kat ganu doh?ai suka...kekeke

ariana said...

Assalam.akak pun baru nk belajar2 mkn., itupun ank2 yg beria mengajak..:)




Related Posts with Thumbnails